En smakupplevelse på Restaurant Zucker i Braunschweig

En smakupplevelse på Restaurant Zucker i Braunschweig

Jag anländer till Braunschweig vid halv sju på fredagskvällen. Det är mörkt och det är tänkt att jag ska navigera mig till hotellet med spårvagn men jag fuskar lite och sätter mig i en ledig taxi utanför tågstationen. På knappa tio minuter så står jag utanför B&B Hotel Braunschweig-City där jag ska sova de kommande två nätterna.

Det har varit en ganska lång dag, fullt av nya intryck då jag besökte Goslar över dagen. Egentligen så är jag ganska trött och skulle helst vilja hänga på hotellrummet hela kvällen, kanske gå igenom alla dagens bilder och börja med redigeringen lite smått. Men, klockan åtta så har jag ett bord som väntar på mig på restaurangen Zucker. Jag har bara ca 300 meter från hotellet till restaurangen och det är jag väldigt glad över.

Livet som resebloggare är inte alltid lätt, samtidigt så är jag så otroligt glad över allt jag får uppleva så efter en snabbdusch så promenerar jag över gatan och snart så sitter jag där vid mitt bord. Tröttheten börjar sakta försvinna och jag inser att jag är ganska hungrig.

Sorlet i restaurangen når snabbt mina öron, egentligen långt innan jag ens kommer till ingången. Det är fredagskväll och det finns inte ett ledigt bort i lokalen. Jag har inte alls kollat upp restaurangen innan så jag vet inte riktigt vad som finns på menyn förrän servitrisen kommer fram med en meny samtidigt som hon berättar att de har några olika specialrätter som inte finns med på menyn.

Efter några minuters velande medan jag smuttar på mitt vita bubblande vin så bestämmer jag mig för fisk både till förrätt och huvudrätt. Lax till förrätt och hälleflundra till huvudrätt. Varje gång jag blev serverad något så försökte servitrisen eller servitören att berätta vad jag fick på tallriken, men det slutade ofta med att de inte riktigt kunde alla de engelska orden så jag fick gissa mig fram till alla smaker istället.

Hitta hit: Frankfurter Straße 2 (vid ARTmax-platsen). 38122 Braunschweig.

Läs mer: Zucker’s egna hemsida

Kontaktinfo: info@zucker-restaurant.de eller +49 531 281980

En aptitretare från köket med nån slags gurkröra i botten.
Tre olika typer av smör.
Smaskigt bröd.
Förrätten – två olika typer av lax som båda smakade väldigt bra.
Fast den till vänster var min favorit. Den var lättstekt.
Huvudrätten – hälleflundra med potatismos i botten och en god sallad.
Jag passade på att fotografera själva restaurangen när gästerna vid bordet till vänster om mig hade gått.
Efterrätt – pecanpaj med glass. Mumsigt värre!
En extra efterrätt från köket – pannacotta med en bärkompott och en macaron.
Vid det lilla bordet satt jag.
Mysig dekoration.

Fler blogginlägg från denna resa

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *