Mina bästa London-tips!

Mina bästa London-tips!

Är du på väg till London? Kolla in mina bästa London-tips inför din resa!

Jag har samlat mina tio bästa London-tips för ditt kommande besök i Englands huvudstad. Jag tyckte att det var lite passande inför mina 22 timmar i staden nästa vecka.

1. The Original London Sightseeing Tour.

Ca 250 kr, beroende på hur stark den svenska kronan är. Du kan läsa mer om vad som ingår här.

Första gången jag var i London så köpte vi ett 24-timmars pass. Det finns tre olika linjer man kan åka, beroende på vad man vill se. I passet så ingår det även en gratis båttur på Themsen, om man vill och hinner. Vi hann inte. Oavsett så rekommenderar jag den som besöker London för första gången att köpa detta busspass. Även om det bara är för att få sitta högst upp i bussen som inte har något tak, en härlig känsla! Har man varit i London tidigare så känns dock detta som en onödig grej, för då har man kanske redan besökt alla turistattraktioner som man vill se.

Bland stoppen på de olika turerna så finns Buckingham Palace, Big Ben, Tower Bridge, Harrods, Picadilly Circus, London Eye, St. Pauls Cathedral och många fler. Med andra ord en heldag av sightseeing och ”måste se” platser. Då har man resten av resan till att göra annat.

London-tips! Buckingham Palace

London-tips! Tower Bridge

London-tips! London Eye

2. Åk buss!

Åk, bara åk! Tunnelbana är smidigt, buss är roligt. Speciellt på dubbeldäckarna, när man sitter längst upp och längst fram. Man får se så mycket som man inte kan när man är under jorden och man kanske hittar egna små smultronställen. Köp ett Oystercard och fyll på vid behov. Kliv av ibland, även om du inte vet vad som finns vid hållplatsen. Finns inget, vänta på nästa buss och åk vidare.

London Bus

London Underground

3. Promenera massor!

Att åka buss och att promenera mycket i London är det jag rekommenderar. Visst, jag har åkt tunnelbana massor av gånger men som jag skrev i punkt 3 så ser man inte så mycket där under jorden. Att bara gå omkring och strosa, titta in i butiker som lockar, ta en fika på något mysigt café, äta en god lunch på en riktig pub och bara ta dagen som den kommer. Att strunta i alla ”måsten” under en dag och bara se London.

London Underground

London Underground

4. Piccadilly Circus

Jag vet inte hur många gånger som vi har hamnat här när det är dags att äta. Det kanske inte är det bästa stället, då det oftast är fullt med turister och priserna kanske är därefter också. Men här så är det också otroligt roligt att bara titta på folk. Det finns många olika restauranger att välja på här i området och så finns Trocadero där man kan spendera timmar bland spelmaskinerna.. Åtminstone en kväll vid Picadilly kan rekommenderas!

London Underground - Piccadilly Circus

 5. Harrods

Du har inte varit i London om du inte har besökt Harrods. Ja, eller nåt sånt.  För Harrods är ju ett måste, eller hur? Ja faktiskt. Om du är intresserad av shopping så kan det vara roligt att gå runt och kolla på alla dyra prylar som finns där.

Du behöver inte oroa dig över att känna dig ensam på Harrods, för det är du och alla turisterna där.

Av alla mina gånger i London så har jag bara varit på Harrods en gång. Okej, två. Men första gången så kom vi dit lagom till stängning och hann knappt in genom dörrarna innan det var dags att bege sig ut igen. Andra gången så hann vi kolla runt lite mer och passade på att äta glass i glassbaren. Helt okej glass, men alldeles för dyr. Det finns även en saluhall inne på Harrods och det var roligt att gå runt och kolla på alla delikatesser.

De har även en souvenirshop och ja, jag shoppade faktiskt där. Jag köpte några saker för att ge bort i present och så fyndade jag en ugnsvante med Hello Kitty motiv. Jag gillar inte ens Hello Kitty men den var gullig, kostade ett pund och jag kunde bara inte låta bli.

Är Harrods då värt ett besök? Ja, absolut. Men för mig så räcker det med de gånger jag redan varit där. Det finns så mycket annat i London som jag hellre prioriterar att göra och se. Nu i efterhand så känns det lite roligt att ha varit där, men det är inget ställe jag känner att jag behöver åka tillbaka till.

Harrods

6. Borough Markets

En matmarknad i närheten av London Bridge (inte Tower Bridge). Finns massa annorlunda mat. Vi åt en väldigt god vildsvinsburgare här en gång. Helt klart värt ett besök!

Borough Market

7. Primark / Westfields

Är du i London för att shoppa så får du inte missa Primark. Budgetshopping men du kan fynda otroligt mycket! Det finns några butiker runt om i London, min favorit är den som ligger i shoppingcentret Westfields i Stratford. Ca 20 minuter ”utanför” centrala London, men det går jättesmidigt att ta sig dit med tunnelbanan!

Själva shoppingcentret Westfields har förutom Primark en hel del andra butiker och tiden här går otroligt fort. Jamie Oliver’s Italian finns även här och de har jättegod mat!

Jamie's Italian, Westfields

8. Camden Markets

På helgerna så sprudlar Camden av liv och rörelse. En marknad där du kan hitta allt möjligt. Provsmaka mat du kanske aldrig skulle ha smakat annars. En rolig upplevelse!

Camden Markets

9. St. Pauls Cathedral.

Om man orkar gå uppför de 528 trappstegen i katedralen så väntar en otrolig utsikt över hela London. Jag vet, jag har sett det på bild. Och vi kom faktiskt så långt att vi stod i kön för att betala inträdet. Dock så slutade det med att vi inte orkade köa och gick därifrån. Men nästa gång..

St. Pauls Cathedral

10. Se en musikal

Jag visste inte riktigt om jag skulle våga ha ”se en musikal” som en punkt eftersom jag faktiskt inte har gjort det själv. Inför varje resa så bestämmer jag mig alltid för att jag ska se en musikal.

Senast så hade jag planerat att se Ghost, men nån månad innan vi skulle åka så slutade de med den. Vilket jag tyckte var väldigt tråkigt då jag verkligen hade velat se den. Planerade om och vi skulle se Rock of Ages, men jag blev sjuk på flygresan dit och kände inte för att sitta bland massa folk och få värsta hostattacken. Så det blev inget.

Men nästa gång..

Musical - Priscilla, queen of the desert

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 Comments