Frågor och svar om min höst

Frågor och svar om min höst

Denna lista cirkulerar bland olika bloggare just nu och jag tänkte att även jag ska ta och svara på frågorna. Det här är mestadels icke-reserelaterade frågor vilket känns lite extra roligt då jag inte skriver om sånt så ofta men det är också sånt som jag skulle vilja börja skriva om mer. Jag hittade den här listan hos Anna på Travel on a cloud och har modifierat den litegrann.

Vad lär du dig för nytt i höst?

Jag vill lära mig mer om Youtube och hur jag ska göra bättre filmer. Jag vill också lära mig mer om mina kameror – det finns så många fantastiska funktioner som jag inte riktigt har greppat än. Bara att jag hittade slow-motion-läget i systemkameran i somras var en wow-upplevelse och har gjort under för mina filmer!

Vilken mat lagar du i höst?

Just nu så har jag noll inspiration till att laga mat så det blir mest det klassiska och lite tråkiga – köttfärssås och spaghetti, schnitzel och potatis/morötter i ugn, köttbullar med mos, tacos… Kenny är desto duktigare och briljerar med supergod hemmagjord pizza!

Vad dricker du i höst?

Under denna höst så går jag från att vara en som hatar te till att faktiskt tycka om det. Alltså, vilken skillnad det kan vara på te och te! När jag satt i Lake District på ett fint hotell och det stod Afternoon tea på schemat så kände jag att jag måste prova att dricka te åtminstone.

Och jag är så glad att jag gjorde det, för mitt peppermint-te smakade så gott! Köpte hem en förpackning från ICA som dessvärre smakade hemskt så nu har jag skickat iväg en beställning av samma te som jag drack i England. Väntar med spänning på paketet!

Afternoon tea på Daffodil Hotel i Lake District

Vad gör du en regnig höstdag?

Slappar i soffan framför en tv-serie/film, lägger mig i sängen och läser en bok eller så sitter jag framför datorn och skriver inlägg till bloggen, redigerar bilder eller klipper ihop en film. Det finns alltid något att göra!

Hur klär du dig i höst?

Anna frågar om man kan vara scarfoholic och om du frågar mig så är svaret ja! En typisk Helena-outfit är mörka färger, gärna svart och en scarf, gärna i färg. Älskar ponchos så det är också en given höstfavorit. Mina skjortor hänger även med oavsett säsong.

Poncho-Helena i Yosemite

Hur ser din höstfrisyr ut?

Ungefär så som min sommar, vinter och vårfrisyr ser ut… Förra hösten så färgade jag håret rödbrunt, fast det blev mer rött än brunt. I år har jag inte planerat någon förändring utan jag är nöjd med mitt hår som det är. Förutom att jag ångrar att jag klippte lugg i somras men den har snart växt ut igen som tur är.

Vilka böcker har du planerat att läsa i höst?

Jag brukar aldrig planera in att jag ska läsa, om jag inte är mitt i en bok som jag verkligen vill läsa klart. Istället så läser jag när jag känner för det och ofta så går mitt läsande i perioder då jag antingen läser jättemycket eller ingenting alls.

Vad ser du för filmer/serier i höst?

Chicago Fire, Chicago P.D och Chicago Med. Även favoriten Nashville, men nya säsongen där börjar inte förrän i januari – vilket kanske är lika bra för det tar tid att hänga med i serier!

Vad inspirerar dig i höst?

Jag önskar att jag kunde säga alla vackra höstbilder och alla vackra höstfärger. För jag vill att det ska vara så. Men ärligt talat så har jag haft en väldigt lång inspirations-dipp som inte riktigt vill släppa.

Av den anledningen så fotograferar jag inte alls lika mycket som jag brukar och när jag väl använder kameran så är det för att jag “måste”. T ex om jag är på en resa. Visst kan jag tycka att det känns kul att fota för stunden, men jag skulle så gärna vilja känna att jag bara måste ut och fota nu.

Jag svarade på dessa frågor i fredags redan men planerade inte för att publicera förrän idag. Och ville bara tillägga att jag är och hälsar på hos en kompis just nu och igår så var vi ute och promenerade och fotograferade. Och det var så roligt! Det var första gången på länge som jag faktiskt kände att jag ville ut och fota och extra roligt var det att jag faktiskt hann få några höstbilder.

Kanske var det för att det kändes så kravlöst. Oavsett så hoppas jag på fler såna här dagar och att jag hittar tillbaka till lusten att fotografera. Jag vet även att det inte hjälper ett dugg ifall jag försöker tvinga fram inspirationen så den tanken har jag släppt för längesen.

Hur gör du när du inte har någon inspiration eller motivation?

En av bilderna som jag fotograferade igår

Vart reser du i höst?

Just nu så befinner jag mig i Jämtland hos en kompis och på onsdag så åker jag söderut igen, dock “bara” till Dalarna där en inspirations-foto-workation väntar. I oktober ska jag till Stockholm både på gala (Stora Influencerpriset där jag är nominerad i kategorin Årets Kreatör!) och för att se Elvis, Cash, The Killer med Brolle på Göta Lejon och i november bär det av tillbaka till Yosemite för en fotoresa tillsammans med tre andra resebloggare.

Hur ser din höst ut? Låna gärna denna lista och om du lägger ut på din blogg så får du gärna kommentera och länka till inlägget så att jag kan spana in dina svar!

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 Comments

  1. Du får haka på! 😉 Ingefära är något som jag skulle vilja tycka om för att det ska ju vara så bra. Men gillar verkligen inte smaken hur mycket jag än försöker!

 1. Åh, så roligt att du blev inspirerad av min höstlista och själv gjorde ett inlägg. 🙂 Så kul att läsa!

  Haha, vad roligt att du också är scarfoholic. Likaså att du kände en återuppväckt lust att gå ut och fotografera. Kravlöst är ju det bästa men det är ju inte alltid lätt att tänka så. Ibland när jag saknar inspiration så bara GÖR jag saken i fråga. Kanske drar jag mig för ett visst projekt men om jag då kopplar bort allt omkring, sätter på bra musik i lurarna och bara KÖR så brukar inspirationen komma.

  Så härligt att du ska tillbaka till Yosemite igen! Dina bilder därifrån är ju fantastiska. Själv åker jag till New York igen om två veckor och längtar galet mycket fast det är rena “hemma” för mig nu. 🙂

  Tack för länkarna till mig. Jag lägger en länk till ditt inlägg hos mig också.

  1. Jag tycker det är så roligt med listor och ska försöka att svara på fler såna här listor.

   Det är ju så himla roligt att ha massa olika fina scarfs. Dock kan jag lätt fastna vid en favoritscarf. Försöker att bli bättre på att variera mig.

   Och nej, det är inte så lätt att bara fota kravlöst men ska försöka att göra det mer ofta. Och ja, ibland så kanske man inte ska vänta på att bli inspirerad utan bara göra saker! Det är också något som jag känner att jag måste bli bättre på.

   Ser verkligen fram emot att åka tillbaka till Yosemite! Längtar efter att få återse alla mina favoritplatser igen. Kul att du gillar mina bilder därifrån! Och roligt att du ska tillbaka till New York igen. Ser fram emot att få se dina höstbilder därifrån!

 2. Kul att du har intressanta resor att förgylla hösten med! Jag har verkligen ingen semester kvar, men vi ska åka ut med husbilen några helger. Ska faktiskt bli skönt att resa på det sättet och bara hänga omkring, i sitt eget tempo 😉

  1. Ja, det kommer att bli en härlig höst känner jag på mig. Tråkigt att du inte har någon semester kvar, men det finns ju alltid helgerna som sagt! Låter skoj att åka iväg med husbilen. Hoppas ni får det bra på era husbilsresor 🙂