En oväntad resa till Marocko / Västsahara

En oväntad resa till Marocko / Västsahara

Ibland så blir det inte alltid som man har tänkt sig. Det kan vara både bra och dåligt. 

Denna gång så var det bra för mig. Jag är en upplevelse rikare och jag kan lägga till Marocko/Västsahara på min lista över länder som jag har besökt. Inte för att jag egentligen är så noga med att räkna, men lite kul är det allt.

Från Sverige till Västsahara

För en vecka sen så satt jag på flyget till Stockholm. Jag hade jobbat kvällen innan och fick packa snabbt innan jag försökte sova några timmar. Det gick sådär. Jag brukar oftast vara uppe allt för länge dagen innan en resa. Jag vet inte varför, men det bara blir så.

Flyget skulle avgå klockan 7 från Kiruna Airport och mina bröder skulle hämta upp mig en timme innan avgång. För i Kiruna så behöver du inte vara på plats så tidigt. Om flyget avgår klockan 7 och du är där klockan 5 så får du ändå sitta och vänta för att få checka in och lämna en eventuell väska. Incheckningsdiskarna och bagage drop öppnar inte förrän nån timme innan avgång när det gäller tidiga avgångar. Det är skönt. Då vet man att man inte behöver stressa ihjäl sig ifall man nu råkar vara lite sen.

Dagen innan så hade jag precis fått veta att jag skulle åka till Marocko några dagar senare. Planen hade varit att åka till Stockholm, gå på countryfestival, åka till Motala i några dagar och slutligen avsluta mitt lilla avbrott från jobbet med en helg i Göteborg. Marocko fanns inte ens på kartan förrän veckan innan. Men varför inte? Det gäller att ta vara på varje möjlighet.

Dahkla

Anledningen till det spontana besöket?

Jag åkte dit på en pressresa tillsammans med ca 160 journalister, fotografer, resebloggare och researrangörer från hela Europa. Från Sverige så var vi 16 stycken. Från Frankrike så var de 80 st. Marknaden är lite större där, länderna ligger ju ganska nära.

Resan var anordnad av Moroccan National Tourist Office och när jag fick programmet så kändes det som att varenda minut var planerad. I verkligheten var det inte riktigt så, men nästan. Det var en kort resa men under tiden som vi var där så hann vi med att åka fyrhjulsdrivna jeepar ute i sandöknen, äta ostron direkt från havet, besöka en tomatodling och vi fick njuta av god mat.

Just nu sitter jag på tåget till Göteborg och skriver detta. Jag ska njuta av de sista dagarna av min lilla mini-semester innan det är dags att flyga tillbaka till Kiruna och fortsätta jobba. Jag kommer att skriva mer om resan till Marocko men just nu så är det mycket som händer och därför har uppdateringen varit lite låg.

Dahkla
Dahkla

Jag besökte Dahkla som en del av en pressresa.
Som alltid så är alla åsikter, tankar, texter och bilder mina egna.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 Comments

  1. Fantastiskt! Jättekul att ni åkte, men 160 pers? Herregud. Det var inte illa. De vill verkligen öka turismen dit. Kan vi ens resa mer än vi gör funderar jag nu på? Känns som att flygplatserna är fulla redan. Väntar med spänning på att du ska skriva om det mer!

    1. Ja, det var en häftig resa. Med specialchartrat plan och allt. Ja, det är tanken, det är dock en lång väg kvar men man måste ju börja nånstans! Förstår din tanke, men jag tror att så länge det finns efterfrågan så kommer det att dyka upp nya destinationer. Och många vill ju ha det orörda och nya.