Alla älskar vi väl stränder

Alla älskar vi väl stränder

Jag älskar stränder. Men jag tycker inte om att ligga på stranden. Det låter kanske lite konstigt, men jag blir så lätt uttråkad. Eller jag blev det. Förut så kunde jag ligga och sola i kanske tio minuter, högst en kvart. Sen började det krypa i kroppen och jag kände att jag behövde röra på mig. Oftast blev det ett dopp i det blå. Sen kunde jag ligga och sola en liten stund till. Och så kunde jag hålla på.

Idag så har jag lärt mig att koppla av. Att bara ligga still och inte göra någonting. Fast jag föredrar när jag får ligga still och läsa en bok. Jag minns när jag var på Koh Lipe, då jag och Mikaela bodde precis vid stranden. Vi gick ut på morgonen och la oss i varsin solstol och där spenderade vi hela dagen. Vi badade såklart massor emellanåt, då solen blev för varm. Runt tre-tiden så promenerade vi bort till gågatan och köpte oss varsin shake. Det var några underbara dagar.

Som Jennifer också skriver så gillar jag inte att ha långt till stranden. Speciellt inte om jag är på solsemester. Då ska stranden helst ligga precis utanför min dörr.  Jag vill slippa behöva planera inför strandbesöket och slippa tänka på att jag måste få med mig allt jag kanske vill ha när jag ligger där. Nä, jag vill att strandbesöket ska vara så smidigt som möjligt.

Jag älskar också att fotografera stränder. Gärna när det inte är något folk där. Och gärna när solen håller på att gå ned. Det känns lite klyschigt att säga det, för det känns som att solnedgångar på stränder är något av det mest fotograferade i hela världen. Vilket jag förstår, för det blir ju bara så fint!

Så, bara för det så bjuder jag på en solnedgång på en av Lofotens vackra stränder!

Lofoten, Norge
En av Lofotens vackra stränder.

Lofoten, Norge

Midnattssol i Lofoten.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 Comments

  1. Jag känner lite igen det där med att inte ha så mycket tålamod att bara ligga och slappa på stranden – brukar åtminstone behöva gå en liten promenad däremellan, ta ett dopp eller så. Eller ta med kameran och knäppa lite trevliga foton 🙂

    1. Det räcker ju oftast att bara göra något annat, i en liten stund, för att slippa känna den där rastlösheten. Det finns ju mycket man kan hitta på i alla fall 🙂

    1. Tack Eva! Ja, stränderna på Lofoten är fantastiska! Det är så att man ibland inte tror att man faktiskt är så långt norrut. Jag har aldrig badat där, och frågan är om jag skulle våga. Vattnet verkar inte riktigt bli varmt där har jag läst..