Checka in: Bath YHA - nära till naturen

Checka in: Bath YHA – nära till naturen

Under min snabbvisit i Bath så spenderade jag en natt på Bath YHA. Jag föll för utseendet på byggnaden och att det låg centralt, men ändå inte. Det var lite svårt att hitta då det låg mitt i en backe men busschauffören släppte av mig precis utanför så jag slapp leta efter den lilla vägen som skulle leda mig uppför en backe till.  Motion var det ingen brist på!

Bath YHA

Eget rum uppe i tornet

Jag gillar att prova på olika boendetyper och har inget emot att bo på vandrarhem. Däremot föredrar jag att bo i eget rum. Det är skönt att ha lite privatliv. Jag fick ett rum som låg allra högst upp i byggnaden som inte hade någon hiss. Det var rätt jobbigt att släpa upp min väska för alla dessa trappor, det lovar jag. Speciellt den sista för den var otroligt smal samtidigt som den såklart skulle gå i en spiral. Inte alls roligt med en tung väska! Som tur var så behövde jag bara släpa upp min väska en gång och ned en gång. Kolla på bilden nedan så förstår ni vad jag menar.

Bath YHA

Dusch och toalett precis utanför

Jag bodde i ett väldigt rymligt dubbelrum, med tillhörande handfat samt toalett precis utanför. Duschar fanns en trappa ned. Jag som gillar att ha nära till både toalett och dusch kände mig väldigt nöjd med att ha fått ett rum som låg perfekt till.

Sängen får godkänt men kudden får gärna uppgraderas

Sängen var skön och kudden för tunn. Som tur var så bodde jag i ett dubbelrum och kunde låna kudden från den andra sängen. Det blev genast mycket bättre. Att ha en bra kudde är bland det viktigaste i ett rum! För övrigt så var rummet väldigt sparsamt dekorerat (lite tråkigt) och det skulle inte skada att piffa upp det lite. De knallgröna påslakanseten är standard hos YHA och även om det inte är min favoritfärg, så livar färgen upp rummet!

Bath YHA Bath YHA

Ett naturskönt område

Till skillnad från de flesta andra hotell och vandrarhem i Bath så ligger Bath YHA inte i stadskärnan. Men det är enkelt att ta sig till vandrarhemmet, oavsett om du väljer att promenera eller åka buss. Taxi finns givetvis också. Jag åkte buss och köpte en dygnsbiljett för £2 (om jag minns rätt) som gjorde så att jag kunde åka den linjen under 24 timmar. Jag trodde att jag skulle kunna åka alla bussar på den biljetten men det finns flera olika linjer och du får köpa en separat biljett för varje linje.

Det visste jag inte om innan och var tvungen att köpa en ny biljett för att åka hem på kvällen. Ja, eller vänta på nästa buss men jag var trött och visste inte riktigt när den skulle avgå. Så jag köpte en ny biljett. Det kan vara bra att veta om du planerar att åka buss i Bath.

Byggnaden som vandrarhemmet ligger i är väldigt gammal och ger verkligen en känsla för det gamla England. Jag gillade att Bath YHA inte låg så centralt, det var mysigt att komma tillbaka till vandrarhemmet på kvällen och känna en känsla av lugn och ro. Det finns en mysig lounge med soffor och du kan även hitta böcker och spel där.

Bath YHA

Den viktiga frågan om wifi

Något som jag saknade på rummet var wifi. Det fanns endast tillgängligt i de gemensamma utrymmena = längst ned i byggnaden. Jag vet inte om det beror på all betong/sten och att det är svårt att installera trådlöst internet då. Eller om de tycker att folk ska umgås och vara sociala istället. Oavsett så saknade jag wifi en stund medan det i andra stunder var väldigt skönt att vara helt bortkopplad.

Det finns både för och nackdelar med att inte ha wifi på rummet och jag är verkligen kluven. Om jag reser tillsammans med någon annan då känns det inte lika viktigt för då har jag någon att prata och umgås med. Men när jag reser själv då vill jag gärna kunna koppla upp mig, åtminstone en liten stund, utan att behöva gå ned till ett gemensamt utrymme. Som för övrigt var väldigt trångt och det fanns inga sittplatser när jag var där.

Wifi:t som finns är i alla fall gratis, precis så som det ska vara.

Bath YHA

Discover YHA

Det jag verkligen gillar med YHA är standarden. Alla YHA som jag har bott på har varit väldigt fräscha och moderna och Bath YHA är inget undantag. Personalen var väldigt trevlig och hjälpsam. Jag fick checka in några timmar innan incheckningstid och även om jag inte fick mitt rum så kunde jag lämna mitt bagage i ett låst rum och bege mig ut under dagen. När jag sen kom tillbaka på kvällen så fick jag snabbt min nyckel och kunde installera mig uppe i mitt lilla torn.

Bath YHA

Andra saker som kan vara bra att veta

Frukost är inte gratis här, men en frukostbuffé dukas upp på morgonen och den kostar £5.25. Du kan spara 10% om du förbokar samtidigt som du bokar ditt rum online.

Det finns möjlighet att äta kvällsmat i restaurangen som håller öppet mellan 17.30 och 20.30. Restaurangen har fullständiga rättigheter så du kan även njuta av en kall öl, en glas vin eller en god drink.

Det finns tvättstuga i byggnaden och även ett rum där du kan ställa dina smutsiga skor så att de kan torka. Kök finns också om du vill laga egen mat.

Prisklass

Om du väljer att bo i delad sovsal så börjar priserna på £13. Är du lite mer bekväm av dig så finns privata rum från £35.

bath-yha-9

Du hittar Bath YHA på Bathwick Hill och här finns deras hemsida.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 Comments

  1. Det verkar vara ett bra boende. Men jag gillar inte de gröna påslakanen… Häftigt med bagagelapparna eller vad det är? Jag vill också ha en bra kudde när jag bor på hotell även om det inte är så ofta. Det är viktigt att sova bra.

  2. Jag har bara bott på YHA i Australien, gillade dom hostelen… Man visste liksom i förväg ungefär vad man skulle få jämfört med andra backpackers ställen, då kunde man aldrig veta. ? En bra kudde tycker jag också är viktigt! Men när kudden är för tunn brukar jag bara vika en handduk och lägga under så brukar det bli bra.

    1. Jag upptäckte YHA när jag var i Australien och gillade också dom väldigt mycket. Precis som du säger så visste man ungefär vad man fick. Handduk har jag nog inte tänkt på att använda, tack för tipset!