Midnattssol i Mertajärvi, Lappland

Min lista med årets sommardrömmar

Sommardrömmar. Jag har så många sommardrömmar. Kanske alldeles för många för hur mycket finns det egentligen tid för under en så kort stund av året?

Det är så lätt att tänka att vi vill det ena och det andra men så rusar sommaren förbi utan att vi hunnit med något alls.

Sara Rönne

Det är ungefär precis så jag känner just nu. Att jag vill göra så otroligt mycket, men vips så har sommaren, månaderna och hela året rusat förbi utan att jag egentligen har gjort något alls. Eller så känns det i alla fall. För i själva verket så kanske jag visst har hunnit med massor, men jag kommer ju inte alltid ihåg det eftersom jag fokuserar på det som bara väntar på att hända.

Sara är allt bra klok. Hon skriver även att för henne så är det just bucket lists som gör att hon fångar en årstid och hittar närvaro i den. Just nu så känner jag faktiskt lite stress över att jag inte förstår hur jag ska hinna med alla mina sommardrömmar inför sommaren uppe i norr.

Så jag börjar skriva på min egna somriga bucket list. Men, vad vill jag egentligen uppleva under sommaren? Vad är viktigast för mig? Vad har jag för sommardrömmar? När jag tänker på en bucket list så är det första jag tänker på en massa platser jag vill se. Men Sara har fått mig att tänka ett steg längre. För varför kan inte “fler jordgubbstårtor” och “midnattssolen” finnas med på en sommardrömslista egentligen? Det är dags att jag börjar ändra mina tankar om vad en bucket list är och därför kommer jag inte bara skriva en lista på en massa olika platser.

Mina sommardrömmar

Jordgubbstårtor. Färska jordgubbar är väl ändå bland det bästa som finns? Så att kombinera färska jordgubbar med maräng och grädde i en himmelskt god tårta – mer sommar än så blir det inte. Följ länken för det bästa receptet av Lindas bakskola. Enkelt och GOTT!

Midnattssolen. Om färska jordgubbar är det godaste som finns så är midnattssolen det vackraste som finns under sommarnätterna i norr. När solen färgar himlen i de vackraste rosa och röda nyanser så är det svårt att låta bli att plocka upp kameran. Och är det även magisk sommardimma i luften så är det helt omöjligt att låta bli att gå ut att fotografera. Det spelar ingen roll hur många mygg som surrar runt omkring mig, jag kan bara inte gå in då.

Tornedalen. Jag reste runt lite i Tornedalen under förra sommaren men hann långt ifrån med allt jag ville fotografera. Denna sommar vill jag fortsätta mitt upptäckande och fånga mer av Tornedalen på mitt sätt för att inspirera dig till att vilja upptäcka de nordligaste delarna i vårt avlånga land. Jag vet att jag inte kommer hinna med att se “allt”, men jag tänker att jag får prioritera och börja med de “viktigaste” först. Jag har ganska bra koll på vad jag vill upptäcka, men har du några riktiga smultronställen så får du gärna tipsa 😉

Vara ledig utan dåligt samvete och tillåta mig själv tid till att bara vara. Kanske den punkt på listan som jag känner är allra svårast. Men jag lyckades med det “omöjliga” under förra sommaren så jag ska nog lyckas med det även i år. Men att verkligen förstå att saker och ting faktiskt kan vänta har jag svårt med. Jag vill ofta maximera min tid fast ofta slutar det med att jag bara står still och trampar på samma ställe. Inte ett optimalt beteende, det vet jag, men det är svårt att bryta dåliga (o)vanor men det är samtidigt inte helt omöjligt. Små steg.

Vattenfall. Den här sommaren vill jag fotografera massor av vattenfall och forsar. Jag vill hitta tillbaka till glädjen över att fotografera långsamt som jag gör när jag fotar just vatten pga långa slutartider. Det kräver lite mer än att bara klicka av bild efter bild.

Egentligen har jag massa fler drömmar, men jag avslutar listan här för att slippa se tillbaka på den och känna mig helt överväldigad av att den blev för lång.

Hur ser dina sommardrömmar ut? Vad är dina önskemål och förhoppningar om sommaren?

En riktig sommardröm. Midnattssol i Mertajärvi, Lappland
Du kanske har sett den här bilden tidigare men det är min absoluta favoritbild av den magiska midnattssolen!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 Comments

  1. Åh så härliga sommardrömmar! Jag skriver alltid en bucket list inför den kommande årstiden, tycker det är ett så härligt sätt att verkligen ta tillvara på att vi har så olika årstider med olika väder och aktiviteter 🙂

    1. åh ja, jag har sett dina bucketslist för årstiderna och har alltid tyckt att det är så himla bra att göra så. mycket lättare att dela upp på det viset än att skriva en lista för hela året! måste nog börja med det, jag med.