7 städer att besöka i USA

7 städer att besöka i USA

Det är väl ingen hemlighet att jag har förälskat mig i det förlovade landet USA? Nej, jag tänkte väl det… Fast om du mot all förmodan hade missat det så vet du det nu. Jag och USA har en liten kärlekshistoria här. Efter att aldrig ha varit där tidigare så gick jag all in med fem resor dit på mindre än 2 år och det känns som att jag inte kan få nog. Nu är det snart ett år sedan jag var där sist och jag funderar redan på vart jag vill åka under nästa resa över Atlanten – det finns ju så mycket att se! Om du har något tips till mig, så kommentera gärna.

Under fem resor där jag besökt massor av olika platser så har jag såklart mina egna favoriter. Men att lista mina fem favoritstäder som tanken med detta inlägg var (tack för inspirationen, Pernilla) – det var inte så lätt som jag trodde. Alla platser har sin alldeles egna charm och jag kunde inte utesluta några ställen. Så här är istället en lista på 7 städer i USA som jag har besökt, utan inbördes rangordning.

Nashville, Tennessee

Staden som jag mer än gärna återvänder till om och om igen. Jag har besökt Nashville två gånger och totalt har det blivit drygt två veckor där. Det längsta jag spenderat i en stad i USA. När vi åkte hit så ville vi inte känna oss som turister på en snabbt besök så därför hyrde vi hus via Airbnb och levde mer som locals. Det rekommenderar jag starkt!

Mitt bästa Nashville tips: om du gillar countrymusik så är kanske CMA Festival något för dig.

Läs mer: Här hittar du allt jag har skrivit om Nashville

I Nashville så finns det massor av murals/väggmålningar som denna.

Chicago, Illinois

Chicago är staden som jag egentligen inte alls hade någon längtan efter. Men även där har det blivit två besök, dock så hade jag knappt 24 timmar på mig att utforska under första besöket och det var lite därför som det blev ett återbesök året efter. Chicago är för mig en lugn och mysig stad där du kan kombinera stadsliv med strandliv. Perfekt för en weekend, eller en vecka.

Mitt bästa Chicago tips: ta en promenad till Adler Planetarium – där får du en riktigt fin skylineutsikt!

Att se solnedgången från första parkett vid Adler Planetarium var en perfekt avslutning på kvällen.

Las Vegas, Nevada

Las Vegas var ett ställe som jag delvis var nyfiken på och ett ställe som mina resekamrater ville till. Det jag inte hade väntat mig var att jag faktiskt skulle tycka om staden så pass mycket att jag återvände två gånger till inom loppet av ett år. Det är något speciellt med att gå längs The Strip och förundras över allt glitter och glamour, men det jag ändå gillar allra mest är att det samtidigt är så enkelt att göra utflykter med Las Vegas som bas. Att kunna unna sig att bo på fina hotell till ett bra pris är heller inte dåligt.

Mitt bästa Las Vegas tips: Våga lämna The Strip och besök Downtown Las Vegas för en annorlunda upplevelse.

Läs mer: Här hittar du allt jag har skrivit om Las Vegas

I Downtown Las Vegas så är det lite som att åka tillbaka i tiden.

San Francisco, Kalifornien

Den första staden som jag besökte i USA och även den som jag varit i nu senast. San Francisco är en hipp stad där det finns massor att sysselsätta sig med, vare sig du föredrar stadsliv eller om du hellre vill ut i naturen som finns ett stenkast från myllret mitt i centrum. En höjdpunkt i San Francisco är det kända fängelset Alcatraz som du lätt kan besöka under en dagstur.

Mitt bästa San Francisco tips: bege dig utanför stadskärnan och promenera längs Lands End trail för vidunderlig utsikt!

Läs mer: Här hittar du allt jag har skrivit om San Francisco

Det finns många utsiktsplatser att välja mellan för den som vill se Golden Gate – denna bild är tagen på morgonen vid Battery Spencer.

New York, New York

New York, New York. Staden som aldrig sover, något som vi däremot gjorde så vi upplevde aldrig riktigt nattlivet i New York. Men under dagtid så gick vi på museum och tittade på flygplan, strosade runt vid Times Square och Central Park, åkte upp till toppen av både Empire State Building och Top of the Rock samt shoppade loss på fotobutiken B&H Photo Video. New York skulle lätt kunna kännas stressigt så planera inte in allt för mycket om du åker dit. Det är en stor stad och ibland tar det längre tid att ta sig emellan platser än du tänkt.

Mitt bästa New York tips: om du vill se New York från ovan så räcker det med att besöka en av de tre utsiktsplatserna – min favorit blev Top of the Rock för då fick vi utsikt över Empire State Building.

Läs mer: Här hittar du allt jag har skrivit om New York

New Yorks skyline är imponerande!

Washington DC

Huvudstaden i USA fanns inte med på min lista över platser jag ville besöka men även här så var det några av mina resekamrater som ville dit. Jag hade inte så stora förväntningar och kanske är det därför som jag blev överraskad på ett positivt sätt. Det här är en stad som jag skulle kunna tänka mig att återvända till – jag vill se mer och så vill jag gärna besöka Alexandria som är en stad söder om Washington DC men som ingår i Washingtons storstadsområde.

Mitt bästa Washington DC tips: vid Gravelly Point så kan du ha picknick samtidigt som du spanar på flygplan.

Läs mer: Washington D.C i ett nötskal; Vita Huset, flygplan och allt det gröna

Vi råkade köra förbi avfarten till Jeffersonmonumentet och hamnade istället här vid Tidal Basin – kanske en av de bättre felåkningarna för då slapp vi trängas med alla andra och fick utsikt över själva monumentet.

Memphis, Tennessee

Vi besökte Graceland på dagen och hängde på Beale Street under kvällstid. Om du gillar rock’n roll och blues så är Memphis helt klart staden för dig. På Beale Street så finns det otroligt många barer med livemusik och här kan du nog spendera en hel helg om du så vill. Favoritbaren blev Jerry Lee Lewis’ Cafe & Honky Tonk och de godaste ribsen åt vi på Blues City Café. Fast om jag ska vara helt ärligt så är Memphis kanske inte en stad nån av oss längtar tillbaka till, men om vi åker tillbaka nångång då ska vi besöka Charles Vergos’ Rendezvous – det stället ska också ha riktig bra ribs.

Mitt bästa Memphis tips: lämna inte Memphis utan att ha ätit ribs. Förutom om du inte äter kött – då är du förlåten.

Läs mer: En kort uppdatering från Memphis

Det var i Memphis som Rock’n Rollen en gång föddes.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 Comments

 1. Har varit i många av de där städerna också 🙂 Vi har inte åkt runt i södern så mycket så Nashville är definitivt på listan av platser vi vill besöka någon dag! Kommer eventuellt åka till Washington DC i December så då kan jag bocka av den platsen!

  1. Jag hoppas att ni kommer till Nashville en dag i framtiden! Och så roligt med en resa till Washington DC snart, det är säkert jättefint då där med all julbelysning.

 2. Fint inlägg! Jag har faktiskt aldrig varit i USA, men någon gång får det väl bli av! Just nu kollar vi på serien Ozark som utspelar sig i USA och är riktigt bra faktiskt, men man blir kanske inte så sugen på att åka till USA av att se den direkt 😉

  1. Jag tror att ni skulle gilla USA – det finns så mycket att se och är ett toppenland för att åka runt i husbil med.

   Vad är det med serien som gör att man inte blir så sugen på att åka till USA?

 3. Vilket bra inlägg! Har inte varit i Washington DC (förutom på flygplatsen) eller Tennessee än men tycker väldigt mycket om de andra städerna. Jag har ju också en liten kärlekshistoria med USA. 🙂 Nu har jag dessutom släktingar som just flyttat från Kalifornien till Tennessee så hoppas på att åka dit så småningom och hälsa på dom.

  1. Va roligt att du ändå har varit i de flesta av städerna som jag skriver om i inlägget. Och så härligt med släktingar som precis flyttat till Tennessee, då har ni ju en jättebra anledning till att hälsa på snart!