En snabb resa till Las Vegas

En snabb resa till Las Vegas

Att lämna ett Kiruna när det är 20 minusgrader för att återvända knappt en vecka senare och det är 6 plusgrader känns väldigt konstigt. Det känns som att så mycket har ändrats under dessa dagar som jag har varit borta. Idag skiner solen och det känns otroligt ljust och vackert ute. Vårkänslorna bubblar i kroppen och att jag nyligen ändrat tidszon märker jag inte ens av. Det beror mest troligt på att jag sov ungefär 90% av restiden och kunde komma i fas med svensk tid utan problem. Tack Norwegian Premium för det!

Hej Norwegian Premium! Hur ska jag kunna flyga ekonomi igen?

Och vet du vad? Jag inser precis nu att jag inte ens har nämnt något om förra veckans resa förrän nu. Jag hade planerat att skriva under tiden, men som vanligt så räcker tiden aldrig till. Det finns för mycket att se och göra – för många intryck att ta in och när jag väl är tillbaka på hotellrummet då prioriterar jag att sova. Men om du följer mig på Instagram eller Facebook så vet du nog redan om att jag åkte till Las Vegas förra veckan.

Vackra Red Rock Canyon. Foto: Ida Josefin Eriksson (adaras.se)

Daniela skrev till mig på Instagram “Du har nog fått USA-feber” och det är mycket möjligt att det är så. Men det finns ju så mycket att upptäcka där, det finns något nytt runt varje gatuhörn. Och av den anledningen så åker jag tillbaka redan till sommaren.

Resan jag var på nu gick till Las Vegas, men det var nära att jag blev kvar i Sverige tack vare en tre timmar försenad flight from Kiruna till Stockholm. Det gjorde att jag missade anslutningen till Oslo. Vi kom iväg strax efter 9-tiden och jag landade i Stockholm 11.15. Då blev jag ombokad till 13.30 flighten med planerad ankomst tid 14.30 i Oslo.

Slutet gott, allting gott? Nej, inte riktigt.

Flighten till Las Vegas hade nämligen avgångstid 13.25 men jag hade lite tur i all otur där för när jag mellanlandade i Umeå så fick jag ett meddelande om att även den flighten hade blivit försenad. Ny avgångstid var 14.45. Jag skulle alltså ha en hel kvart på mig att checka in, ta mig igenom passkontroll och förflytta mig från ena sidan av terminalen till den andra. Oddsen var fortfarande emot mig. Men med lite mer tur i all otur så fick jag checka in redan i Stockholm även om personalen där var inte alls optimistiska när de fick höra när jag skulle landa. Men, de checkade in mig och jag var i alla fall ett steg närmare mot att faktiskt hinna med flighten!

Väl ombord på planet till Oslo så pratade jag med personalen som lät mig flytta fram till SAS Plus sätena när vi närmade oss landning så att jag skulle hinna ut snabbare. De meddelade även mig mitt under flighten att vi beräknades landa hela tio minuter för tidigt. Det låter kanske inte alls mycket men när man kämpar emot klockan så räknas varenda sekund.

Med 12 minuter till avgångstid så är jag äntligen på väg till gaten. Jag springer till passkontrollen och där är det ingen kö alls så jag glider snabbt igenom och min gate är precis bakom. Där ser jag Helene som står och väntar på mig. Jag hann med andra ord! Jag blir så lycklig att jag bara ville gråta. Alla odds var verkligen emot mig men det löste sig ändå.

Lärdom av detta: Boka alltid med samma flygbolag när du har små marginaler mellan flighterna. Nu funkade det inte att göra så med just denna resa, men ofta så kan det kännas lockade att spara in några kronor genom att dela upp en resa och boka med olika bolag. Men det är inte värt de där kronorna ifall det strular och du i slutändan missar ett flyg. Flygbolagen har nämligen inget ansvar att se till att du hinner med en flight som är med ett annat bolag. De ansvarar bara för att ta mig till min slutdestination med det bolaget.

Men nog om det nu – ni kommer att få höra mer om Las Vegas snart! Men nu ska jag försöka sova lite, för imorgon så  får jag besök från Stockholm. Det är Katarina och Sofia som kommer till Lappland för att hälsa på och förhoppningsvis träffa renar, äta våfflor med hjortronsylt, bada bastu och få uppleva norrskenet bland annat.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 Comments

 1. känner igen den där stressen! minns en gång när vi skulle till whistler och allting bara krånglade och vi flög tack och lov med samma flygbolag men var tvungen att göra en detour via en annan flygplats och fick så många matvouchers att vi hade typ matsäck hela semestern…

  1. Ja, det bästa är ju att flyga samma flygbolag så gott det går! Eller ser till att det finns ordentligt med marginal ifall det blir förseningar.

   Haha, kul med massa matvouchers dock. Vi fick ju bara en på 50 kr.

 2. Vilken himla tur du hann med flyget. Ibland är det tur i oturen att planen är försenade. Dock är det jobbigt att stressa. Ta hand om dig?
  Följer dig på IG

  1. Tack! Jag älskar dom med. Bästa köpet år 2016.

   Röda boots låter häftigt, kan nog bli riktigt bra på bild! Men ja, vi får ge oss ut på fototur nångång med våra boots.

 3. Aaah så stressigt! Vi hade det riktigt jobbigt med våra byten, incheckning osv när vi skulle hem från Marocko så jag känner verkligen igen det. Skönt att allt gick bra i alla fall – vill läsa mer om resan NU!

  Ökenvyer, hatt och boots… ja den här countrytjejen fastnade vid första bilden och nu vill hon ha meeeer 😀

  1. Ja, det var på håret där! Er resa lät ju inte heller helt smärtfri, men skönt att allt gick bra för er med ändå. Mer om den resan kommer 🙂

   Och även så fler cowboyinspirerande bilder från Las Vegas öken!

 4. Det här påminner mig om min mardrömslika resa till Svalbard. Ja, själva flygningen alltså, inte Svalbard i sig. Fruktansvärt stressigt och Oslos flygplats ger mig fortfarande svettningar när jag ser den. Haha. Kanske värt ett inlägg i sig, det är en riktigt märklig historia 🙂

  Skönt att du hann – bra jobbat! Och vilken fantastiskt fin bild.

 5. Oj, vilken pärs med flyget! Men vilken sanslös tur att det ordnade sig. Jag har mycket att läsa ifatt på flera bloggar, så det ska bli roligt att höra mer om resan. Jag blev själv väldigt förtjust i Las Vegas och skulle gärna återvända.

  1. Ja det var såå nervöst kan jag bara säga. Usch, inget jag vill återuppleve. Las Vegas däremot återupplever jag gärna igen! Inlägg är på g 😉