SPONSRAD VIDEO: Upplev charmen med Nordöstra England

Det land som jag har besökt flest gånger under den senaste tio åren är England. Det har blivit en resa ungefär varje år. Jag har hunnit uppleva London många gånger men även Brighton och Bath. Och mitt allra första besök i England var faktiskt i staden Hull. Längre norrut än så har jag inte varit. Än. För det finns så mycket mer att uppleva i England än det jag har gjort.

Newcastle och Gateshead

I Nordöstra England så hittar du Newcastle and Gateshead. Newcastle är den livliga staden full med restauranger, shopping historia och modern konst. Och om du tar dig till andra sidan floden så hittar du Gateshead, där BALTIC Centre for Contemporary Art finns. Det är ett stort center för nutida konst.

I Newcastle så finns även världens enda tiltande bro, Gateshead millenium bridge.

Durham & Sunderland

Inte så långt från Newcastle hittar du den historiska och mysiga staden Durham. Här hittar du en vacker katedral med anor från 1093 som även platsar på UNESCO:s världsarvslista. Där hittar du även slottet i Durham som är ett av de bästa exemplen på en katedral i normandisk stil i Europa.

Vid kusten ligger Sunderland som bjuder på häpnadsväckande stränder. Sunderland är även kända över hela landet tack vare sin fantastiska glaskonst.

Detta är ett sponsrat inlägg men alla åsikter och tankar är mina egna.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments

    1. Ja, det ser så vackert ut där! Perfekt fotoställe 🙂 Ja, förstår att du tycker det men jag håller lite med dig där faktiskt. England är ju så mycket mer än alla städer t ex.