Detta inlägg är ett reklamsamarbete med Upplevelse.com

Menu
Skåne

Weekend i Sverige: Degeberga, Skåne

Weekend i Sverige: Degeberga, Skåne

Nu lagom till höstens intåg så tänkte jag tipsa om några svenska destinationer som är perfekta för en weekend, eller en långweekend om du bor lite längre ifrån. Först ut är Degeberga i Skåne.

Jag har rest runt i Skåne vid två olika tillfällen, båda gångerna under en roadtrip och jag gillar verkligen Skåne. Det här inlägget fokuserar mest på området kring Kristianstad / Degeberga / Österlen. Jag hann uppleva så otroligt många vackra och spännande platser och måste ju självklart dela med mig av dessa – även om det var ett tag sen jag var där nu. Tanken är att du själv ska kunna välja ut de platser som du fastnar mest för med hjälp av detta inlägg – om du inte har tid att uppleva allt.

I detta upplägg så kommer du att ha din bas hos CocoonMeetings i Degeberga som ligger ca tre mil söder om Kristianstad. Här bor du lantligt på en gård med naturen precis utanför dörren. Det är också härifrån som jag utgår ifrån – alla tips i inlägget ligger mindre än fem mil från Degeberga.

Men du får ju självklart bestämma själv vart du ska bo – jag kan dock verkligen rekommendera CocoonMeetings där du kan välja mellan att bo på hotellrum eller i en av de två kokongerna som finns. Missa inte att det finns möjlighet att boka till spabad utomhus.

CocoonMeetings, Degeberga

Frukost på CocoonMeetings

Alla platser i detta inlägg ligger inom fem mils avstånd från Degeberga.

Sevärda platser att besöka i närheten av Degeberga

 • Kiviks Musteri
 • Knäbäckshusen
 • Medeltidsstaden Åhus
 • Lindgrens länga
 • Wanås slott och kulturpark
 • Vattenriket i Kristianstad
 • Äppelmarknaden i Kivik (endast 28-29/9-2019)

Lindgrens länga

Gulliga får i Skåne

Kiviks goda äpplen

Naturupplevelser i närheten av Degeberga

 • Forsakar vattenfall
 • Brösarps backar
 • Hallamölla vattenfall
 • Stenshuvud nationalpark
 • Vattenriket i Kristianstad
 • Julebodastranden

Forsakar vattenfall

Brösarps backar

Hallamölla vattenfall

Forsemölla vattenfall

Julebodastranden

Stenshuvud nationalpark

Restauranger och cafeér att besöka i närheten av Degeberga

 • Byvägen35
 • Brösarps Gästgifveri
 • Glassbåten i Åhus
 • Buhres på Kivik
 • Kaffestugan Alunbruket
 • Dalängarna gårdsbutik
 • Blåherremölla

Skånsk äggakaka med varmrökt fläsk och rårörda lingon på Brösarps Gästgifveri

Har du smakat spettekaka?

Buhres på Kivik

Under hösten så finns det många skördemarknader att besöka runt om i hela Skåne – jag besökte Äppelmarknaden i Kivik

Dalängarna gårdsbutik

Fem aktiviteter att sysselsätta dig med i närheten av Degeberga

Brösarps Backar. Fotot på mig är taget av Katarina Wohlfart / Äntligen Vilse.

Tips: Visste du att du kan få tips på aktiviteter att ge bort i present hos Upplevelse.com?

About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

2 Comments

 • Fotograf Annie
  september 16, 2019 at 7:11 e m

  Jag har knappt varit i Skåne, nu blev jag lite sugen på att åka dit 🙂

  Reply
  • Helena
   september 18, 2019 at 6:55 e m

   Skåne är fantastiskt! Jag tror du skulle gilla det, finns massor av vackra platser att fotografera på.

   Reply

Leave a Reply