Platser där jag kan tänka mig att bo

Platser där jag kan tänka mig att bo

Annika på Resfredag skrev ett inlägg om några platser som hon skulle kunna tänka sig att bo på nångång i livet. Det fick mig att fundera lite mer över vilka platser som jag skulle vilja bo på.

Jag vill inte nödvändigtvis bosätta mig för evigt på dessa platser som knep en plats på min lista, men jag skulle gärna bo här i åtminstone ett halvår. Jag trivs med att stanna på en plats så att jag verkligen hinner utforska området. Speciellt när det är mycket som lockar. Jag älskar att åka på roadtrips och se mycket under en resa, men jag funderar även på om nästa långresa kanske ska fokusera på bara ett område? Jag funderade faktiskt mycket över just det under sommarens långa resa.

Egentligen så skulle jag kunna skapa en oändligt lång lista över platser jag skulle vilja bo på, men det ska jag inte göra så här kommer mina topp fem platser som jag skulle vilja bo på. Även om det bara är under en stund i livet. Kenny är desto mer svårövertalad när det gäller att flytta överhuvudtaget. Vi har pratat om att bo utomlands ett tag men det har aldrig kommit längre än så. Men kanske en dag.

Tills dess så drömmer jag vidare om att bo i…

Montana, USA

Jag vet inte vad det är med Montana, men det känns som hemma. Det är inte ofta jag får den känslan.

Den plats i Montana som fastnat mest i mitt hjärta är dock Glacier så jag skulle vilja bo nånstans i den nordvästra delen. Helst ute på landsbygden, eller i en mindre stad som Whitefish. Nånstans i närheten av Many Glacier skulle inte heller vara helt fel.

Om jag skulle välja en större stad att bo i så skulle jag nog landa i Bozeman, Helena eller Missoula.

Brevlådor nånstans i Montana.

Lappland, Sverige

Ja, jag skulle faktiskt kunna tänka mig att flytta tillbaka hem till Lappland. För evigt? Det vet jag inte men desto längre tid som jag bor här i södra Sverige, desto mer kan jag komma på mig själv att längta hem till lilla Mertajärvi i nordligaste Sverige. Det är ju liksom hemma och kommer alltid vara det. Och jag skulle absolut kunna tänka mig att bo där ett tag, men för evigt? Det vet jag faktiskt inte.

En annan plats i Lappland som jag skulle kunna tänka mig att bo i är närheten av Vildmarksvägen.

Mertajärvi, en sommarnatt.

Australien

När jag började skriva på den här listan så bestämde jag mig för att inte välja ett helt land, men så kom jag till Australien. Det finns så många platser som jag skulle kunna tänka mig att bo i när det gäller det landet.

Västkusten ligger mig varmt om hjärtat så det skulle nog bli mitt förstahandsalternativ. Bunbury, Margaret River, Broome eller Exmouth. Gärna mer på landet än mitt i en stad dock.

Om jag ändå skulle hamna på östkusten så skulle jag nog trivas i området kring Sunshine Coast. Eller på Gold Coast. Alltså, jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst.

En gård i South Australia.

USA

Eftersom jag valde Australien som en plats så måste jag välja USA också, även fast jag redan nämnt Montana. Men det finns så många platser i hela landet som jag skulle kunna tänka mig att prova på att bo i. Stanley, Idaho. Nashville, Tennessee. Jackson, Wyoming. Eller nånstans i Colorado eller Utah? Som sagt, det finns massor av platser att välja på.

Wyoming.

Kanada

Jag fortsätter på temat länder…

Kanada lockar med all natur och bland mina förstahandsval så ligger Alberta, men även British Columbia och Yukon lockar.

Skulle jag välja en stad så är det nog Calgary som lockar mest.

Kanada.

Slutsats; engelskspråkiga länder lockar mest

Något som de flesta platser har gemensamt verkar vara att alla platser är engelskspråkiga platser. Jag vet inte varför, men jag verkar dras till dessa länder. Särskilt när det gäller att bo där under en längre period. Kanske är det för att det känns mycket enklare?

Jag avslutar det här inlägget på samma sätt som Annika gjorde med “nu när jag har listat några av de platser där jag kan tänka mig att bo vill jag höra några av dina!“.

Så berätta för mig, vilka platser skulle du vilja kalla hem?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 Comments

 1. Fint att läsa om dina resonemang också! Skulle ju vara häftigt om du bodde i Helena… Ser fram emot att se om någon av drömmarna blir verklighet någon dag!

 2. Så himla mysigt att läsa detta! Jag känner precis som du ang att bo på platser för att utforska dem – men jag håller mig till Sverige 😉

  Platser jag skulle vilja bo på:
  – Gotland!!
  – Fjällen. Svenska eller Norska spelar ingen roll. Hade varit episkt
  – Norrbotten. Jag har ändå mina rötter där, även om jag aldrig bott där under mitt “medvetna liv” hehe. Men kan ändå känna att det kallar på mig ibland.

  Vad har de gemensamt? Jäkligt off. Älskar det ;D

  1. Hehe det är helt okej att hålla sig till Sverige. Det finns ju så otroligt många platser att välja på här också. Jag känner också att mina platser också är mer otillgängliga och folktomma platser än mitt i storstaden.

   Jag ser fram emot att komma och hälsa på dig när du flyttar till nån av de platserna du nämnde 😉

 3. Kul att läsa om, jag skulle också kunna tänka mig Lappland. Jag blev lite förälskad i landskapen runt Saxnäs när jag var där i början av sommaren 🙂
  Jag vill bo någonstans nära natur och vatten. Förmodligen helst i Sverige då det känns enklast med firman och även med läraryrket (som jag är utbildad i). 😛

  1. Jag håller helt med dig om att landskapen runt Saxnäs och Vildmarksvägen är fantastiska. Skulle också kunna tänka mig att bo där nånstans. Ja, när det gäller företagande så är nog Sverige enklast kan jag hålla med om.

 4. Intressant att läsa! Men svår fråga … Reykjavik har alltid känts lite som hemma, så kanske där? Men det är ju litet, och man blir väldigt beroende av flyg om man ska resa … Amsterdam är en stad jag gillar, så kanske …? Supersvårt tycker jag!