Menu
Öland

Öland – wow, vilken vacker ö!

Öland - wow, vilken vacker ö!

Efter ytterligare en arbetsvecka längs vägarna i Sverige så passar vi på att ta lite semester på Öland. Vi började med en lunch på Fyrudden som ligger vackert till i Gryts skärgård och det blev en grekisk sallad som var gudomligt god! Lägg till strålande sol och värme på det också. Det var verkligen en underbar dag. Hej sommar, säger jag bara.

Öland, Sverige

Efter lunchen så fortsatte vi ned mot Öland och vårt boende på södra delen av ön. Vi bokade rummet i sista minuten då vi inte riktigt hade bestämt oss vad vi ville se på ön. Men vi valde södra Öland till sist och bättre kunde det inte ha blivit! Det är så vackert här. Naturen är verkligen fantastisk. Och alla väderkvarnar!

Öland, Sverige

Första natten spenderade vi på Mellby Ör Inn. Rummet var jättefint och vi hade en stor balkong (som vi tyvärr inte hann utnyttja så mycket). Frukost valde vi bort och prioriterade en sovmorgon. Vi försökte förlänga rummet en natt till men det var fullbokat. Så det var bara att packa väskorna igen och lasta bilen. Vid 12 så var vi redo att börja dagen på riktigt. Och som vi har utforskat ön idag! Kameran har gått varm hela dagen.

Här är ett smakprov på det vi har sett. Kommer att skriva mer om Öland sen när jag är hemma igen. För även om viljan finns så räcker tiden inte riktigt till. Och det viktigaste med en semester är ju faktiskt att ha semester. Att bara njuta av nuet och att försöka släppa allt annat.

Öland, Sverige Öland, Sverige Öland, Sverige

 

About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

2 Comments

 • Fantasiresor
  september 3, 2015 at 11:20 e m

  Fina bilder som alltid! Ser fram emot fler bilder från Öland. Har aldrig varit på södra delen av ön, och är lite nyfiken på hur det ser ut där 🙂

  Reply
  • Helena
   september 6, 2015 at 3:26 e m

   Tack Sofia! Det kommer mer bilder från södra Öland snart. Jag tyckte det var väldigt fint där, mycket natur att kolla på!

   Reply

Leave a Reply