På jakt efter vilda råvaror i naturens skafferi

På jakt efter vilda råvaror i naturens skafferi

Efter  att ha besökt Timber Festival så kändes det som att den riktiga resan började. Det var härligt att hänga på en festival men samtidigt väldigt skönt att kunna återvända till verkligheten efter två dagars festivalande. Vi klev in i minibussen som skulle ta oss till utkanten av Baslow där vi skulle ute i naturen!

Vi mötte upp James från Totally Wild Foraging utanför Fischer’s Baslow Hall, som är ett hotell med restaurang i utkanten av Baslow i Derbyshire. Fischer’s har tillsammans med Totally Wild tagit fram ett koncept som går ut på att du beger dig ut i naturen på jakt efter ätbart. Efter att ha letat mat i naturen så är det dags för råvarorna att tillagas. Middagsupplevelsen är inspirerad av det som du hittar i naturen under dagens upplevelse.

När jag översätter “seasonal foraging” så berättar Google Translate för mig att det blir “säsongs födosökande” vilket låter lite konstigt i mina öron. Men, det är väl det som bäst beskriver det vi gjorde tillsammans med James. Vi gick ut i naturen för att leta upp sådant som är ätbart. Vi letade efter vilda råvaror i naturens skafferi.

James förälskade sig i den vilda världen redan som barn och har sedan dess utvecklat sin kunskap om allt “vilt”. Från svamppapper till fläderbärssalt. Idag så anses James vara en av Storbritanniens bästa kunniga inom vild naturmat. Genom samarbetet med Fischer’s så vill han dela med sig om sin kunskap och visa att du kan hitta vild mat i naturen och att det kan smaka fantastiskt gott.

Som nybörjare på detta så kan jag inte säga att jag själv kunde hitta ätbara saker i naturen så det var perfekt att ha en som verkligen kunde sin sak. Annars hade det nog inte slutat så bra. James visade oss ätbara blommor, vi fick provsmaka olika produkter som han hade skapat av naturens skafferi och han pekade också ut en fin blomma som kunde vara dödlig om du åt för mycket av den.

Jag vet inte riktigt hur länge vi var ute men när vi kom tillbaka till hotellet så gick vi runt omgivningarna och beundrade den vackra byggnaden. Jag kan inte mycket om arkitektur men jag kan åtminstone uppskatta det som är vackert. Vi fick träffa ägaren till Fischer’s, Neil, som berättade historier om hur det var att växa upp i dessa omgivningar. Sen fick vi äta en fantastiskt tre rätters lunch, med ingredienser som vi själva hade hittat bara en stund tidigare.

James berättade vad man kan göra med brännässlor. Ja, förutom att bränna sig på dom då.
Man kan bland annat knyta rep av dom.

Den vackra men ack så giftiga växten.

Denna resa genomfördes i samarbete med Visit Britain.
Text, foton och åsikter är som alltid mina egna.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *