När allting inte blir som planerat

När allting inte blir som planerat

Nu när det är kallt, grått och allmänt tråkigt här i Sverige så drömmer jag mig bort till varmare breddgrader. Jag håller dessutom på att gå igenom min egna bildbank för ibland så behövs det faktiskt en rensning. Alla bilder blir inte bra och nu när det har gått ett tag sen de togs, då känner jag att jag kan faktiskt radera de bilder som jag fortfarande inte tycker om. Annars brukar jag faktiskt inte radera så mycket direkt, för det finns många guldkorn som jag inte upptäcker direkt.

Just nu så är det härliga, somriga bilder från Thailand som jag går igenom. Så det är väl inte så konstigt att jag längtar tillbaka till Thailand just nu? Jag har ju rest omkring i landet en del men än finns det många ställen som jag fortfarande inte har besökt. Chiang Mai, Chiang Rai, Koh Samui, Similan Islands, Koh Tarutao.. och många fler ställen.

Tre av platserna jag nämnde har vi faktiskt haft inplanerade.

Chiang Mai , Chiang Rai och Koh Samui.

Lamai Beach, Koh Samui, Thailand
Bild: Kohsamui.se

Bilden ovan är från Lamai Beach, Koh Samui.

Och jag har faktiskt varit på Koh Samui, men jag vet inte om det räknas.. För under första besöket där så landade vi på flygplatsen, hoppade in i en minivan som tog oss till hamnen på andra sidan ön för att vänta på färjan till Koh Phangan. Jag tror att vi befann oss på ön i ca 2-3 timmar.. Jag minns att jag drack en underbar vattenmelonshake där! Och vårt andra besök på ön var ungefär lika kort.. vi kom med färjan från Koh Tao, åkte till flygplatsen och flög sen vidare. På tal om flygplatsen, helt underbar! Så fin! Kolla bara på bilderna nedan!

Den är väldigt naturinspirerad och det finns massor av växter och träd! Istället för att ha alla affärer inomhus så fanns det en gågata med butiker. Väldigt mysigt och annorlunda! Jag minns att vi satte oss på Swensen’s och åt glass innan vårt flyg skulle avgå..

Koh Samui Airport, ThailandKoh Samui Airport, Thailand Koh Samui Airport, Thailand Koh Samui Airport, Thailand Koh Samui Airport, Thailand

Vi hade planerat att stanna på Koh Samui när vi var i området, men vi blev kvar på Koh Tao istället och tog ett Advanced Open Water dykcertifikat. Vilket jag inte alls ångrar, men det hade varit roligt att se Koh Samui också. Det som lockar mig mest med ön just nu är alla spahotell som finns där! Jag minns när vi planerade resan hur svårt jag hade att välja ett enda fint hotell att bo på. För vi hade tänkt att lyxa till det ordentligt just på den ön då utbudet av lyxiga hotell var otroligt stort och samtidigt väldigt prisvärt! Det hade varit helt underbart att få åka dit nu och checka in på ett fint hotell i en vecka eller två och bara njuta av värmen, havet och Thailand!

Sunset in Koh Tao, Thailand

Nåt annat som vi skulle ha gjort när vi var där var att åka runt i Ang Thong som är en marin nationalpark bestående av 42 öar. Vi hade planerat att åka ut dit över dagen från Koh Phangan men av nån anledning som jag inte kommer ihåg just nu så blev det inte så. Jag planerar oftast vad jag vill se och göra på ett resmål innan jag åker dit men ibland ändras planerna och det är helt okej.

Scubadiving in Koh Tao

Jag tycker att man ska göra det som man vill göra när man är ute och reser.

Det man känner för att göra just den dagen och inte det som man hade bestämt att man skulle göra när man sitter hemma och planerar.  Det är lite det som jag älskar med att vara på resande fot! Att man kan göra precis som man vill! Jag älskar att planera men jag älskar också att kunna vara spontan! För jag reser för min skull, inte för någon annans. Men under nästa resa till Thailand så ska jag verkligen försöka att åka till dessa tre platser!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *