Checka in: Wombats - fräscht hostel i London

Checka in: Wombats – fräscht hostel i London

Jag spenderade fem nätter på Wombats tillsammans med tre andra resebloggare. Julie & Renaud med bloggen Carnets de Traverse och Valen från Un Poco De Sur. Vi kom alla bra överens och trots att jag alltid föredrar att ha eget rum, så var det inget problem med att dela rummet. Det var rymligt och sängarna var sköna. Vi hade ett duschrum och en separat toalett – jättebra!

Wombats ligger endast 1,6 km från Liverpool Street Station dit jag anlände med tåget från Stansted. Jag valde att ta bussen då jag hade en stor väska med mig och det hade börjat smådugga när jag klev ut från stationen. Det var mycket vägarbeten och i slutändan så tog det mig ungefär en timme att ta mig fram. Hade jag inte haft väskan så hade jag valt att promenera. Mest för att jag älskar att promenera i London, det finns så mycket nytt att se vid vartenda gathörn.

Mysig inredning i hela byggnaden

Jag gillar annorlunda boenden och Wombats gjorde mig inte besviken. Det kändes mysigt från stunden jag klev in till receptionen och det är ett vandrarhem jag gärna bor på igen.

Wombats

Wifi överallt

Wifi fanns i varenda liten vrå av byggnaden och det gillar jag! Det värsta som finns är ju när wifi bara finns i allmänna utrymmen. Hur ska man då kunna surfa lite precis innan man somnar? Här var det inga som helst problem att surfa hela natten lång ifall man nu vill göra det. Det gjorde inte jag. På tal om allmänna utrymmen så fanns det massor av plats för alla. Receptionen låg i ett stort rum, där det fanns massor av stolar och bra med platser för datorn. Soffor fanns också ifall man hellre ville slå sig ned där och läsa.

Wombats City Hostel London Wombats City Hostel London

Hur var rummet?

Vid varje säng så finns en liten lampa med tillhörande hylla, perfekt för att lägga glasögon, mobil eller vad du nu önskar ha i din närhet under natten. Som ofta på vandrarhem så fick jag bädda sängen själv. Sängen var för övrigt väldigt skön att sova i, men jag fick be om en extra kudde. Frukost ingick inte men man kunde köpa till det. Jag provade aldrig frukosten under min vistelse på Wombats så jag kan inte säga om den var bra eller dålig. Vårt rum hade stora fönster precis vid gatan, men det var inte alls störande.  Jag gillar rum med fönster, även om budget resenären i mig ibland väljer bort det.

wombats_hostel_london-5Wombats City Hostel London Wombats City Hostel London

Wombar

Wombats har även en egen bar nere i källaren och den var otroligt mysig! Jag spenderade en kväll där tillsammans med hundratals andra resebloggare, en otroligt rolig tillställning som Kash anordnat.

Wombats City Hostel London

Vart hittar jag Wombats?

Du hittar inte Wombats mitt i centrala London och det var en av anledningarna till att jag ville bo här. Då jag skulle spendera större delen av tiden ute vid Excel så kände jag att jag inte ville lägga mer tid än nödvändigt på att transporteras. Wombats ligger ca 500 meter från DLR stationen Tower Gateway som kör direkt till Excel. Det hade varit helt perfekt om nu inte DLR knappt fungerade under min vistelse i London.

Det finns inte så mycket restauranger eller butiker i närheten av Wombats men det ligger väldigt nära Tower Bridge och det är enkelt att åka både buss och tunnelbana, vart du än ska. Att promenera fungerade väldigt bra för mig också. Till Liverpool Street tog det knappa 20 minuter. För mig är ett bra boende så mycket mer än endast närheten till “allt”. Jag bor hellre på ett billigare ställe som ligger lite utanför, än att betalar mycket mer bara för att befinna mig mitt i smeten. Dessutom så är det ju där alla andra är och jag slipper gärna trängas när jag reser!

Du hittar Wombats City Hotel på 7 Dock Street och här finns deras hemsida. Jag brukar själv boka via Booking.com och här kan du se dagsaktuella priser.

wombats_hostel_london-18

wombats_hostel_london-28

wombats_karta

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments