Damnoen Saduak Floating Market

Damnoen Saduak Floating Market

Det blev uppstigning strax innan 5 på morgonen eftersom vi skulle vara vid busstationen vid klockan 6, för att hinna med första bussen ut till Damnoen Saduak. Det är en liten ort ca 10 mil utanför Bangkok och där finns den största flytande marknaden, men även den mest kommersiella. Vi visste om det sedan innan men det var nog lite värre än vi hade kunnat föreställa oss.

Vi hade som sagt planerat att ta den första bussen ut dit på morgonen men det blev inte riktigt så som vi hade tänkt oss. Den största missen som jag gjorde var att inte ta med en lapp med namnet på stället där bussarna avgick ifrån. Ingen taxichaufför förstod vart vi ville.

Vi hamnade på en stor bussterminal, som visserligen låg i närheten av där vår minibuss skulle avgå, men inte promenadavstånd direkt så vi fick ta en ny taxi till den närmaste  skytrain-stationen och sen åka skytrain dit. Vi kom fram till sist i alla fall, men då gick nästa buss inte förrän 7.40 så vi var framme runt 9-tiden. Ungefär då alla turistbussar kommer dit.

Vi blev avsläppta vid en privat båtpir (som jag hade läst om tidigare) och de försökte lura oss på pengar där. Jag hade, som tur var, läst om detta ställe och att det bästa var att promenera in till själva marknaden och ta en båt där. Enligt kvinnan som försökte sälja sin dyra båttur till oss så var det helt omöjligt att promenera in till marknaden, men enligt oss så gick det alldeles utmärkt! Vi ville dessutom inte ha en longtailbåt med motor utan en paddelbåt och det fanns det inte vid den första piren. Vi fick tag i en paddelbåt efter att ha promenerat en stund och vi var nöjda med priset dessutom.

Båtturen började mysigt i en liten kanal men när vi närmade oss själva marknaden så blev det fler och fler båtar. Ibland gick det knappt att ta sig igenom eftersom alla båtar trängdes i en liten kanal. Priserna på marknaden var skyhöga och vi fick verkligen pruta ordentligt! Trots det så betalade vi nog säkert överpris på det vi köpte. Till och med på ölen var vi tvungna att pruta…

Det var i alla fall en upplevelse att besöka den flytande marknaden!

damnoen_saduak_001

damnoen_saduak_002

damnoen_saduak_003

damnoen_saduak_004

damnoen_saduak_005

damnoen_saduak_006

damnoen_saduak_008

damnoen_saduak_020

damnoen_saduak_012

damnoen_saduak_013

damnoen_saduak_014

damnoen_saduak_015

damnoen_saduak_016

damnoen_saduak_017

damnoen_saduak_018

damnoen_saduak_019
Det var i alla fall en upplevelse att besöka den flytande marknaden!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *