Reklamsamarbete med Withlocals

En miniguide till några av Bangkoks marknader

En miniguide till några av Bangkoks marknader

Idag är det fem år sedan jag befann mig i Bangkok. Eller, faktiskt lite mer än fem år sedan för precis på dagen idag så befann jag mig i Kuala Lumpur. Men nu ska detta inlägg handla om Bangkok och lite av det som finns att göra där. Eller mer specifikt, om marknader och om street food.

Jag har alltid gillat att gå på marknad, och inte bara i Bangkok. Även om jag kommer hem tomhänt så är det något speciellt med att gå runt och titta på vad alla säljer. Efter att ha varit i Bangkok några gånger så har jag hunnit med några av alla de marknader som finns i staden, men även några av de som finns utanför staden.

Jag gillar också all street food som går att hitta på marknader. Ofta så är det enkel mat som smakar gott – samtidigt som det även är billigt. Ja, jag är lätt den person som föredrar billig street food framför dyra restauranger. Ge mig goda grillspett, färska juicer och ett ihopplock av allt som ser gott ut alla dagar i veckan!

Jag har dock en gräns och den går vid friterade insekter. Nej tack!

Marknader i Bangkok

Chatuchak helgmarknad

Bangkoks största och mest kända marknad där du kan hitta allt och lite till. Det är ofta väldigt mycket människor som befinner sig här under marknadsdagarna och därmed även mycket ficktjuvar så var alltid på din vakt. Detta gäller för övrigt alla marknader runt omkring i världen. Det finns även en stor och fin park precis vid marknaden – Chatuchak Park. Varför inte passa på att köpa med dig mat från marknaden och slå dig ned på en gräsplätt och njuta av både mat och natur?

Öppettider: Lördagar och söndagar mellan 9 till 18.

BTS Station: Mo Chit
MRT Station: Chatuchak Park

En miniguide till några av Bangkoks marknader
Street food i Bangkok.

Pratunam Market

Denna marknad sägs vara den bästa och billigaste marknaden i Bangkok där du kan köpa kläder. Här följs principen att ju mer du köper, desto billigare blir det. Du hittar marknaden precis vid Baitoke Tower II och förutom kläder så kan du även hitta mängder av souvenirer och hantverk här.

Öppettider: General market är öppet dygnet runt medan butikerna är öppna mellan 10-21.

BTS Station: Chit Lom

En miniguide till några av Bangkoks marknader
Marknad i Bangkok.

Patpong Nattmarknad

Patpong är känd för att ha massor av fejkmärken till reapriser – allt från väskor, skor till klockor. Det är kanske inte den bästa marknaden men den är väldigt populär och ligger bra till.

En liten varning: på varje sida om marknaden så finns det go-go barer och lättklädda tjejer som försöker få dig att besöka just den bar som de arbetar för. Också en stor anledning till att många väljer att besöka denna marknad.

Öppettider: Varje kväll från 18 till 01.

BTS Station: Sala Daeng
MRT Station: Si Lom

En miniguide till några av Bangkoks marknader
Bangkok, Thailand.

MBK Center

MBK är ingen traditionell marknad, utan mer som en blandning av marknad och shoppinggalleria. Här finns åtta våningar fyllda av butiker, restauranger och faktiskt även en biograf – samtidigt som många av butikerna är små, gångarna är trånga och det känns mer som en marknad än en galleria.

Här hittar du allt från kläder och väskor till souvenirer, hantverk och elektronik.

Öppettider: Dagligen mellan 10-22

BTS Station: National Stadium
MRT Station: Sam Yan

En miniguide till några av Bangkoks marknader
Bangkok, Thailand.

Wongwian Yai Market

Vi hittar Wongwian Yai Market av en slump – vi skulle nämligen åka med tåget från den närliggande tågstationen men kom fram försent så vi missade det. Men istället så hittade vi denna pärla till marknad.

Det är en mindre marknad men har ändå en hel del att erbjuda. Här är prisnivån mycket lägre än på många andra marknader, kanske på grund av att den inte verkar vara så välbesökt av turister. Vi ser nämligen inte alls många när vi strosar runt bland färska grönsaker, färsk fisk och tyger.

Wongwian Yai tillhör “det gamla Bangkok” och du tar dig enklast hit antingen med taxi eller BTS.

BTS Station: Wongwian Yai

En miniguide till några av Bangkoks marknader
Wongwian Yai Market

Bonus: Marknader utanför Bangkok

Mae Klong Railway Market

Mae Klong ligger ungefär en timme utanför Bangkok och hit tar du dig antingen med tåg, taxi eller minibus. Vi valde tåget som både är det mest krångliga sättet men också det bästa enligt mig. Marknaden i sig är väl kanske inget speciell, förutom att tågspåret där ankommande tåg kör längs faktiskt är mitt i marknaden. Så det blir liksom en hel upplevelse att åka till Mae Klong.

Ta tåg till Mae Klong: Ta tåg från Wongwian Yai Station (det kan vara lite klurigt att hitta hit men läs denna guide för en bra beskrivning) i Bangkok till Ban Laem, sedan färja över till tågstationen och slutligen tåg från Ban Laem till Mae Klong. Det är det sista tåget som kommer att köra rakt igenom marknaden.

En miniguide till några av Bangkoks marknader
Mae Klong Railway Market

Amphawa Floating Market

Amphawa Floating Market ligger ca 7,5 km från Mae Klong där tågmarknaden finns. Vi visste inte om denna marknad förrän vi kom dit av en slump. Vi var nämligen tvungna att ta oss mellan dessa två platser för att slutligen kunna ta oss tillbaka till Bangkok med minibuss.

Marknaden i Amphawa är inte en jättestor marknad, men den var väldigt mysig att gå omkring på. Här fanns också en matavdelning där man kunde sitta på en trappa vid vattnet och köpa mat från longtailbåtar som guppade omkring på floden. En av de bättre marknadsupplevelser jag haft i Thailand. Ett plus är också att den kändes väldigt genuin och det var mest lokalbefolkning som strosade runt här i värmen.

Öppettider: Fredag, lördag och söndag mellan 12 till 20.

Ta dig hit: Det smidigaste sättet att besöka marknaden är med taxi, minibuss eller genom en dagstur.

En miniguide till några av Bangkoks marknader
Amphawa Floating Market

Damnoen Saduak Floating Market

Det känns inte som att jag kan skriva det här inlägget och inte nämna Damnoen Saduak som är den mest kända flytande marknaden i närheten av Bangkok. Vi tog oss hit under vårt tredje besök i Bangkok då vi mötte upp en kompis till mig som vi skulle resa med ett tag.

Vi åkte minibuss hit och hyrde sedan en paddelbåt som vi kunde åka runt med på marknaden. Utan båt så blir det heller ingen upplevelse men om du åker hit, se till att du hyr en paddelbåt och inte en longtailbåt med motor. Egentligen så skulle jag inte rekommendera denna marknad överhuvudtaget och vår upplevelse var inte den bästa. Men visst, det är en upplevelse ändå. Var dock beredd på otrolig trängsel och skyhöga priser när du kommer hit. Och se till att pruta på allt, även drycken.

Damnoen Saduak Floating Market
Damnoen Saduak Floating Market

Bonus: Tycker du också om att prova på den lokala maten när du är ute och reser? Då har jag en perfekt gåva till dig! Nämligen en rabattkupong på 50 EUR som gäller på Withlocals hemsida och som ger dig möjligheten att få uppleva den lokala matkulturen under din nästa resa. Kolla in deras matupplevelser och skriv sedan en kommentar där du berättar om vilken upplevelse som du skulle vilja prova på och varför. Jag har bara en kod så det är först till kvarn som gäller.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments

  1. Älskar bilden med (enligt vad min hjärna läser av) den äldre hippien in the street. Var tvungen att titta både två och tre gånger. Vad använde du för kamera där och då? Det var nog ungefär fem år sedan jag gjorde mitt första och hittills ända Bangkokbesök också, men bara några dar (tillräckligt för att se alla dom störra sevärdheterna som golden temple och reclining buddha) för att sen bege oss vidare till Kambodja och Vietnam. I vietnam var det spännande marknader, dom flytande i mekongfloden, alltså wow vilken upplevelse. Varit där?

    1. Tack Tina! 🙂 Just den bilden är faktiskt en av mina favoritbilder från den resan. Jag använde min Canon EOS 5D Mark II där 🙂 Alla bilder i detta inlägg är tagna med den. Och kul att du också varit i Bangkok. Jag har inte varit i Kambodja eller Vietnam, men det lät ju spännande med flytande marknad i Mekongfloden. Det måste jag nog skriva ned, ifall jag hamnar där en dag 🙂