En roadtrip till Silverton

En roadtrip till Silverton

Spontana planer är ibland de bästa planerna. Så när jag besökte Broken Hill så hann jag även med en dagstur ut till Silverton. Det var något som jag inte riktigt hade planerat först, men jag hade en hyrbil och hamnade där. Det är det härliga med att inte ha några planer utan man kan bara ta dagen som den kommer.

Jag körde ganska sakta på vägen dit då det var första gången som jag körde i vänstertrafik. Och så ville jag njuta av utsikten såklart! Helt plötsligt så ser jag att något rör sig lite längre fram och när jag såg vad det var så blev jag ganska förvånad.

Vilda kameler? I Australien?

Silverton, New South Wales - Australia

Silverton, New South Wales - Australia

Australien har flest vilda kameler i hela världen

Helt otroligt att jag skulle få se vilda kameler, tyckte jag. Sen på kvällen när jag var tillbaka i Broken Hill så googlade jag runt lite, för att se om det var vanligt med vilda kameler i Australien och då fick jag reda på att det fanns en kamelfarm precis i närheten av där jag sett dom.

Något som jag också läste var att det faktiskt finns otroligt många vilda kameler i Australiens öken. Man importerade kameler för länge sen för att använda dom som transportmedel, då det inte fanns några bilar då. Och sen när bilar började tillverkas så slutade man att använda kamelerna och de släpptes då ut i det vilda.

Så, även om de kameler jag såg tillhörde farmen så hade det inte varit helt osannolikt att det faktiskt hade kunnat vara vilda kameler.

Silverton, New South Wales - Australia

Silverton – en spökstad

Silverton är ett litet ställe där invånarantalet år 2006 var hela 89 personer. Ni kan tänka er hur litet det är då! Det finns inte så mycket att göra där, men det finns en pub/hotell (Silverton Hotel), ett Mad Max 2 museum och några art gallerys att besöka.

Silverton Hotel är ganska välkänt och har synts i massor av filmer, bland annat Mad Max 2, The Flying Doctors, Adventures of Priscilla, Queen of the Desert och Mission Impossible 2. Jag passade såklart på att smita in där och äta lite.

Jag åt också en glass på The Silverton Café, jag valde nån konstig smak som inte alls var god. Men det vågade jag inte säga när damen som serverade mig frågade om den var god. Jag åt snällt upp den istället och låtsades som att det var det godaste jag ätit!

Silverton, New South Wales - Australia Silverton, New South Wales - Australia Silverton, New South Wales - Australia Silverton, New South Wales - Australia

Silverton, New South Wales - Australia Silverton, New South Wales - Australia Silverton, New South Wales - Australia Silverton, New South Wales - Australia Silverton, New South Wales - Australia

Silverton, New South Wales - Australia

Det vackra röda dammet

Min vita Toyota Corolla som jag hyrde var ren och fin när jag hämtade ut den, men desto smutsigare när jag lämnade tillbaka den. Dammet som låg på vägarna på landsbygden var rött! Annorlunda från det vanliga gråa dammet, men väldigt fint faktiskt. Det gav så mycket färg! Jag älskar verkligen den australiensiska outbacken och längtar tillbaka! Nästa gång blir det en lite längre roadtrip genom landet.

Och nästa gång jag åker till området kring Broken Hill så ska jag passa på att besöka Mundi Mundi plains, för det missade jag helt och hållet när jag var där!

Silverton, New South Wales - Australia

Silverton, New South Wales - Australia

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One Comment

  1. Sikke et spændende Road Trip du her har været på. Det kunne vi godt tænkte os at køre engang. Det ser da ud som om tiden er gået helt i stå. Fascinerende 🙂