Wongwian Yai Market - en marknadspärla i Bangkok

Wongwian Yai Market – en marknadspärla i Bangkok

Vi tänkte åka ut till en marknad utanför Bangkok men vi visste inte riktigt vart tågstationen låg och missade därför tåget. Så kan det gå när man inte är ute i god tid. Men inget ont som inte för med sig något gott, vi hittade tågstationen till sist men den såg inte riktigt såg ut som vi tänkt oss. Tänk er ett järnvägsspår, lite marknadsstånd vid sidan om spåret och knappt några skyltar. Det var alltså tågstationen.

Vi åkte med en tuk tuk från BTS-stationen och blev avsläppta vid en rondell. Chauffören pratade ingen engelska, så våra försök till att få reda på vad resan skulle kosta oss gick inte så bra. Jag trodde garanterat att vi skulle bli lurade och få betala en enorm summa. Men, när vi kom fram till rondellen så ville han ha 40 baht, vilket motsvarar ca 12 kronor. Vilken skillnad det är mellan olika ställen här i Bangkok.

Vi visste inte riktigt vart vi skulle men började gå. Vi såg en liten gata med några marknadsstånd och gick in där. Vi såg ju järnvägsspåret direkt, men trodde verkligen inte att det fortfarande användes. Vi promenerade längs spåret en stund och helt plötsligt så ser vi att det kommer ett tåg. Och det var så vi upptäckte att vi hade hittat järnvägsstationen! Vi åkte dock aldrig till den marknaden vi var på väg till, men det finns ju andra dagar.

Vi hittade även en annan marknad, fast för färskvaror som fisk till exempel. Det var intressant att se men lukten där var inget vidare. Det var så färskt som det bara kan bli då fiskarna, krabborna och ja, allt som nu fanns där, levde. Väldigt annorlunda mot hur det är hemma i Sverige och samtidigt väldigt roligt att se.

Runt omkring gatorna där så fanns det lite blandade saker, förutom fisken. Jag köpte mig något ätbart, men jag vet inte riktigt vad det var för något. Har inte smakat det än, men ska försöka våga mig på det snart. Vi fyndade också några meter av ett väldigt fint tyg för ynka 90 baht (18 kr) per meter. Otroligt!

bangkok_11_01

bangkok_11_02

bangkok_11_03

bangkok_11_04

bangkok_11_05

bangkok_11_06

bangkok_11_07

bangkok_11_08

bangkok_11_09

bangkok_11_10

bangkok_11_11

bangkok_11_12

bangkok_11_13

bangkok_11_14

bangkok_11_16

bangkok_11_18

bangkok_11_19

bangkok_11_20

bangkok_11_25

bangkok_11_26

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *