Dagsutflykter från Bangkok

Dagsutflykter från Bangkok

Vill du fly stressen? Bara för att du befinner dig i en storstad som Bangkok så betyder det inte att du måste stanna inne i staden hela dagarna. När jag senast var i Bangkok så bodde vi där i en vecka, men vi gjorde flera dagsutflykter från Bangkok – både inom staden och lite utanför. Till lugna platser utanför hetsen, stressen och avgaserna. Det är något som jag verkligen kan rekommendera.

Den flytande marknaden i Amphawa

En av platserna som vi besökte var Amphawa. Det var helt oplanerat och väldigt spontant! Vår dagsutflykt gick egentligen till Mae Klong och sen var tanken att vi skulle åka tillbaka. Men vi hamnade istället i Amphawa där det finns en mindre flytande marknad än Damnoen Saduak. Vi besökte även den marknaden men den kan jag verkligen inte rekommendera! Alldeles för turistig och på tok för dyrt där. När man till och med måste pruta på ölen då tycker jag att det har gått för långt.

Amphawa är som sagt en mindre marknad och den är egentligen inte såå flytande. De säljer mat från båtar, du kan hyra en båt och ta en tur på floden själv men resten av marknadsförsäljarna står uppe på fast land längs flodkanten. Det spelade ingen roll för min del utan jag trivdes väldigt bra där! Vi åt goda skaldjur och gick runt och tittade på allt som fanns. Vi åkte till och med tillbaka dit någon dag senare tillsammans med min kompis Angelica.

Hur tar jag mig dit?

Det går minibussar från Victory Monument som kostar under 100 baht per person för en enkelbiljett. Väldigt prisvärt även om resan kanske inte är den roligaste. Bussarna är oftast fulla (de väntar med att åka tills de har en full buss) och chaufförerna är inte alltid de bästa.

Vill du åka lite mer bekvämt och slippa att åka med andra? Då kan du hyra en taxi över dagen som tar dig dit och hem. Jag vet inte vad detta kostar men det är bara att fråga taxichaufförerna. Glöm inte att pruta!

Dagsutflykter från Bangkok - AmphawaSeafood in Amphawa

Cykla i Bangkok

Att cykla i Bangkok är annorlunda upplevelse och något som jag också kan rekommendera. Du får se en helt annan del av staden, där det inte finns shoppingcenter eller dyra bilar. Arne som driver företaget, Bangkok By Bike, kommer från Sverige och pratar svenska. Han berättar om de olika områdena och platserna som man cyklar förbi. Vi hade en helt underbar dag på cykeln och fick se så mycket!

Låter det spännande? Vill du veta mer?

Det finns flera olika turer som man kan välja mellan. Vi var ute på en morgontur och hade faktiskt tänkt att även cykla eftermiddagsturen men när vi hade cyklat klart så kände vi att det räckte för en dag. Att cykla några timmar i värmen tar mer på krafterna än man kan tro. Vi kände också att vi valde rätt tur för vi slapp den värsta eftermiddagssolen. Du kan läsa mer på hemsidan om du vill veta mer om de olika alternativen och priser.

Daytour with Bangkok by Bike Daytour with Bangkok by Bike Daytour with Bangkok by Bike Daytour with Bangkok by Bike

Har du några bra tips på dagsutflykter från Bangkok?

Dela gärna med dig i kommentarsfältet 🙂

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments

  1. Hej Helena!
    Jag förstår det, Sverige är inte allt för roligt vintertid..

    Det har redan kommit en sak ivägen för min träning.. jag hat sträckt mig i baksida lår så himla typiskt men jag träna på lite försiktigt ändå och sköter min kost utmärkt! Hur går det för dig har du kommit igång än?

    1. Nej så är det ju tyvärr. Ajdå, det lät ju inte bra. Hoppas att du blir bättre snart! Va roligt att det går bra med kosten. För mig går det sådär. Men ska skärpa mig nu! Har iaf slutat med läsk. Igen.