På väg till Mae Klong Railyway Market

På väg till Mae Klong Railyway Market

Vår, eller min, plan var att åka till en marknad utanför Bangkok där ett tåg passerar rakt igenom marknaden. Medan marknaden pågår. Jag tyckte det lät intressant och roligt att få se i verkligheten. Vi skulle åka hit på onsdagen men vi missade tåget och hittade en annan marknad istället och ja, det blir inte alltid som man planerar. Vi bestämde oss för att åka hit på fredagen istället och denna gång missade vi inte tåget.

Det blev en tidig uppstigning även denna dag, tåget skulle avgå klockan 7.30. Trodde jag. Det visade sig istället att tidtabellen jag läst inte riktigt stämde och tåget avgick istället 7.40. Vilket var perfekt, för vi blev några minuter sena och anlände till tågstationen runt 7.35. Lagom tills dess att tåget anlände.

Första delsträckan i vår resa åkte vi med tåget som syns på bilden ovanför. Det tog ca en timme och kostade 10 baht för en person. Tio baht är ca 2 kronor. Otroligt prisvärt!

Tågresan bjöd på fin utsikt och en annorlunda upplevelse. Tågspåret låg väldigt nära hus och då de flesta fönster var öppna så hände det ibland att grenar hamnade innanför. Jag tror vi åkte i tredje klass, för det är det enda som finns på dessa tåg. Sätena var ändå hyfsat bekväma när det bara gällde en timmes resa. Vi klev av vid slutstationen Mahachai och där var vi tvungna att ta en färja över till Ban Laem, en liten fiskeby. Vi promenerade igenom en fiskmarknad på vägen dit och om jag nu ska klaga över något så måste det vara lukten där inne. Otroligt hemsk doft och jag är glad att jag slipper jobba därinne.

På färjan över floden så träffade vi en trevlig man som ville att Kenny skulle komma och sitta bredvid honom. Engelskakunskaperna i områdena utanför storstaden är inte de bästa men den snälle thailändaren följde med oss och visade oss rätt väg. Vi hittade tågstationen och väl där insåg vi att det var tre timmar tills nästa tåg skulle avgå…

bangkok_13_01

bangkok_13_02

bangkok_13_03

bangkok_13_04

bangkok_13_05

bangkok_13_06

bangkok_13_07

bangkok_13_08

bangkok_13_09

bangkok_13_11

bangkok_13_12

bangkok_13_13

bangkok_13_15

bangkok_13_16

bangkok_13_17

bangkok_13_18

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments