Snapshots från Levi, Finland

Snapshots från Levi, Finland

När jag och Kenny besökte SnowVillage så passade vi även på att åka till Levi för att njuta av ett riktigt winter wonderland. Visst hade vi snö i Mertajärvi också men inte lika stora mängder som det fanns i Levi.

Vi åkte tidigt på morgonen, innan det började bli ljust. Jag tänkte skriva innan solen gick upp men faktum är att under början av januari så går solen inte upp i Mertajärvi. Det gjorde den däremot i Levi upptäckte vi.

Det blev en riktigt vacker dag som även var riktigt riktigt kall. Temperaturen höll sig runt -26 nästan hela dagen men under den tiden som vi befann oss uppe på fjället så kändes det snarare som -36. Innan vi åkte på morgonen så packade jag bilen full med extra kläder, ifall vi skulle bli stående där längs vägen. Man kan aldrig vara tillräckligt försiktig när det är kallt.

Jag sa även till Kenny att han också måste ta med dig extra kläder vilket han sa att han gjorde. Så står vi där uppe på fjället, det blåser och är väldigt kallt. Jag säger till Kenny att han borde ta på sig sitt underställ så att han slipper frysa i sina jeans. Då visar det sig att hans underställ ligger kvar hemma för han trodde inte han skulle behöva det, han trodde inte att det skulle vara så kallt. Så han tog bara med sig en extra tröja. Dumt, erkänner han nu i efterhand och säger att han nog aldrig kommer lämna understället hemma när det är så pass kallt ute. Men så är det ju ofta, man lär sig av sina misstag.

När kylan blev för mycket så åkte vi ned från fjället, parkerade bilen och smet in på Narran. Där beställde vi in varsin pizza innan vi åkte vidare till SnowVillage en dryg halvtimme utanför Levi. Vi hade egentligen också tänkt att åka upp med Gondoli 2000 upp till toppen av fjället men insåg att vi aldrig skulle hinna det då vi även skulle till SnowVillage. Det får helt enkelt bli nästa gång.

Hej då Levi, vi ses nästa gång!

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 Comments

 1. Alltså, det är så vackert. Nästan inte sant, tycker bilderna jag sett från Levi, är helt sinnesjuka. Det verkar verkligen vara en plats värd att besöka. Jättevackra bilder !!

  1. Så kände jag också! Så otroligt vackert med alla färgerna på himlen mot den vita snön. Om du får möjlighet att åka dit så åk 🙂 Och tack!

 2. GALET vackert! Börjar erkänna så smått för mig själv att en snösemester kanske inte är en så dum idé ändå. Får börja med nya hemlandet Norge, några tips där?

  1. Visst är det! Snölandskap är magi trots kyla! <3 Jag tycker absolut att du ska prova på en snösemester om du inte har gjort det, det värsta som kan hända är att du fryser och är det så illa så har du åtminstone testat en gång.

   Om jag skulle tipsa om snösemester i Norge så skulle jag nog säga att åk norrut! Lofoten, Senja eller Tromsö är otroligt vackra platser. Det finns säkert mer platser även mer söderut, men jag har bara varit i de nordliga delarna av Norge än så länge.

 3. Gud vad fina bilder!
  Och haha, skrattade till när du skrev om det glömda understället. Under vintern så praktiskt taget lever jag i mina underställ oavsett om jag är ute 5 minuter eller 5 timmar. Kan inte ens tänka mig hur kallt det måste ha varit i bara jeans haha!

  1. Tack Moa! Enligt Kenny så var det väldigt kallt. Men som tur var så var vi inte ute så länge så han överlevde. Men han lär nog inte glömma dom nästa gång.