24 timmar i San Francisco

24 timmar i San Francisco

24 timmar. Ibland har man inte mer tid än så och ibland inte ens det. Men man kan hinna med en hel del ändå, oftast mer än man tror. Under mitt senaste besök i staden så passade jag på att leka turist och besökte några av stadens mest populära attraktioner innan jag begav mig tillbaka till flygplatsen för att hämta ut min hyrbil. Jag har samlat ihop mina upplevelser och i detta inlägg så får du några tips på hur du kan spendera 24 timmar i San Francisco.

Åk på sightseeing med Big Bus

Om du gillar att se massor av olika platser på kort tid så är sightseeing med en hop on hop off buss ett bra alternativ. Det är enkelt att kliva av bussen för att utforska en plats mer noggrant och vill man inte kliva av nånstans så går det lika bra.

Bussen tar dig bland annat till Golden Gate bron, Painted Ladies, Fisherman’s Wharf och Haight Ashbury. Det finns två olika linjer, samt en kvällstur (den kostar dock extra). Det finns även en tredje linje som tar dig runt Sausalito på fem stopp. Om du åker den längsta turen så tar den ca 2,5 timmar men då får du inte kliva av någonstans.

Vad kostar det?

En vuxenbiljett kostar från $45 och en barnbiljett från $27. Läs mer om rundturerna på deras hemsida.

Hur lång tid tar det?

Minst 2,5 timme.

Big Bus San Francisco
Det bästa med hop on – hop off bussar är att man kan sitta högst upp och känna vinden i håret under en fin dag.
Big Bus San Francisco
Under en busstur i staden så hinner du se väldigt mycket.

Ta en båtur i San Francisco Bay

Jag gillar att åka båt och kan man kombinera en båttur med sightseeing, så varför inte?! När jag var i San Francisco så åkte jag ut på en Bay Cruise med Blue & Gold Fleet som tog mig från Fisherman’s Wharf till Golden Gate bron och tillbaka. Ett härligt sätt att spendera en timme på, fast jag hade nog njutit lite mer om det hade varit varmare ute. Nu blåste det istället och trots min varma poncho så frös jag när jag satt ute på däck. Men jag kämpade på då jag inte tyckte att sitta inne var ett alternativ.

Vad kostar det?

En vuxenbiljett kostar $30 och barnbiljett mellan $20-24 (beroende på hur barnets ålder).

Hur lång tid tar det?

1 timme för själva båtturen, men var gärna där lite innan avgång.

Bay Cruise - Blue & Gold Fleet
Tips: ta med varma kläder om det blåser ute.
Bay Cruise - Blue & Gold Fleet
Att åka båt är ett härligt sett att se en stad från ett annat perspektiv.

Madame Tussauds

Något som jag inte trodde att jag skulle göra någonsin var att besöka Madame Tussauds – vaxmuseumet som finns lite överallt i världen. Att gå runt och titta på vaxdockor har aldrig lockat mig, men nu fick jag en inträdesbiljett dit av San Francisco Travel och tänkte att jag skulle passa på när det ändå var gratis.

Och vet ni vad? Det var faktiskt mer fascinerande än jag trott. Vaxdockorna är otroligt välskapade och det ser verkligen ut som riktiga människor, speciellt på långt håll. Jag kom dit ungefär en halvtimme innan stängningsdags så jag kunde inte spendera så lång tid där, men jag hann ändå se allting. En fördel med att inte vara där mitt på dagen var att det i princip var folktomt. Win-win, för jag kände mig ändå nöjd med min dryga halvtimme där.

Vad kostar det?

Priset är $19.99 för en vuxen och $14.99 för barn. Det går även att köpa en kombinerad biljett som ger dig inträde till både Madame Tussauds och San Francisco Dungeon – det kostar då $24.99 för en vuxen och $19.99 för barn.

Hur lång tid tar det?

Jag hann gå igenom hela utställningen på drygt en halvtimme, men skulle nog rekommendera minst en timme.

Madame Tussauds San Francisco
Ibland är det läskigt – vaxdockorna kan se otroligt verkliga ut.
Madame Tussauds San Francisco
Hej på dig med!
Madame Tussauds San Francisco
Det känns ibland som att du förflyttas tillbaka i tiden.

San Francisco Dungeon

En annan sak som jag aldrig trodde att jag skulle göra var att besöka en Dungeon. Förutom i San Francisco så finns de även i London, Hamburg och Amsterdam bland annat. Och det var inte alls längesen som jag kom underfund med vad det egentligen var och jag kan faktiskt säga att jag har ändrat mig på den punkten. Jag kan absolut tänka mig att besöka alla Dungeons som finns! Det är ett väldigt informativt sätt att lära sig om en stads historia på ett sätt som samtidigt är roligt.

Det var en otroligt häftig upplevelse som tog ca 60 minuter och jag fick “uppleva” San Francisco’s förflutna. Vi gick igenom allt från Guldrushen till Alcatraz. Fokus ligger såklart på alla hemska saker som har hänt, men man får uppleva det på ett “roligt” sätt eller hur jag nu ska uttrycka det. San Francisco är först ut i USA med att få en Dungeon, men jag tror inte att det dröjer länge de utökar med fler städer.

Tyvärr kan jag inte lägga ut några bilder härifrån (förutom den ovan) för det var helt förbjudet att använda kamera under upplevelsen. Vilket jag förstår. Skulle alla börja ta bilder under föreställningen så skulle det inte vara lika speciellt.

Vad kostar det?

Priset är $19.99 för en vuxen och $14.99 för barn. Det går även att köpa en kombinerad biljett som ger dig inträde till både San Francisco Dungeon och Madame Tussauds – det kostar då $24.99 för en vuxen och $19.99 för barn.

Hur lång tid tar det?

En timme för själva upplevelsen.

San Francisco Dungeon
Den enda bild som jag tog vid San Francisco Dungeon.

Denna resa genomfördes i samarbete med KLM. Text, bild och åsikter är som vanligt mina egna. 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 Comments

  1. Tack för tipsen! Jag gillar idén med tidsschemat. Jag ska lätt testa att bocka av listan om jag kommer till San Francisco. Det där med att besöka en Dungeon lät spännande tycker jag.

    1. Ja, det var en sån häftig upplevelse. Vi var på väg att besöka den i Hamburg i december också, tills vi insåg att vi missat den engelska versionen med några timmar. Och då ingen av oss kan tyska så hoppade vi över det.

      Och kul att du gillar inlägget och tidsschemat!

  2. Imponerande hur mycket man kan hinna på 24 timmar. Lät väldigt spännande och intressant att besöka en Dungeon dessutom. Det närmsta det jag kommer är nog ett tortyrmuseum i Amsterdam, men det mådde man bara dåligt av så usch och fy. Det var för mycket fokus på enbart hemskt.

    1. Ja visst är det! Man kan lätt hinna med mycket mer än man tror. Kan verkligen rekommendera ett besök i en Dungeon nånstans i världen, så coolt! Tortyrmuseum lät dock mindre roligt, fast kan tänka mig att det ändå kan vara intressant om än hemskt.