Miniatur Wunderland Hamburg

Miniatur Wunderland Hamburg

När jag fick förslaget om att besöka Miniatur Wunderland så tyckte jag att det lät sådär. Då visste jag inte ens vad det var för något, men det lät som något för barn. Jag letade upp lite information och när jag kom till hemsidan så insåg jag att det var så mycket mer än bara “något för barn”. Jag tyckte att det ändå lät lite barnsligt, att hur intressant kan det egentligen vara att gå och titta på en modelljärnväg?

Miniatur Wunderland

Men tänk så fel man kan ha ibland!

Jag letade upp mer information, kollade på en film på Youtube och efter att ha sett den filmen så var jag fast och visste att jag ville dit. Varför? Jo, de hade en hel flygplats där. Med flygplan som startar och landar. Jag ville se det på riktigt. Min sambo var lite avundsjuk när jag berättade att jag skulle dit, för han hade hört talas om det långt innan mig. Och det verkar som att Miniatur Wunderland är väldigt välkänt ändå trots att just jag har missat det totalt.

Miniatur Wunderland

Miniatur Wunderland

Efter att ha försökt att gå på museum och utställningar så har jag kommit fram till att det inte riktigt är något för mig. Jag blir lätt uttråkad av sånt, även om det är en fotoutställning med vackra bilder. Därför blev jag väldigt överraskad när jag insåg att jag hade spenderat över fyra timmar på Miniatur Wunderland, utan att bli uttråkad! Det var mest vuxna där faktiskt, det förvånade mig också.

Miniatur Wunderland

Jag kommer inte att skriva så mycket mer om utställningen, utan jag tycker att ord är överflödiga och att bilder säger så mycker mer.

miniatur-wunderland-tyskland_0003 miniatur-wunderland-tyskland_0005 miniatur-wunderland-tyskland_0006 miniatur-wunderland-tyskland_0007 miniatur-wunderland-tyskland_0008 Miniatur Wunderland miniatur-wunderland-tyskland_0012 miniatur-wunderland-tyskland_0013 miniatur-wunderland-tyskland_0009 miniatur-wunderland-tyskland_0010 miniatur-wunderland-tyskland_0014 miniatur-wunderland-tyskland_0016 miniatur-wunderland-tyskland_0018 Miniatur Wunderland miniatur-wunderland-tyskland_0020 miniatur-wunderland-tyskland_0022 miniatur-wunderland-tyskland_0023 miniatur-wunderland-tyskland_0024 miniatur-wunderland-tyskland_0026 Miniatur Wunderland miniatur-wunderland-tyskland_0030 miniatur-wunderland-tyskland_0031 miniatur-wunderland-tyskland_0032 miniatur-wunderland-tyskland_0033 miniatur-wunderland-tyskland_0034 miniatur-wunderland-tyskland_0035 miniatur-wunderland-tyskland_0036 miniatur-wunderland-tyskland_0038 miniatur-wunderland-tyskland_0039 miniatur-wunderland-tyskland_0044 miniatur-wunderland-tyskland_0046 miniatur-wunderland-tyskland_0047 miniatur-wunderland-tyskland_0048 miniatur-wunderland-tyskland_0050 miniatur-wunderland-tyskland_0052 miniatur-wunderland-tyskland_0053 miniatur-wunderland-tyskland_0054 miniatur-wunderland-tyskland_0055 miniatur-wunderland-tyskland_0056 miniatur-wunderland-tyskland_0057 miniatur-wunderland-tyskland_0058 miniatur-wunderland-tyskland_0059

Äta inne i ett tåg?

Nej, inte riktigt. Men inne på Miniatur Wunderland så ser restaurangen ut som restaurangvagnen på tåg. Det var lite häftigt, tyckte jag!

miniatur-wunderland-tyskland_0060

Har du besökt Miniatur Wunderland? Vad tyckte du? Om inte, är det något som du skulle vilja göra?

Miniatur Wunderland

Resan till Hamburg var en del av kampanjen #UNESCOHamburg och gjordes i samarbete mellan Hamburg Tourism och Nordic Travel BloggersText, bild samt åsikter är som alltid mina egna.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 Comments

  1. Supercoolt ju! Jag var på något liknande med Lisa (Livet från den ljusa sidan) på bloggresa i Finland – både vi och barnen älskade det. Allt blir liksom så mycket bättre i miniformat! 🙂

    1. Det är helt sant, det blir faktiskt det! Trodde verkligen inte att jag skulle tycka om det så pass mycket, men där ser man. Bra att veta ifall man hittar fler såna ställen. Det är roligt att både vuxna och barn kan tycka om samma saker också 🙂