Snorkla med hajar

Snorkla med hajar

Under en promenad på Phi Phi så såg jag en skylt. Snorkla med hajar stod det på skylten. Jag visste direkt att jag ville prova! Jag har väl aldrig speciellt varit rädd för hajar (det finns ju inte så många i svenska vatten direkt..) men heller aldrig intresserad av dom förrän nu. Jag vet fortfarande inte så jättemycket om hajar, men jag tycker att de är helt fascinerande djur!

Så, jag övertygade Kenny om att vi skulle snorkla med hajar!

Snorkla med hajar?

Ja, gärna!

Vi åkte ut med en longtailbåt tillsammans med ett par från Schweiz. Jag minns inte om vi var fler än så eftersom jag skriver detta tre år senare. Vi var inte alls långt ut från stranden. Helt otroligt att det finns hajar så nära stranden, tänkte jag. Det finns ju så mycket under ytan som vi inte vet om och som vi aldrig får chansen att se. Denna tidiga morgon fick vi se väldigt många Black Tip Reef sharks simma omkring där nere i det lite grumliga vattnet. Det var en otrolig känsla att befinna sig så nära dom.

Vår guide Andrew, en trevlig kille från England, hade med sig en undervattenskamera och fotograferade både oss och hajarna under tiden som vi var ute i vattnet. Vi tyckte dock att det var alldeles för dyrt att köpa med oss bilderna hem eftersom vi tyckte att det blev för få bilder som vart bra. Så därför valde vi att endast titta på bilderna efter snorklingsturen.

Vi gjorde detta med Phi Phi Adventures och jag kan definitivt rekommendera detta företag och denna snorklingstur.

snorkla-med-hajar

En bild på vår guide, tagen under båtturen ut till platsen vi skulle snorkla på. Det är den enda bilden som jag har.

En bild på vår guide, tagen under båtturen ut till platsen vi skulle snorkla på. Det är den enda bilden som jag har från utflykten.
[:]

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *