Det blev ingen nyårsafton i Tallinn

Det blev ingen nyårsafton i Tallinn

Planerna på att fira in det nya året i Tallinn gick åt skogen. Vi var tvungna att avboka resan. När resesällskapet ligger hemma och är sjuk så finns det inte så mycket annat att göra. Det stod emellan att avboka eller åka ändå. Men är man sjuk så är en båtresa inte något som man längtar efter direkt. Det kändes egentligen inte ens som ett alternativ. Sista alternativet var att jag skulle ha åkt själv, men den här resan var ju menad att vi skulle åka på tillsammans. Jag har annars inget emot att resa själv, tvärtom, men inte denna gång. Så vi avbokade resan och fick ställa in oss på en nyårsafton hemma istället.

Jag tänker lite så att det nog inte var meningen att vi skulle åka dit, speciellt inte eftersom vi inte kom iväg förra gången heller. Eller så är det tredje gången gillt som gäller? Vi får helt enkelt se. Vi avbokade vår resa i alla fall och har ingen ny resa dit planerad just nu. Det känns tråkigt för vi hade båda sett fram emot resan. Jag längtade efter att få besöka spa:t på vårt hotell och att få se alla fyrverkerier över staden vid tolvslaget.

Men det blir helt enkelt inte alltid så som man planerar, både på gott och ont.

Istället firade vi in det nya året på Motalas bro, tillsammans med massa okänt folk. Jag ville försöka fotografera fyrverkerierna där, då man kommer upp en bit och ser ut över hela staden. Men det blev tyvärr inte så bra från den platsen av flera olika anledningar. Så efter en stunds irritation när det inte gick som jag ville, så gav jag upp och försökte njuta av att bara titta på de färgglada raketerna. Det kanske var precis vad jag borde gjort från början, istället för att jaga den där perfekta bilden. Tidigare under kvällen så bjöd Motala kommun på en maffig fyrverkerishow nere vid hamnen och jag kom hem med några fina bilder därifrån istället. Inte så tokigt!

Så… Nyårsafton år 2015 blev inte riktigt så som vi hade tänkt oss men det blev bra ändå.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 Comments

  1. Ja, det känns verkligen som att det inte är meningen att vi ska dit. Åtminstone inte just nu. Tack så mycket och god fortsättning till er med!

 1. Vilken otur att ni fick avboka, men fint att ni fick en fin nyårsafton ändå! Vad vackert med fyrverkerierna som speglar sig i vattnet!

  1. Jag är mest glad över att det faktiskt gick att avboka, hade känt värre utan alternativet att avboka. Men mycket blir ju det man gör det till och nyårsafton hemma är inte heller så tokigt faktiskt.

 2. Så sjukt otur när man blir sjuk precis vid resa. Mitt värsta är nog när min pojkvän fick halsfluss samma dag som vi kom till Lech i Alperna och skulle spendera 3 nätter där. Jag och min pappa (tur att jag hade något sällskap) var ute och hikade medan pojkvännen låg i feber och frossa…. Tyckte så sjukt synd om honom. Men han fick njuta av ett fint hotell i alla fall, haha.

  1. Ja, vi trodde verkligen att han skulle ha blivit frisk i tid men det höll i sig länge! Åh, va tråkigt för din pojkvän. Och skönt för dig att du åtminstone hade din pappa som sällskap! Jag blev också sjuk när vi åkte iväg på en resa för några år sen. Inte så allvarligt, utan mest halsont men det kändes ju inte alls kul! Det tar energi att vara sjuk.

 3. Tråkigt. Det är kanske så att du inte ska dit.. Skämt å sido. Man blir som låg när man planerat en resa eller aktivitet och sedan ändras planerna. Men hoppas ni kan åka dit snart igen.

  1. Det känns ju lite så faktiskt.. 🙂 Det känns såklart tråkigt men får tänka positivt, mer pengar till vårt resekonto att spendera sen. Det blir nog en resa dit nångång, hoppas jag ändå.