En händelserik hemresa från Hamburg

En händelserik hemresa från Hamburg

Som alltid så känns det som att tiden aldrig riktigt räcker till för allt man vill se och göra under en resa. Jag har precis kommit hem från Hamburg, en dag senare än planerat. Precis när jag ställde mig i kön till säkerhetskontrollen på Hamburgs flygplats så stängdes den ner! Stod där i en timme utan att få mycket information alls. Det tycker jag är dåligt, jag vill gärna veta vad som händer.

Jag kände på mig redan när jag stod där i kön att jag inte kommer att komma hem under den kvällen. Och jag hade rätt! En kvart innan utsatt avgång så öppnades säkerhetskontrollen igen och då kände jag mig lite stressad över att inte hinna till gaten i tid. Det jag inte visste då var att alla flyg skulle vänta in passagerare. Fick veta det av en tjej som stod i kön, hon hade ringt till flygbolaget som hade berättat det för henne. Sånt tycker jag verkligen att de kan ropa ut i högtalarna!

Flygplats

När jag väl kom till gaten så var det kaos! Jag ställde mig direkt i kön för att prata med personal och fråga hur det blir med mitt anslutningsflyg. Fick alternativet att stanna kvar en natt i Hamburg eller i Amsterdam. De skulle stå för hotell. Jag valde att åka till Amsterdam, för det är lite lättare att ta sig hem därifrån. Och jag skulle ju ändå vara tvungen att åka dit dagen efter så det var inte så mycket att fundera över ens.

Då flygplatsen stängdes ner för avgående flyg i över en timme, så blev det såklart kaos när den öppnades igen. Dessutom var det kväll och de hade mindre personal än under dagtid. Vi fick vänta en bra stund på bussen som skulle ta oss från gaten till flygplanet, då de bussar som fanns inte riktigt räckte till då alla skulle ut till flygplanen samtidigt.

När vi väl satt på flygplanet så berättade kaptenen att orsaken till att flygplatsen stängdes ner var en väska. Det hade jag redan gissat att det var och jag tycker att det är bra att de tar sånt på så stort allvar. Och det är förståeligt också, speciellt efter det som hände i Paris.

KLM

Jag kom i alla fall till Amsterdam, fick bo på ett 4-stjärnigt hotell och fick en god middag på hotellet. Jag fick dock inte tillgång till min incheckade väska vilket jag tycker var det sämsta. Men det var som tur var bara över en natt och det gick bra. Jag fick ett övernattningskit av KLM som innehöll bland annat tandborste, tandkräm, hårborste, makeup remover och en t-shirt att sova i.

Det blev en händelserik hemresa med andra ord! Och detta var den tredje gången som jag mellanlandar i Amsterdam men första gången som jag faktiskt befann mig utanför flygplatsen. Jag vet dock fortfarande inte om jag räknar det som att jag har besökt landet. Jag har ju inte direkt sett eller gjort något förutom att befinna mig på hotellet..  Vad tycker ni?

Schipol Amsterdam

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 Comments

    1. Ja, det kan man säga.. Nåt som jag inte glömmer i första hand direkt.

      Det är roligt att höra hur andra tänker angående det där med att när har man egentligen besökt ett land? Jag har nu bestämt mig för att jag inte räknar det på riktigt, då jag inte egentligen har upplevt så mycket av landet.

  1. Hmmm… du har jo strengt tatt stått på nederlandsk jord, men det er litt på hengende håret ja. Det blir som når jeg var på cruise og var i land på Haiti. Alt var lagd for cruiseskipet og vi var innenfor et inngjerdet området og det kunne vært hvor som helst i verden, men det var visstnok Haiti. På min liste har jeg vært på Haiti… he he 🙂

    1. Ja, precis. Nej, jag har beslutat mig för att det inte riktigt räknas heller. Det är väl upp till var och en om man vill räkna det eller inte 🙂