Checka in: Clarion Hotel Arlanda

För alla oss som inte bor i Stockholm så är det guld värt att kunna övernatta på Arlanda om man ska med ett tidigt flyg. Ibland fungerar det att ta det tidigaste tåget, men oftast inte. Dessutom så är det alltid skönare att kunna vakna utvilad och se fram emot en hotellfrukost, än att stiga upp mitt i natten och försöka sova vidare på ett tåg eller buss.

Det finns inte så många olika alternativ att välja mellan när man vill bo på Arlanda. Vi har redan provat flera olika hotell och inför vår USA-resa så blev det Clarion Hotel Arlanda’s tur att få oss som gäster. Jag hade dessutom längtat efter att prova deras utomhuspool under ett bra tag och det kändes bara rätt. Sambon lockades av deras bar/restaurang som ligger högt uppe med utsikt över start- och landningsbanorna.

Av de enkla anledningarna så valde vi att åka in lite extra tidigt till Stockholm och Arlanda för att hinna med att slappa lite på hotellet. Annars brukar det bli att vi kommer fram lagom till sängdags och det är väl lite tråkigt egentligen.

clarion-arlanda-3
Promenad i Stockholm innan färden ut till Arlanda påbörjades
clarion-arlanda-2
Vi är inte de enda som njuter av det vackra vädret
clarion-arlanda-1
Vår vackra huvudstad

Ett snabbt besök i Stockholm innan vidare avfärd mot Clarion Hotel Arlanda

Vi tog tåget till Stockholm och passade på att äta lunch samt så blev det ett snabbt besök på Scandinavian Photo innan vi tog flygbussen ut till Arlanda och hotellet. När klockan började närma sig fem så började även moln dyka på den tidigare klarblåa himlen. Det kändes lite oroväckande eftersom vi som hade planerat att spendera kvällen vid poolen.

Från att ha klivit av flygbussen så var det en kort promenad till Clarion Hotel Arlanda, det ligger nämligen mitt i Sky City (mellan terminal 4 och 5). Det gick snabbt och smidigt att checka in så det dröjde inte alls länge innan vi stod inne på vårt rum med utsikt över start- och landningsbanorna. Jag hann ta några snabba bilder innan vi bytte om till badkläder och skyndade oss ned till poolen. Den ska tydligen hålla 29 grader året om, men jag vet inte om det var vi som var frusna av oss eller om det var något fel på temperaturen. Men några 29 grader i poolen var det tyvärr inte.

Läs mer: Boka rum på Clarion Hotel Arlanda

Clarion Hotel Arlanda

clarion-arlanda-4

Clarion Hotel Arlanda
“Ska jag hoppa i eller inte…?”

clarion-arlanda-11

clarion-arlanda-10
“Jadå, klart att jag ska!”

clarion-arlanda-12

clarion-arlanda-13

clarion-arlanda-14
Tänk om jag hade vetat att dessa underbara Ecco-sandaler skulle bli så väl använda under våren och sommaren… <3

clarion-arlanda-15

Kylig pool, tråkiga moln och perfekt utsikt från Clarion Hotel Arlanda

Dessutom så hade det börjat blåsa och det kändes allmänt kyligt. Men nu var vi ju äntligen där så bada skulle vi göra. Och det var så skönt att hoppa ned i vattnet, trots att vattnet gärna hade fått vara några grader varmare. Trots att vädret blev sämre och sämre och det blev kyligare och blåsigare så var vi inte ensamma vid poolen. Utan det kom bara fler och fler. Vi hade perfekt utsikt över inflygande plan och vi gissade vilka bolag som flygplanen tillhörde. Jag gissade rätt på de flesta. Men efter en dryg timme i poolen så gav vi upp. Det var helt enkelt för kallt. Så vi begav oss upp till rummet, duschade och bytte om och njöt av utsikten från rummet en stund innan vi begav oss ut på jakt efter mat.

Clarion Hotel Arlanda
Skön säng…
clarion-arlanda-8
och underbara kuddar!!

clarion-arlanda-6

clarion-arlanda-16

Tidsfördriv på en flygplats

Med en begynnande solnedgång så passade vi på att slå oss ned vid cafét som ligger utanför hotellet, jag kommer inte ihåg vad det heter men det ligger mitt i gången av Sky City. Svårt att missa. Även där hade vi perfekt utsikt över alla flygplanen så Kenny beställde in en öl medan jag beställde in en chai te. Jag som inte riktigt gillar te. Jag hade tänkt att beställa in en chai latte, men sa te och blev ytterst förvånad när jag fick min kopp med vatten… Jag tvingade mig själv att dricka upp den för gratis var den minsann inte och det smakade väl inte helt otäckt ändå.

clarion-arlanda-18

clarion-arlanda-19

clarion-arlanda-20

clarion-arlanda-21

clarion-arlanda-22

Drinkar och öl på Kitchen & Table

Då ingen av oss var speciellt hungriga så kände vi inte att det var värt att äta på Kitchen & Table som säkert har väldigt god mat. Vi beställde in varsin hamburgare på McDonald’s istället och sparade våra pengar till drinkar och öl uppe i baren på Clarion Hotel Arlanda.

clarion-arlanda-23

clarion-arlanda-24

clarion-arlanda-25

Äntligen dags för avresa!

Förväntansfulla så gick vi och la oss hyfsat tidigt och vaknade upp utvilade och redo för vårt äventyr! Vårt flyg skulle lämna Sverige vid 10 och innan dess hade vi såklart planerat att njuta av frukosten. Jag älskar hotellfrukostar men det är inte alltid jag tycker att det är värt att stiga upp för. Jag är ingen morgonmänniska, enough said.  Men denna frukost tänkte jag inte missa! Trots ambitionen att stiga upp lite extra tidigt så kom vi dit med ungefär en halvtimme till godo att njuta av frukosten. Och det kändes skönt att veta att vi befann oss inom kort räckhåll för incheckningsdiskarna och ingenting kunde få oss att missa flyget.

clarion-arlanda-26

clarion-arlanda-27

clarion-arlanda-28

clarion-arlanda-29

clarion-arlanda-30

clarion-arlanda-31

clarion-arlanda-32

clarion-arlanda-33

clarion-arlanda-34

clarion-arlanda-35

Dags att lugna nerverna inför flygresan

Med lite över en och en halv timme till godo så begav vi oss till incheckningsdisken för att lämna våra väskor. Kenny passade på att ta fram sin fickplunta för lite “lugna-nerverna-inför-flygresan”-medicin som han kallar det. Sen mötte vi upp mina bröder, Jimmy och Tony, och begav oss till säkerhetskontrollen och gaten där flygplanet väntade på att få ta oss över atlanten.

clarion-arlanda-37

clarion-arlanda-39

clarion-arlanda-40

clarion-arlanda-41

clarion-arlanda-42

Och resten är historia.

Tags from the story

10 Comments

 • Så intressant läsning! Vi flyger ofta via Stockholm då vi far längre vägar, flyg från Helsingfors tenderar att vara mycket dyrare. Flera nätter har alltså spenderats på Arlanda flygfält – nästa gång ska vi definitivt pröva Clarion. Ser underbart ut!

  • Kul att du gillade inlägget. Jasså, är det så? Det visste jag inte. Men ja, då kan det ju vara ett bra alternativ med en övernattning på Arlanda innan flyg. Dock kanske det inte blir så mycket billigare då om man får lägga till kostnaden för hotellet. Men i alla fall, Clarion rekommenderas.

 • Vi gjorde samma sak nu, inför San Francisco-resan. Dök upp på Clarion Arlanda tidigt för att kunna njuta av poolen och bara få vara på hotellet en sväng och se oss om (vilket vi väldigt sällan gör). Skönt ställe det där men det där med Kitchen & Table blev vi faktiskt besvikna på. Surf n Turf:en känns otroligt fattig och sedan hade de inte särskilt bra koll på vad som faktiskt beställts. Trist, för den utsikten förtjänar något bättre.

  Ändå. Mycket nöjd med att vi gav hotellet några timmar extra än att hetsa in så sent som möjligt. Kanske ännu viktigare med tanke på att vi skulle upp till en flight som lyfte 06:30… (så vi fick äta frukost i foajén).

  • Ja, visst är det härligt att slippa ta sig till Arlanda samma dag som man ska flyga. Och va tråkigt att ni blev besvikna på Kitchen & Table. Dock så är jag glad över att vi inte åt där ändå. Ja, utsikten var ju underbar. Där kunde man lätt spendera några minuter.. Eller timmar.

   Och om ni skulle åka så tidigt så förstår jag att ni tyckte det var skönt att få några extra timmar att slappa på 🙂

 • Härligt inlägg! Jag gillar Clarion och har bott på deras hotell både i Stockholm och Oslo. Jag har däremot inte ätit på Kitchen & Table men har hört lite olika om det. På Clarion Malmö Live (som har en skybar på 25:e våningen) är det tydligen väldigt dyrt också. Fast så betalar man kanske för utsikten egentligen 😉 Angående poolen så var det tyvärr samma på Clarion Amaranten inne i Stockholm. Den inomhuspoolen var iskall så jag badade aldrig. Är för mycket av en badkruka för det.

  • Jag har också tidigare bott på ett av deras hotell i Stockholm och tyckte det var jättebra där med. Och nu blir jag sugen på att bo på Clarion Malmö Live. Skybar på 25:e våningen? Ja tack! 🙂 Men ja, ofta betalar man ju på något annat än just maten/drycken.

   Du verkar ha haft lite sämre tur med poolen dock, jag är glad att det åtminstone var tillräckligt varmt för att bada en stund. Sen hade det nog säkert känts varmare om det inte blåst så mycket!

 • Ja men varför inte? Jag tycker också att jag får gå upp tidigt när jag är i Stockholm så kan mycket väl tänka mig att bo en natt vid Arlanda för att få lyxa lite extra. Verkar ju vara ett grymt hotell.

  • Ja, det var toppen! Har bott på flera hotell tidigare men detta vinner faktiskt med hästlängder. Och ja, även fast man bor i Stockholm så kan det ju vara värt att bo en natt på Arlanda, speciellt om man har ett tidigt morgonflyg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.