Helikoptertur över Stockholm

Helikoptertur över Stockholm

Jag har hittat en ny favoritaktivitet när jag reser – flyga helikopter!

Att sväva uppe i luften och se ner på världen är en sån häftig upplevelse! Och jag önskar att jag hade provat på det lite tidigare, tänk bara vilka vyer jag hade kunnat se! Första gången jag flög helikopter var över Las Vegas under kvällstid – en sån mäktig upplevelse och jag blev kär där och då. Därför är jag extra glad över att jag nu har fått möjligheten att tävla ut en likadan upplevelse! Du kan läsa mer om tävlingen lite längre ned i inlägget. Jag har även gjort en film som du kan kolla på lite längre ned.

Jag har alltid älskat höga höjder med mäktiga vyer och när man flyger helikopter kommer man ju upp väldigt högt, väldigt snabbt och man får se så mycket under en kort tid. Det är verkligen en fantastiskt upplevelse som tyvärr också oftast kostar ganska mycket samtidigt som turerna inte är så långa. Men trots det så tror jag ändå att jag kommer att prioritera att göra fler helikopterturer i framtiden – jag får helt enkelt bara vara noga med att välja platserna med omsorg.

En härlig helikoptertur över Stockholm

I slutet av maj så åkte jag helikopter för andra gången, denna gång under dagtid och över Stockholm. Jag provade på upplevelsen genom ett samarbete med Upplevelsepresent.se och fick ta med mig Kenny som är lite flygrädd och mycket höjdrädd. Bra kombination eller hur?! Men han kände ändå att han ville prova på och att flyga helikopter är en helt annan upplevelse än att flyga i ett flygplan. Han var väldigt nervös dagarna innan det var dags att köra till Stockholm och Bromma flygplats där Hummingbird Aviation som skulle ta med oss upp i luften finns.

Jag var inte alls nervös utan mest spänd över vad vi skulle få se. Jag hade turen att få flyga över ett vackert Stockholm bara några dagar innan och såg verkligen fram emot att få uppleva det igen men även att få komma lite närmare själva stadskärnan än man gör under en vanlig flygresa. Jag såg också fram emot att få flyga helikopter under dagtid – i Las Vegas så flög jag ju under kvällen i mörkret. Men här var jag glad över att få flyga på dagen istället.

Och det var precis så fint som jag föreställt mig. När jag befinner mig nere på Stockholms gator så förstår jag nog inte riktigt hur mycket vatten som egentligen omger staden. Men från ovan, där syns det så tydligt. Det är vatten överallt! Och det ger en helt annan bild av huvudstaden. En otroligt vacker bild!

Utsikt över stadshuset och gamla stan.

Tävla om en helikoptertur över Stockholm för två

Vill du också flyga helikopter över Stockholm? Då ska du vara med och tävla om det på Instagram!

Såhär tävlar du

 • Följ Upplevelsepresent på Instagram (och gärna mig också men det är inget krav).
 • Tagga en vän som du vill flyga helikopter över Stockholm tillsammans med.
 • Motivera varför just du ska vinna.

Klicka här för att komma till tävlingen!

Tävlingen pågår fram till söndag 18 juni 2017 kl 23.59. 

Vinnaren av tävlingen väljs av Upplevelsepresent.se

Lite fler bilder från helikopterturen

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 Comments

 1. Just helikopter är något jag skulle vilja prova att åka, det verkar så häftigt!
  Det skulle vara spännande att åka över områden här hemma, för att se hur det ser ut uppifrån.

  Sv: Tack för dina fina kommentarer inne hos mig! 🙂

  1. Ja, prova! Det är underbart! Jag önskar bara att det inte skulle vara så himla dyrt, för då skulle jag åka helikopter jämt 😉 Jag skulle också vilja åka över hemma, det vore nog coolt ja 🙂

  1. Ja verkligen en helt annan känsla och upplevelse än att flyga i ett vanligt flygplan. Till och med min flyg- och höjdrädda sambo gillade ju det 🙂 Det var jättekul att få se Stockholm från ovan i helikopter.

  1. Min sambo är också höjdrädd, men han tyckte inte det var så farligt ändå. Men han var ju skapligt nervös innan. Det är inte samma otäcka känsla som om du klättrar upp nånstans där det är högt.