Jag vill dyka i världens alla hav

Jag vill dyka i världens alla hav

Innan jag dör så skulle jag vilja dyka i världens alla hav.

Mitt stjärntecken är Fiskarna och jag älskar vatten. Jag tycker om att duscha länge, jag tycker om att dyka i havets djup och jag tycker om att ha vattenkrig. Jag älskar vatten helt enkelt. Sjöar och vattendrag i all ära, men det är något speciellt med havet. Kanske är det att det är så stort, så oändligt. Att vi inte riktigt vet vad som finns där nere. Det kan vara skrämmande, men det gör mig mest nyfiken.

För mig känns det naturligt att ta ett djupt andetag och sjunka ner under ytan och uppleva en helt annan värld. Att få simma omkring därnere i harmoni med havets alla varelser. Att få se saker som jag inte skulle få se annars. Att få uppleva livet under ytan.

Jag tycker också om att befinna mig ute på havet, fast ovan. Det är mysigt att befinna sig på en båt som tar sig fram genom vågorna. Och man vet aldrig vad som dyker upp bredvid båten.. Kanske har man tur och får se knölvalar, delfiner eller kanske till och med en haj?

För att återgå till dykning.. Något som jag vill prova på är fridykning. Att kunna dyka utan att ha en massa utrustning på ryggen.Att lära mig att hålla andan tillräckligt länge så att jag kan simma omkring där nere vid havsbotten, åtminstone en liten stund. Utan att känna sig nedtyngd av all utrustning som man måste ha när man dyker annars. Jag tror den känslan är helt underbar och det är något som jag verkligen vill prova på. Jag har försökt på egen hand, men skulle vilja ta en riktig kurs i det. För att lära mig på rätt sätt.

Och förutom att dyka och simma i havet, så tycker jag att det är otroligt mysigt att bara sitta på stranden och blicka ut över horisonten som aldrig tar slut.

Tycker du om havet?

Jag vill dyka i världens alla hav
Jag vill dyka i världens alla hav
Knölval i Surfer's Paradise
Jag vill dyka i världens alla hav
Jag vill dyka i världens alla hav

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 Comments

 1. Fint inlägg och härliga bilder! Önskar att jag inte vore så rädd för vattnet och att jag vågade simma i djupt vatten, dyka m.m. utan att få panik.. Men det är som det är och jag uppskattar havet på andra sätt istället (och njuter ju gärna av bilder från när ANDRA har dykt, får nöja mig med det ;)), vilket jag skrivit om i min blogg 🙂

  1. Tack Maria! Va tråkigt att du är rädd för vattnet. Är det bara i djupt vatten eller även i grunt? Det är ju bra att man faktiskt kan uppskatta havet och vatten på andra sätt 🙂

 2. Härliga bilder!
  Jag håller med dig om att det är helt underbart att dyka och uppleva “den andra världen” som finns under vattenytan. Jag älskar att simma med färgglada fiskar!

  1. Tack så mycket, Eva! 🙂

   Ja, dykning är underbart. Jag gillar också färgglada fiskar, och speciellt Nemosar 🙂 Även jag jag blivit attackerad av en sån när jag simmade lite fel, hehe. Har du något favoritdykställe?