Camilla & Puttes Breakfast & Diner i Oxelösund

Camilla & Puttes Breakfast & Diner i Oxelösund

Nu i sommar så har jag besökt tre amerikanska diners i Sverige. Först Diner 45 utanför Sunne, sen 56:ans Bar i Ödeshög och nu senast så åt vi hamburgare på Camilla & Puttes Breakfast & Diner i Öxelösund.

American Diners Sverige

Jag har försökt att hitta lite unika och annorlunda ställen att äta på. Det känns lite roligare att inte äta mat som smakar likadant varje dag.. Och nu när vi är ute och reser runt i Sverige så får vi ju chans att besöka ställen som vi kanske inte hade besökt annars. Sen så är det lite extra roligt att äta på amerikanska diners, när vi kör runt i en rosa Cadillac!

Maten då?

Hamburgaren var väldigt god, pommesen helt perfekt (inte sådär ofärdig som den ibland kan vara tyvärr) och när jag fick smaka Kenny’s vanilj milkshake så var jag bara tvungen att beställa en egen. Även fast jag redan hade en iskall Coca Cola ståendes på bordet. Coleslawen var jättegod och gurkan smakade bra, intygar Kenny.

Det enda som var lite tråkigt var att jag fick ost på min burgare, även fast jag sagt till att jag inte ville ha det. Men jag orkade inte klaga, utan försökte skrapa bort osten så gott det gick.. Nej, ost på hamburgare gillar jag inte alls.

American Diners Sverige

Camilla & Puttes Breakfast & Diner Oxelösund

Camilla & Puttes Breakfast & Diner Oxelösund American Diners Sverige

Atmosfären

Det är nåt speciellt med att kliva in i såna här ställen. Det är som att man förflyttas bak i tiden och får uppleva lite av hur det var då. Musiken som spelas, klädstilen som var då och känslan helt enkelt.

Jag önskar att det fanns fler såna här ställen i Sverige. För vem vill äta på McDonald’s när detta finns? Även fast det är hamburgare och snabbmat, så smakar den lite godare och det känns mer hemlagat! Det gäller inte bara amerikanska diners utan alla unika snabbmatshak.

Detta ställe får helt klart tummen upp från mig och jag önskar att jag bodde lite närmare..

American Diners Sverige American Diners Sverige American Diners Sverige American Diner Sverige

Har du nån favorit American Diner i Sverige?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 Comments

    1. Nej, väldigt mysiga. Jag åt aldrig mat där, utan vi beställde bara milkshakes och glass. De missade att vi beställt två milkshakes dock, så fick vänta lite på den andra men det är ett mänskligt misstag.

  1. Haha, jag skulle se vad du skrivit om mat och det första jag ser är en bekant vy av Oxelösund. Cyklar förbi denna diner och tidigare hamburgerkök varje gång jag ska mellan järnhandeln och ICA när jag har semester i min stuga där uppe. Fast där är mitt stamställe restaurang Sailor som jag har gångavstånd till genom skogen och där jag kan kolla livet i hamnen. Det är till salu nu och jag hoppas så att det får förbli liknande. Inget dinertips däremot – jag åker mer tåg än bil så det är nog därför. Det får kanske bli ett blogginlägg om Oxelösund…staden med kontraster!

    1. Kul att du hittade min nya kategori, som fortfarande är ganska tom 🙂 Va tråkigt att ditt favorit stamställe är till salu, jag håller tummarna för att det inte kommer ändras alltför mycket. Men förstår att du gillar det, det låter inte alls tokigt att njuta av mat samtidigt som man spanar in livet utanför. Sånt är mysigt!