Coral Island

Bad- och snorkling på Coral Island (Ko He)

När vi bestämde oss för att åka till Thailand så hade jag en dröm om att hitta en riktig paradisstrand med vit sand och kristallklart turkost vatten. Vi hittade en sån strand på Coral Island men tyvärr så var vi inte helt ensamma där.

  • Coral Island heter Ko He på thailändska

Det finns inte alls mycket att göra på Coral Island när mörkret faller, och kanske är det en av fördelarna med att åka till en ö. Samtidigt så hade vi inte riktigt räknat med detta utan vi hade nog ändå hoppats på att vi inte skulle befinna oss ute på en öde ö på detta vis.

Det är lustigt egentligen, för nu när jag uppdaterar det här inlägget drygt tio år senare, så kan jag inte riktigt förstå hur vi inte kunde gilla tystnaden och lugnet på Coral Island-kvällarna. Men det var väl helt enkelt en period i våra liv då vi ville få ut något mer av en resa än att bara vara. Eller ja, det var kanske mest jag som inte riktigt gillade lugnet och Kenny saknade nattlivet från Patong Beach. Det var något vi lärde om oss själva här på Coral Island.

Stranden på Coral Island är riktigt riktigt fin. På den sida av ön som vi bodde på så fanns det ett ställe att bo på med en restaurang som stängde redan kl 21. Stranden är privat och tillhör boendet så det betyder att vi slapp trängas med alla turister som besökte Coral Island över dagen. Det finns en offentlig del av stranden och den var alltid full med folk på dagarna.

Jag förstår att de flesta åker hit över dagen för att snorkla och bada, för det är riktigt fint här. Mer än så finns det inte att göra här. Det jag gillade mest med Coral Island var att det var möjligt att snorkla bara några meter ut från vår privata strand. Vi såg massor av färgglada fiskar och spenderade timmar i vattnet med våra snorkelset.

coral_island_010

coral_island_009

coral_island_008

coral_island_007

coral_island_006

coral_island_005

coral_island_004

coral_island_003

coral_island_002

coral_island_001

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *