Checka in: YHA Cardiff Central - ett lyxigt och 5-stjärnigt vandrarhem i Wales

Checka in: YHA Cardiff Central – ett lyxigt och 5-stjärnigt vandrarhem i Wales

Direkt när vi kliver in genom dörrarna till YHA Cardiff Central så känner vi båda att det här känns som ett lyxigt vandrarhem. Inte för att det finns kristallkronor i taket eller dyra mattor på golvet, utan mer för att det inte riktigt känns som att det här är ett vandrarhem. Det känns mer som ett boutiquehotell.

Vi checkar in, får korten till vårt rum och åker upp till översta våningen. Det låter kanske också lyxigt, men faktum är att vi bor på våning 3. Byggnaden mer stor men inte så hög. När vi kommer in till rummet så är det som vilket hotellrum som helst. Stor dubbelsäng, tv finns och badrummet känns riktigt lyxigt och snyggt. Vi har regndusch och riktigt bra tryck i vattnet. Jag börjar förstå det här med att det är ett 5-stjärnigt vandrarhem, en detalj som jag faktiskt hade missat innan jag kom hit.

Kenny tycker inte att det här känns som ett vandrarhem överhuvudtaget och säger att hit återvänder han mer än gärna. Även fast jag visste om vart vi skulle bo sen innan så är jag också väldigt imponerad. Nu är visserligen inte alla rum såhär lyxiga utan vi bor i ett nyrenoverat premium rum, men jag kan inte tänka mig att standarden skulle vara så mycket sämre i övriga rum och sovsalar.

Hur är det att bo på vandrarhem egentligen?

En fråga som jag får ganska ofta. Varför väljer jag ibland att bo på vandrarhem? Är det inte jobbigt att behöva dela rum med okända? Är det verkligen så billigt?

Mitt svar är ganska enkelt. Jag har inget emot att bo på vandrarhem så länge jag får ett eget rum. Jag tycker inte om att behöva dela rum med okända och även om det är mycket billigare så föredrar jag att lägga några extra kronor på att få bo ensam. Jag har såklart inget emot att dela rum med folk som jag känner. Så, om jag ska bo på vandrarhem så är det eget rum som gäller. Helst med eget badrum/dusch om jag själv får välja. Jag är dock inte villig att betala mycket extra för den lyxen utan då kan jag stå ut med att gemensamt badrum/dusch.

Och angående priset. Nej, det är faktiskt inte alltid som det är billigare än ett hotell. Speciellt inte om du väljer ett eget rum. I vissa städer så kan ett privat rum i ett vandrarhem kosta ungefär lika mycket som ett vanligt hotellrum. Men ibland så är faktiskt standarden på vandrarhemmen mycket bättre än på hotellen, åtminstone har jag upplevt det så. Och då är det också i städer som är generellt dyra att bo i.

Sen så är det även perfekt att bo på vandrarhem om du reser själv och vill träffa nya människor.

Jag kan verkligen inte låta bli att ta massor av bilder på dessa väggar!

Med en bra kudde så kommer du långt

Kudden. Bland det viktigaste för mig. Självklart är det viktigt att sängen är skön men en bra kudde är desto viktigare. Vår säng här på YHA Cardiff Central är väldigt skön och jag har inget att klaga på när det kommer till kuddarna. Vi sover båda otroligt bra och vaknar utvilade varje morgon.

Fun fact: Det har faktiskt hänt att jag tyckt att ett vandrarhem haft så otroligt osköna och hemska kuddar att jag promenerade in på Primark och köpte mig en egen kudde, även om jag bara skulle använda den i några få dagar. Men hellre det än att sova dåligt. Kudden lämnade jag sen kvar i rummet och hoppas på att någon annan kommer att ha nytta av den där.

 

Premium rum med eget badrum

Rummet är dessutom väldigt rymligt så det känns aldrig trångt och vi har gott om utrymmen att ha våra väskor på. Förutom den lilla fåtöljen vid sängen så finns det ett skrivbord, en stol och en tv. Vi har ingen nytta av tvn men skrivbordet används desto mer. Mest som avlastningsplats och laddningsstation. Jag har faktiskt inte ens med mig datorn under denna resa.

Ibland så kommer jag inte ihåg att ta bilderna direkt när jag kommer in i ett rum och då kan det se ut såhär.

Regndusch med bra vattentryck

Även badrummet är stort och rymligt. Vi har båda med oss både schampoo, balsam och duschkräm för vanligtvis så ingår sånt inte när du bor på vandrarhem. Men det finns undantag och YHA Cardiff Central är ett av dom. Minns dock inte om det fanns balsam, men jag tror inte det.

Handdukar ingår i vårt rum, men jag har ändå med mig min resehandduk. Den är alltid bra att ha då jag ofta använder den till att ha som turban när jag tvättar håret.

Övrigt som kan vara bra att veta

För dig som inte vill hänga på rummet hela tiden så finns det ett allmänt kök där du kan laga egen mat. Det finns också en bar / restaurang där du kan köpa mat om du inte har med dig egen. Baren har fulla rättigheter.

  • Gratis wifi
  • Gångavstånd till centrum
  • Stora allmänna utrymmen
  • Välj mellan delad sovsal, privat rum eller premium rum med eget badrum.
  • Checka in: från 14.00
  • Checka ut: innan 10.00
  • Receptionen är bemannad dygnet runt.
  • Det finns parkering utanför.

Bonusfakta: YHA Cardiff Central är det enda vandrarhemmet som har fått utmärkelsen 5-stjärnigt vandrarhem i hela Storbritannien.

Bokningsinformation och adress till YHA Cardiff Central

Priser från: sovsal (mix) från £10.00 och privat rum från £39.00

Boka ditt boende direkt via YHA

Adress: E Tyndall St, Cardiff CF10 4BB, Storbritannien

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One Comment