Äntligen framme i Mae Klong

Äntligen framme i Mae Klong

Sist men inte minst, den sista delen av en lång dag.
Du kan läsa första inlägget här och andra inlägget här.

Efter den långa tågresan i väldigt långsam hastighet så var vi äntligen framme i Mae Klong. Anledningen till besöket där var för att besöka marknaden. En helt vanlig marknad, med skillnaden att den ligger mitt på ett tågspår. Ett tågspår som används idag.

Det gick att ta sig till Mae Klong på flera olika sätt, men vi valde det som kändes mest roligt och genuint. Det gav förmodligen också flest minnen och det var billigast. Det känns som att vi alltid kommer att komma ihåg sightseeingrundan på cykeltaxi i stekande värme? Och tågresorna som faktiskt var mysiga. Det var väl mest väntetiden där emellan som var lite tråkig..

Sen var upplevelsen med att åka tåget igenom marknaden kanske inte så speciellt eller roligt. Det är kanske inget jag skulle välja att göra en gång till men det är roligt att ha gjort det. Vi valde att inte åka tillbaka med samma tåg, utan stannade kvar för att se när tåget passerade marknaden.

Det, däremot, var en betydligt mer rolig upplevelse! Att stå bara centimeter från ett passerande tåg… en väldigt annorlunda upplevelse.

bangkok_13_36

bangkok_13_40

bangkok_13_42

bangkok_13_43

bangkok_13_44

bangkok_13_45

bangkok_13_47

bangkok_13_48

bangkok_13_47

Till Bangkok via Amphawa

Vi valde att inte åka tillbaka till Bangkok direkt, utan vi åkte istället en blå Songthaew (taxi) till Amphawa. Jag hade läst om en mindre flytande marknad där och tänkte att det kunde vara roligt att se. Songthaewen var full med folk och vi fick stå längst bak på ett galler och hålla i oss i tillhörande rör…

Vi kom fram till Amphawa en kort (skräckfylld enligt Kenny – härlig enligt mig) resa senare och insåg att den flytande marknaden inte var riktigt som vi tänkt oss heller. Snarare lite bättre. Vi trodde att man skulle åka på båtar på kanalen som på den stora flytande marknaden (Damnoen Saduak) men det gick lika bra att gå längs sidorna och bara titta.

bangkok_13_50

Mysigt matställe vid vattnet

Vi hittade “mat-avdelningen” och slog oss ner vid ett litet (väldigt litet) bord med ännu mindre stolar till och beställde in underbart goda räkor till mig och Pad Thai till Kenny. En perfekt avslutning på dagen!

bangkok_13_51

bangkok_13_52

bangkok_13_53

Buss till Bangkok

Vi åkte sedan minibuss tillbaka till Bangkok för 80 baht (16kr) styck. Resan tog ca 2 timmar på grund av den hemska trafiken i Bangkok.

bangkok_13_54

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *