Min karta över världen

Min karta över världen

När jag kollar på min korta lista av länder (du kan göra en egen karta här) som jag besökt så känns den lite ynklig. Lite för kort vid första anblicken. Men efter en stund så inser jag att jag bryr mig mer om kvalité än kvantitet. Jag reser inte bara för att kunna stryka ett land från listan över de länder som jag har besökt. Jag reser inte bara för att kunna säga att jag har varit där.

Därför så har jag inte räknat de länder som jag bara har mellanlandat i, för jag kan inte ärligt säga att jag har besökt det landet. Jag har bara sett insidan av flygplatsen i de länderna och det är inte samma sak som att ha upplevt en kultur eller sett en stad.

Jag reser för att jag vill upptäcka. Jag reser för att jag vill lära känna ett land. Därför så har jag besökt vissa länder flera gånger, för att jag har trivts där och jag har velat åka tillbaka. Många tycker det är konstigt, att välja ett och samma land. Men även det kan vara charmigt på sitt sätt, man lär verkligen känna landet genom att återkomma.

När jag kollar på listan över de länder som jag har kvar att besöka så inser jag att den är desto längre! Det tycker jag är bra, för jag kommer inte att sakna alternativ inför kommande resor! Och det får ta den tid det tar att gå igenom den listan, för jag har inte bråttom!

[show-map id=’3′]

Hur många länder har du besökt?

Vilka länder vill du besöka i framtiden?
Vilka länder har du fastnat lite extra för och varför?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 Comments

 1. Jag har också besökt flera länder om och om igen för att jag trivs där och vill se mera. Visst finns det massvis med resmål jag jätte gärna vill till men det viktigaste är inte att besöka så många länder som möjligt. Nu blir det ju New York för fjärde gången…jag är helt enkelt inte klar med denna fantastiska stad. Jag längtar även sjukt mycket tillbaka till Tokyo.

  1. Nej precis! Men för vissa så verkar det ju vara antalet som räknas.. Jag hoppas ni får det underbart i New York! Ska bli spännande att läsa om resan sen 🙂 Och nej, ibland så blir man inte klar med en stad/land under första besöket 🙂

 2. Jag får väl erkänna att jag tycker om att “bocka av” länder – jag och min storasyster har en intern tävling “Flest länder innan man dör vinner”… Fast jag tycker också om att åka tillbaka till platser som jag verkligen fastnar för. Jag har hittills varit i 46 länder, och hoppas att den där listan tickar på! Problemet är att det varken finns tid eller pengar att hinna med allt jag vill.

  1. Va roligt att ni har en tävling! Vem leder? Du har ju en hel del länder på din lista i alla fall!

   Det är ju inget fel att vilja bocka av länder. Så länge det inte är därför man reser bara. Det är vad jag tycker iallafall.

   Jag håller med, tid och pengar är ju oftast det största problemet.

  1. Ja, gör det! Det är roligt att se svart på vitt vart man har varit 🙂

   Och nää, då känns det ju meningslöst att resa om det bara är därför man reser 🙂