Brighton Pier

Brighton Pier

Har du hört talas om Brighton så har du förmodligen också hört talas om Brighton Pier. Precis som namnet talar om så är det en pir. Men inte vilken pir som helst, utan på piren så finns ett nöjesfält!

Ett mysigt resmål både för små och stora. Du kan besöka spelhallen och se om du har tur i spel. Du kan åka karuseller hela dagen lång. Du kan äta Fish & Chips ur kartong, medan du sitter på en parkbänk och bara observerar allt som pågår runt omkring dig.

Jag har velat åka till Brighton i flera år nu men det har aldrig blivit av. Varför vet jag inte riktigt, för det är ju väldigt enkelt att ta sig dit från London. Nu åkte jag dit i alla fall, tillsammans med fyra härliga tjejer. Två nätter på vandrarhemmet vid havet tog slut alldeles för snabbt.

Trots att högsäsongen inte riktigt har börjat än så var det änd¨mycket liv och rörelse i staden och speciellt längs piren på söndagen! Karusellerna snurrade, jag åt en god crepé och livet kändes bra. Nu längtar jag tillbaka, men under sommartid.

Jag vill uppleva staden när det är ännu mer liv där!

Brighton Wheel

UK

Längs ute på piren finns karuseller

Turbo!

Brighton Wheel

Seafood & Sushi Bar

Seafood & Sushi Bar

UK

Turbo

Brighton Pier, UK

UK

Brighton Pier, UK

UK

Brighton Pier, UK

Brighton Pier, UK

UK

Spelhall

Brighton Pier, UK

Ta dig till Brighton

Om du befinner dig i London och vill se något annat än storstaden så kan jag rekommendera ett besök till Brighton. Du kan åka dit över dagen eller stanna en natt eller två. Staden är mysig och det är lätt att ta sig runt.

Från London så tar det ca 1 timme med tåg från Victoria Station och bokar du i tid så kan du hitta biljetter från 5 pund och uppåt. Det går även bra att åka buss dit, men då blir restiden ca 2 timmar. Priset är dock ungefär samma. Det går även att åka tåg från Kings Cross och Paddington Station.

Du kan kolla efter tågbiljetter på National Rail och bussbiljetter på National Express.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 Comments

  1. Amazing photography! I haven’t been to Brighton but you just enticed me to put it up on my travel list.

    1. Thank you Aileen. I’m glad I could inspire you to put it up on your travel list 🙂 It really is a cosy coastal town!

  2. That’s a fancy pier!!! Love the colors!!! 😀 Is it warm during the summer?

    1. Isn’t it! Supercool! 🙂 It can get pretty warm in the summer. In April, during the days, it was already quite warm so I can imagine how warm it can get in the summers.