Menu
Tennessee / USA

En kort uppdatering från Memphis, Tennessee

Vi lämnade Las Vegas strax efter midnatt. Då lördag blev till söndag. Några timmar senare landade vi i St. Louis, många mil österut, där vi hämtade ut en ganska ny Ford Escape från Hertz. Jag har ett samarbete med dom under den sista delen av resan vilket känns jätteskoj!

Vi började dagen med att köra till Memphis, med ett stopp på en rastplats för att sova lite. Det var välbehövligt efter att endast fått lite sömn under flygresan. Värmen utanför gjorde det dock svårt att sova bra så jag sov större delen av resan till Memphis också. Litte lättare när man inte vaknar till varannan minut pga värmen. Och på tal om värme… Det är varmt här, idag låg temperaturen på runt 30 grader. Men det är ingenting mot de 45 graderna vi hade i Las Vegas! Det känns skönt att kunna gå ute utan att känna sig genomsvettig efter en halv minut.

Igår kväll så gick vi längs Beale Street och lyssnade på livemusik. En häftig gata med mycket neon! Skillnaden här om man jämför med Vegas är otroligt stor. Här känns allt lite mer genuint och inte alls lika pengafokuserat. Både på gott och ont.

Idag så blir det ett besök till Graceland och Sun Studios. Häng med på Instagram!

image

image

image

image

image

image

About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

6 Comments

 • Discovering The Planet
  juni 6, 2016 at 10:56 e m

  Underbara bilder! Och vilken resa ni gjort. Såå många nya intryck.

  Reply
  • Helena
   juni 19, 2016 at 1:30 f m

   Tack Daniela! Ja, det var en fantastisk resa och det känns tråkigt att vara hemma igen nu!

   Reply
 • Katarina Wohlfart
  juni 10, 2016 at 9:03 e m

  Måste ju säga att jag gillar det där Memphis alltså! Sicket place. Måste dit.

  Reply
  • Helena
   juni 19, 2016 at 1:26 f m

   Memphis var ingen favorit faktiskt. Häftigt att ha varit där men inget ställe jag längtar tillbaka till.

   Reply
   • Ladies Abroad
    mars 13, 2018 at 8:00 e m

    Vad, jag som blev ännu mer sugen än tidigare efter dina foton. En sekund for det genom min hjärna att jag åker tur-retur Memphis i augusti. Men om det inte var någon favorit hos dig så blev jag genast tveksam.

    Reply
    • Helena
     mars 13, 2018 at 9:21 e m

     Haha, sorry! Nej men seriöst, om du är sugen på att åka till Memphis så tycker jag att du ska glömma vad du har läst här och istället fokusera på bilderna och på att bilda dig en egen uppfattning om staden. Bara för att jag inte föll pladask så betyder det ju inte att du inte kommer gilla den. Vi hann ju dessutom bara med att se en bråkdel av staden när vi var där.

     Reply

Leave a Reply