Drömmen om att åka på safari bland vilda djur längs Afrikas savanner i soluppgång och solnedgång

Drömmen om att åka på safari bland vilda djur längs Afrikas savanner i soluppgång och solnedgång

När jag skrev inlägget om vandringens dag så kom jag att tänka på att jag skrev ett inlägg om mina resedrömmar för detta år. Jag hade ärligt talat helt glömt bort både det inlägget och själva listan.

Det blir lätt så för mig, att jag skriver ned någonting som jag vill göra eller behöver göra – men så fort jag inte får en påminnelse om det jag skrivit så glömmer jag lätt bort det. Det spelar ingen roll om det är ett inlägg om resedrömmar eller om det är en att göra lista som jag tappar bort bland övriga papper på mitt skrivbord.

I alla fall, några av de resedrömmar som jag hade inför detta år var att fotografera björnar i Alaska, återvända till USA för att utforska fler av de nordvästra staterna, att åka på fotosafari i Afrika och att roadtrippa i västra Kanada. Samt även vandra i de svenska fjällen.

Det var de största drömmarna som jag hade i början av året. Jag gjorde samtidigt en lista över mindre drömmar fanns med – saker jag gärna skulle vilja uppleva men som jag kanske inte tänkt på att prioritera när det gällde just resor. Året är inte riktigt slut än men hittills så har jag uppfyllt flera av dessa drömmar, utan att ens ha funderat på den här listan.

Jag har åkt på två roadtrips i USA även om det var en enda lång resa. Vi gjorde även en dagsutflykt till Kanada. Jag har inte fotograferat björnar i Alaska men däremot i Wyoming och det räknas väl nästan. Det är inte försent att vandra i de svenska fjällen men jag är lite tveksam på om det blir verklighet av den drömmen i år. Jag har varit på bisonsafari i USA i somras, men det är ju inte riktigt samma sak som att se The Big Five på savannen. Jag har även varit på Wildlife safari i Yellowstone och på flodsafari i Borneo under tidigare resor. Olika upplevelser men alla helt fantastiska.

Safari i Custer State Park, South Dakota USA.
På bisonsafari i Custer State Park, South Dakota USA.
Safari i Custer State Park, South Dakota USA.
Safari i Custer State Park, South Dakota USA.
Safari i Custer State Park, South Dakota USA.
Det jag gillar mest med att åka på safari är att jag aldrig riktigt kan förutspå vad jag kommer att få uppleva.

En outforskad kontinent som alltid funnits där i tankarna

Afrika är en kontinent som jag ännu inte har besökt, en helt outforskad plats för mig. Men jag vet redan nu att det inte räcker med en vecka där. Kanske inte ens två. Det känns som att jag bara skulle hinna få ett smakprov av allt som kontinenten har att erbjuda. En safariresa har länge känts lite som en once in a lifetime upplevelse för mig. En dröm som finns där men som är precis bortom räckhåll. Även fast jag vet att det inte alls behöver vara så. Det gäller bara att bestämma sig för resmålet och börja spara pengar.

Eftersom jag förmodligen inte kommer att ta mig till Afrika under 2019 så får den drömmen följa med mig till nästa år. Det är inte gratis att åka på safari och just nu tillåter min ekonomi inte en sådan resa. För om jag ska göra det, då ska jag göra det ordentligt. Jag skulle aldrig nöja mig med en budgetvariant utan jag skulle vilja gå all-in och verkligen uppleva landet. Det, eller så skulle jag åka på en kortare guidad resa i grupp.

Även fast jag älskar att göra research och planera inför en resa så kan jag också ibland känna att det är skönt att slippa. Det är något som jag skulle kunna tänka mig göra inför just en safariresa, låta någon annan göra jobbet så att jag bara kan åka dit och njuta. Där mitt svåraste beslut skulle vara att välja vilket land jag ska åka till.

Safariresor.se är ett företag som anordnar resor till olika länder i Afrika. Bland annat Tanzania, Kenya, Uganda och Namibia. Det är även möjligt att kombinera en safariresa med de drömmiga öarna Mauritius, Zanzibar och Seychellerna. Det skulle jag absolut inte ha något emot att göra.

Helena Gunnare | Oh darling, let's be adventurers
Magi under solnedgång.

Så, vilket land skulle jag välja att åka på safariresa till?

Det viktigaste för mig när jag åker på safariresa är helt klart alla djurupplevelser. Det ultimata schemat för mig har safariäventyr både under tidig morgon när solen stiger upp och på kvällarna när solen sjunker ned där borta vid horisonten. Allt annat är en bonus.

Vilket land jag skulle välja? Ärligt talat så vet jag inte. Egentligen är det inte landet som är det viktiga för mig utan jag vill få de bästa djurupplevelserna även fast jag förmodligen inte skulle bli besviken oavsett destination. Men platser som Masai Mara i Kenya, Kruger National Park i Sydafrika och Serengeti National Park i Tanzania är det som står högst upp på min önskelista.

Och såklart, ett besök till Victoriafallen i Zimbabwe skulle jag heller inte tacka nej till.

Oh darling, let’s be adventurers finns även på Facebook och Instagram.
Följ även gärna bloggen på Bloglovin för att inte missa några inlägg. 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *