Vem är jag när jag reser?

Vem är jag när jag reser?

Egentligen så hade jag inte tänkt att haka på den här listan, men ångrade mig i slutändan. Det var Annika (Resfredag) som började med den och efter det så har flertalet resebloggar svarat på frågorna. Det är dock verkligen inget tvång att vara resebloggare för att svara på frågorna så gör det du med.

Du kanske lär dig något om dig själv i slutändan.

Vem är du när du reser? En lista om resenärstyper:

1. Dyka i från poolkanten eller smyga i från badstegen/poolkanten?

Svar: Jag är helt klart den som gärna hoppar i från kanten, även om jag inte dyker i varje gång. Dock händer det väl då och då att jag också smyger i, lite beroende på om jag är frusen från början och hur kallt vattnet är.
Här var det både kallt i vattnet och luften, trots att det är i Las Vegas.

2.  Backpacker eller “suitcaser”?

Svar: Annika pratar om ett nytt uttryck som hon har hört på Koh Lanta – “suitcaser”. Jag har själv aldrig hört det uttrycket, men visst varför inte. Jag är nog varken en backpacker, suitcaser eller  flashpacker. Utan jag anpassar mig efter resan. Ibland reser jag med endast handbagage, ibland har jag en resväska med mig och ibland är hela bilen full av packning. Och jag vill helst inte boka alla boenden och utflykter i förväg, om jag absolut inte måste får då anpassar jag mig såklart efter förutsättningarna.

Jag och min ryggsäck där i bakgrunden på tågresa genom Australien. Resväskan var dock med, fast incheckad under självaste tågresan vilket var smidigt och skönt.

3. Packa kvällen före eller packa i god tid?

Svar: Förut var jag alltid den som gärna började packa flera veckor i förväg. Inför mina första resor så riktigt längtade jag efter att få börja packa väskan. Nu är jag snarare tvärtom och packar så sent som möjligt. Det händer att jag packar endast några timmar innan jag ska resa iväg. Vilket inte alltid är uppskattat av Kenny som blir stressad åt mig för att jag inte har packat.

Det här är faktiskt inte min packning men exakt såhär kan det se ut innan jag ska iväg på en resa.

4. Sladda in på tågstationen/flygplatsen precis på håret eller vara där 1 timme innan deadline?

Svar: Jag önskar att jag var den som alltid kom i god tid till flyget/tåget, men nej, det är jag inte. Jag har dock aldrig kommit försent till ett flyg/tåg till mitt försvar! Och jag har faktiskt börjat uppskatta de gånger jag faktiskt är på plats i god tid innan. För det är skönt att kunna ta det lugnt en halvtimme istället för att vara tvungen att halvspringa till gaten/tåget.

Man kan ju tro att jag är i god tid till gaten på flygplatsen när jag ändå har övernattat på Arlanda, men nej så är det faktiskt inte alltid.

5. Paketresor eller sy ihop själv?

Svar: Behöver du fråga? Självklart sy ihop själv. Jag har dock inget emot paketresor egentligen och kan väl heller inte säga att jag har åkt iväg på så många sådana, men jag föredrar då jag själv kan styra över hela resan – från boende, aktiviteter samt transport och tider.

Borneo – en resa som jag planerade ihop med några klasskompisar under tiden som jag pluggade i Kuala Lumpur. Vi reste mestadels på egen hand men var tvungen att köpa till paketresor ibland då vi inte kunde besöka vissa platser annars.

6.  Foodie eller naturjunkie?

Svar: Om jag måste välja så vinner naturupplevelser utan tvekan. Jag köper hellre med mig mat från en bensinmack om det betyder att jag kan äta lunch framför ett vattenfall eller från en vacker utsiktsplats.

Njuter av fjällvyn uppe vid Stekenjokk.

7.  Skidsemester eller sandstränder?

Svar: Det här var en svår fråga och jag tror faktiskt att svaret kan variera beroende på när jag får frågan. Just nu så vinner sandstränder faktiskt. Skulle mer än gärna slippa den gråa vintern här i Motala och befinna mig på en sandstrand istället.

En av världens alla sandstränder.

8.  Återkommande favoriter eller nya destinationer varje gång?

Svar: Också en svår fråga. Jag har alltid gillat att återkomma till mina favoritplatser samtidigt som jag älskar att upptäcka nya platser. Fördelen med att åka tillbaka till en plats är att man lär känna den platsen bättre och att åka tillbaka behöver inte betyda att man upplever exakt samma saker.

En plats jag vill återvända till.

9.  Roadtrip eller tågresa?

Svar: Roadtrip. Friheten att själv styra över resväg och vart jag vill stanna vinner utan tvekan här. Med det sagt så uppskattar jag ändå tågresor, speciellt utomlands.

När jag var i Australien så gjorde jag flera långresor med just tåg och det var fantastiskt. Att åka från Perth till Sydney tog mig flera dagar och var en häftig upplevelse.

Roadtrip i Sverige.

10.  Systemkamera eller mobilkamera?

Svar: Systemkamera. Jag försöker tänka att jag ska fotografera mer med mobilen men det slutar alltid med att jag bara glömmer bort det. Förutom vid de tillfällen då jag inte har med mig en systemkamera, då fungerar mobilen bra.

Systemkameran följer med på alla äventyr – här promenerar vi runt Uluru (Ayers Rock) i Australien.

11.  Morgonmänniska eller kvällsmänniska?

Svar: Jag är helt klart en kväll- och nattmänniska. Jag skulle dock vilja bli bättre på att stiga upp tidigt, speciellt för att uppleva fler soluppgångar.

En morgon då jag var uppe tidigt.

12.  Spanien eller Italien?

Svar: Inget? Eller, jag har faktiskt bara varit i Spanien en gång och aldrig i Italien så det känns svårt att välja. Visst kan jag välja Spanien av den enkla anledningen att jag faktiskt har varit där. Men det känns inte rättvist mot Italien. Och visst så skulle jag kunna välja Italien för att jag aldrig har varit där men det känns också fel.

Så jag väljer inget.

Gran Canaria, Spanien.

13. Läsk eller alkohol?

Svar: Just nu så försöker jag hålla mig borta från läsk och alkohol dricker jag väldigt sällan.

Något bättre än både läsk och alkoholk – fruktshakes!

14.  Äkta böcker eller ljudbok?

Svar: Äkta böcker. Alltid äkta böcker om jag får välja. Eller böckerna som finns i min Kindle-app då jag nuförtiden läser mer via den än riktiga fysiska böcker. Utbudet på Kindle är så mycket större och jag kan äntligen läsa böcker som inte finns att få tag på i Sverige.

Jag älskar dessutom att gå på bokaffärer när jag är på resa och kommer ofta hem med nya böcker. När jag bodde i Malaysia så besökte jag bokaffären minst en gång i veckan för att köpa en ny bok, eller ibland flera. Jag hade säkert samlat på mig över 30 böcker när det var dags att åka hem till Sverige igen. Jag skänkte bort de som jag inte gillade jättemycket och postade hem resten..

Jag har provat på ljudböcker vid flera olika tillfällen och tycker att det kan vara väldigt skönt att lyssna på en ljudbok när jag till exempel kör bil eller innan jag somnar. Men jag gillar nog mer att läsa i min egna takt annars.

Ja, jag kan absolut släpa med mig en klumpig bok på mina resor. Denna är inköpt i Australien och fick följa med mig både hem och sen på en resa till Grekland där jag äntligen läste ut den.

Sugen på att läsa mer svar på dessa frågor? Då kan du spana in hos :

Om du svarar på frågorna och publicerar i din egen blogg så länka gärna i kommentarsfältet. Och har du ingen egen blogg och ändå vill svara på frågorna så kan du ju svara i kommentarsfältet ändå.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 Comments

  1. Tur att du svarade på frågorna så att jag fick lära mig något nytt om dig – hade ingen aning om att du hade bott i Malaysia!! Hur kan jag ha missat?? Skriv mer om det!

    1. Va roligt att du fick veta något nytt! Det var ju några år sedan så kanske inte så konstigt att du missat. Det var innan vi blev bekanta med varandra 🙂 Får kanske ta och skriva ett inlägg om det snart då 😉