Ett av mina bästa reseminnen: tågresorna i Australien

Ett av mina bästa reseminnen: tågresorna i Australien

Svenska Resebloggar har startat en septemberutmaning som pågår under tre veckor i September. Det handlar om att skriva inlägg med ett förutbestämt tema. Syftet med utmaningen? Att inspirera! Alla som vill kan delta, antingen på sin egen blogg eller Instagram. Första temat är “bästa reseminne”.

Det är ett svårt tema, för det är svårt att bara välja ett “bästa reseminne”. För på ett sätt så är alla minnen bra. Även de dåliga. Och ofta när saker inte blir som man har tänkt, så slutar det med att det blir ännu bättre än man själv hade kunnat planera. Ofta så är det dom dagarna som blir de bästa. Inte alltid, men ofta. Det är dom upplevelserna som blir de bästa reseminnena.

Som den dagen i Bangkok när vi skulle ta tåget ut till Mae Klong för att besöka marknaden där tåget rullar rakt igenom marknaden. Då vi missade tåget och upptäckte en helt annan marknad istället. Eller den dagen då jag spontant bestämde mig för att tågluffa i Australien och köpte mig ett tågpass för tre månader framåt. Jag var egentligen inte jättesugen på att åka tåg, men jag tyckte att det skulle bli så dyrt att flyga överallt så det fick bli tåg. Ett av de bästa besluten i mitt liv. Jag älskade att åka tåg i Australien!

Och efter att ha räknat ihop alla tågresor som jag gjorde där så kan jag konstatera att det blev en hel del – kors och tvärs över det stora landet.

Jag åkte Perth – Broken Hill – Sydney. Och Sydney – Adelaide. Melbourne – Adelaide. Melbourne – Horsham – Melbourne. Cairns – Airlie Beach. Sydney – Canberra – Sydney. Adelaide – Alice Springs – Adelaide.

Ja, jag åkte en hel del tåg. Och jag minns varje resa än idag. Jag har många bra reseminnen, men just idag när jag tänker tillbaka på allting som jag har varit med om under mina resor så tänker jag på att åka tåg i Australien. Vad är ditt bästa reseminne?

Indian Pacific, Australia
Nånstans ute i ödemarken tillsammans med Indian Pacific.
Indian Pacific, Australia
På tåg så finns det mycket tid till att reflektera, och skriva.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 Comments

 1. Roligt att läsa om dina minnen från Australien. Mitt semsterminneinlägg i utmaningen blev också lite om Australien. Åkte du runt med tåg ensam eller var ni flera?
  Hälsningar Linnea i Bayern

  1. Tack, va roligt att du gillade inlägget. Jag ska ta och läsa ditt inlägg nu 🙂 Jag åkte mest runt ensam, men ibland fick jag sällskap av andra som också reste ensam.

 2. Jag gillar också att åka tåg! Men husbil gillar jag ju ännu mer förstås 😉 Att välja ett enda reseminne är svårt!!! De senaste dagarna på vår Europa-resa (i Makedonien och Albanien) har varit fantastiska! 🙂

  1. Jag förstår det! Nångång så ska jag också testa att resa i husbil, börjar mer och mer gilla den tanken med att ha allt man behöver på ett och samma ställe. Och att slippa checka in och checka ut på samma sätt 🙂

   Jag ska läsa ikapp lite nu om era senaste dagar 🙂

  1. Ja, kan rekommendera tåg! Eller det beror på vad alternativen är. För mig så valde jag tåg framför flyg när jag skulle “transportera” mig då man får uppleva mycket mer i ett tåg som tar 2 dagar än ett flyg som tar 4 timmar.

   Men att byta ut en roadtrip mot tågresande är det inte helt säkert att jag skulle göra just idag. Det beror helt och hållet på vad målet med resan är och vilka platser som ska besökas. En nackdel med tåg är ju att man inte kan stanna precis överallt, hehe. Det kan dock också vara en fördel ibland.

   Men beroende på destinationer så skulle jag helt klart överväga att byta ut bil mot tåg – speciellt när det gäller sträckorna Perth – Adelaide och Adelaide – Alice Springs. För de tågresorna var de absolut bästa.

   Kul med planer på Australien förresten!

    1. Haha, ja men den ligger ju lite… avsides. Men ja, helt klart värd att göras och helt klart värt att färdas dit med tåg – men på plats är en bil att rekommendera. Det hade inte jag och skulle jag ändrat något så är det att hyra bil oftare.

     Men du, berätta mer om planerna! Vilken del av landet är det tänkt?