Hej Helsingfors

Hej Helsingfors

Hej Helsingfors, nu kommer jag till dig!

Min skjuts som skulle ta mig till flygplatsen i Luleå kom och knackade på min dörr vid 5 i morse och då jag inte sovit alls under natten så slocknade jag ganska direkt i bilen. Vaknade några gånger under resan, två av gångerna var på grund av att det var renar på vägen. Hade önskat att jag haft kameran redo, men den låg i bagaget tillsammans med resten av packningen.

Vi kom fram till Luleå i god tid, jag sa hejdå och sen så var det bara att sitta vid gaten och vänta på att få flyga. Mellanlandning i Stockholm skulle det bli och jag hann stanna vid ett café och köpte mig en god rostbiffsmacka. Jag mumsade på den medan jag väntade på att få boarda planet på Arlanda som skulle ta mig till Helsingfors.

Det snöade lite i Norrland och även så i Stockholm. Vi fick åka buss från gaten till flygplanet och medan vi väntade på att alla skulle boarda så hann jag ta några bilder.

Det snöar på Arlanda Det snöar på Arlanda

Hej Helsingfors

Väl framme i Helsingfors så var det mycket varmare! Jag tog Finnairs citybuss från flygplatsen till centrum och det kostade £6.30. En taxi hade kostat runt £30 och tidsmässigt så ska det inte vara stor skillnad mellan bussen och taxin.

Fick dock promenera den sista biten fram till Radisson Blu Royal Hotel och det var otroligt skönt när jag klev in till entrén. För även om det var varmare här i Helsingfors är det var i Sverige, så var det inte såå varmt och jag frös lite grann om mina fingrar som fick dra resväskan.

Hotellrummet jag fick är jättefint och stort! Har två sängar att välja mellan när det är dags att sova, vilket nog blir ganska snart.. Jag tror faktiskt att jag ska lägga mig i sängen och läsa en stund först.. Varva ner lite efter den långa dagen.

Radisson Blu Royal Hotel, Helsingfors Radisson Blu Royal Hotel, Helsingfors

En väldigt smidig resa

Jag måste också säga att det var såå smidigt att flyga till Finland. Jag har faktiskt aldrig rest med flyg inom Skandinavien innan och visste inte riktigt hur det skulle fungera. Jag läste innan att jag inte behövde pass och det stämde mycket väl. Jag behövde heller aldrig visa någon legitimation, vilket jag blev lite förvånad över.

Detta gäller även inrikes resor i Sverige, de senaste två gångerna jag har flugit så har jag inte behövt visa min legitimation när jag lämnat väskan som man alltid har fått göra tidigare. Jag behövde bara skriva ut min bagagelapp, fästa den på väskan och lämna den i bagdrop.

Hur smidigt som helst!

Radisson Blu Royal Hotel, Helsingfors Radisson Blu Royal Hotel, Helsingfors Radisson Blu Royal Hotel

Det känns väldigt skönt att vara framme nu och jag ser fram emot alla spännande saker som kommer att hända de kommande dagarna. Men jag måste faktiskt också erkänna att jag är lite nervös samtidigt.. Okej, mycket nervös. Men jag tror att alltid kommer att gå bra och med en positiv inställning så kommer man långt!

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 Comments

  1. Hej! Har du inte bloggat på fem dagar?! eller är det jag som inte får upp din blogg. JAg har iaf gått via vanliga adressen och blog lovin och får inte upp mer? Får error på ett inlägg.

    1. Hej! Nej,bloggen har fått vila lite denna vecka då jag har haft fullt upp med annat. Så, det är inte bara du! Men imorgon så kommer det ett inlägg 😉

      Vilket inlägg är det som du får error på?