Bästa utsikten i Riga

Bästa utsikten i Riga

Om du gillar vackra utsikter så ska du definitivt spana in dessa tre byggnader om du befinner dig i Riga.

Skyline Bar

Denna skybar hittar du på 26:e våningen på Radisson Blu Hotel Latvija. Redan i hissen så får du ett litet smakprov på det som komma skall. Väggarna är gjorda av glas och du får alltså se hur världen, eller Riga, krympter under dina fötter då du åker upp till skybaren.

Vi besökte Skyline Bar lagom för söndagsbrunch. 22 euro kostade kalaset och då fick vi äta oss mätta på en buffé som bestod av både varma och kalla rätter. Och efterrätter såklart. Prisvärt!

Hitta hit: Elizabetes Street 55

Du kan se flera mil om vädret är bra
Du kan se flera mil om vädret är bra
Lite av det som serverades på söndagsbrunchen
Lite av det som serverades på söndagsbrunchen
Och du har helt fantastisk utsikt även när du står i toalettkön...
Och du har helt fantastisk utsikt även när du står i toalettkön…

Radisson Blu Skyline Bar Riga

Från utsidan
Från utsidan

Panoramautsikt från Latvian Academy of Sciences

Medan vi stod och väntade på hotellhissen så passade jag på att titta ut genom fönstret. Utsikten var väl inget att hurra över men lång bort så skymtades ett vackert torn. Jag bestämde för att vi skulle gå dit efter att vi besökt Centralmarknaden.

Ju närmre vi kom, desto mer malplacerad kändes byggnaden. Den stod mitt bland gamla, slitna och näst intill övergivna hus. Så kändes det i alla fall. När vi stod vid trappan så såg vi en skylt om att man kunde få panoramautsikt över Riga från en balkong uppe i byggnaden.

4 euro fattigare så stod vi där uppe på balkongen. Eller jag gjorde det medan Kenny satt ned på trappan för att slippa se ut över Riga. Är man höjdrädd så är man. Jag njöt i alla fall av utsikten och det blev många fotografier, trots att vädret inte visade sig från sin vackraste sida.

Hitta hit: Akademijas laukums 1

riga_lettland_panoramautsikt-1 riga_lettland_panoramautsikt-2 riga_lettland_panoramautsikt-7riga_lettland_panoramautsikt-4 riga_lettland_panoramautsikt-5 riga_lettland_panoramautsikt-6

St. Peterskyrkan

Självklart är inget besök till Riga komplett utan att se St. Peterskyrkan. Vacker och ståtlig så står den där mitt i Riga. Och man kan faktiskt åka upp i tornet för 9 euro, för att njuta av utsikten över staden.

Vi planerade att göra det men trots tre försök så blev det inget besök i tornet. Första gången så var det stängt vilket inte var så konstigt då det närmade sig kväll då vi gick förbi. Andra gången så kom vi dit 5 minuter innan stängning så då kändes det inte värt att betala 9 euro för… ingenting. Tredje gången så kom vi dit mitt under en gudstjänst och då var tornet naturligtvis stängt för besökare.

Hade det blivit ett besök där så hade jag fått åka upp själv. Kenny fick nog av utsikter efter gårdagen…

Hitta hit: Skārņu iela 19

St Peterskyrkan, Riga-3 St Peterskyrkan, Riga St Peterskyrkan, Riga

Vilken är då bästa platsen för utsikt i Riga?

Som fotograf så kändes det givet att besöka minst en av dessa byggnader, för att kunna fånga Riga från ovan. Och jag är glad att jag hann med två.

Personligen så gillade jag utsikten från Latvian Academy of Sciences bättre än den från Skyline Bar. I alla fall om man tänker som en fotograf. I skybaren så var det svårt att fotografera. Du har glas emellan kameran och utsikten och är det lika soligt som när vi var där så blir det bara en massa oönskade reflektioner i bilderna.

Jag kan inte uttala mig om hur utsikten är från St. Peterskyrkan men jag kan tänka mig att den är vacker! Jag tyckte dock att det var dyrt med inträdet där, jämfört med Lativan Academy of Sciences.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 Comments

  1. Vilket härligt inlägg och nu längtar jag ännu mer t Riga!!!! Fina bilder!!! Du är verkligen en duktig fotograf!!!! Kram Lina