Värme eller kyla? Vad föredrar du?

Det är mitt i natten och min hjärna snurrar på högvarv av tankar samtidigt som jag också vill gå och sova och bara sluta tänka. Att jag är en nattuggla kommer nog aldrig att förändras.

Så istället för att krypa ner i sängen så sitter jag här framför datorskärmens skarpa ljus, i ett annars mörkt rum. Jag småhuttrar efter en kall dusch. Eller kall och kall, mestadels stod jag under varmvatten men jag brukar alltid avsluta med riktigt kallt vatten. Det är skönt, även om det ofta får mig att kippa efter andan när de iskalla strålarna faller mot ansiktet.

Oftast brukar jag känna mig varm efter en kalldusch, men inte ikväll. Så det kändes passande att jag skulle hitta just den här listan som handlar om värme eller kyla hos Resfredag just nu.

Den stora frågan är, föredrar du värme eller kyla?

#1. Bada kallt eller bada varmt?

Det känns typiskt mig men måste jag välja? Jag är ganska ombytlig när det gäller att bada. Om det är varmt i luften så vill jag gärna att det ska vara svalt i vattnet. Inte iskallt, men så pass svalt att jag känner mig sval i värmen. Nåt som jag verkligen inte tycker om är att bada i varmt vatten när det är varmt i luften.

Men om det är kallt i luften, t ex på vintern, då vill jag ha varmt vatten. Jag gillar kontrasterna.

Om jag badar på äventyrsbad eller är på spa och det finns möjlighet att bada både varmt och kallt så brukar jag gilla att doppa mig i iskallt vatten för att sen springa till den varma källan direkt efteråt.

Och om jag ska snorkla eller dyka, då vill jag helst ha ganska varmt vatten. Så, det beror helt enkelt på.

Snorkla? Då föredrar jag varmt vatten!

#2. Skidresor eller strandresor?

Jag har faktiskt aldrig varit på en riktig skidresa, utan bara åkt iväg för att åka skidor över dagen. Det har dock inget med mitt svar att göra som just nu blir strandresa. Jag vet inte om det är på grund av att jag sitter här och småhuttrar när jag skriver, eller om det bara är så att jag faktiskt längtar lite efter värme.

Jag drömmer om en härlig strand just nu…

#3. Varma eller kalla drycker?

Hur jag än gör här så kommer jag inte undan att jag kopierar Annikas svar rakt av.

Varmt när det är kallt och kallt när det är varmt. Svårare än så behöver det inte vara.

Varm dryck när det är kallt ute smakar allra bäst.

#4. Snöskoter eller fyrhjuling?

Jag älskar att åka/köra snöskoter och nu var det faktiskt länge sen jag gjorde det. Eftersom vi har spenderat lång tid uppe i norr över somrarna de senaste åren så har det inte blivit någon vinterresa dit på några år och att köra skoter är något jag saknar.

Samtidigt gillar jag också att köra fyrhjuling. Det är en helt annan känsla än snöskoter. Mycket beror nog på säsongerna. Att brumma fram på en fyrhjuling med håret fladdrandes i vinden ger en känsla av frihet som jag älskar. Men att susa fram på en snöskoter över snön är också magiskt.

Men om jag måste välja något just nu så väljer jag faktiskt fyrhjuling.

Jag hittade ingen bild på en fyrhjuling just nu så denna skoterbild får duga.

#5. Surfbräda eller snowboard?

Jag försökte mig på att åka snowboard en gång för många år sen. Det gick inte så bra. Jag lyckades knappt att ta mig upp i backen vilket gjorde att det inte blev så mycket åkning. Jag gav upp efter drygt två timmar och bytte snowboarden till skidor så att jag åtminstone skulle få några timmars åkning innan det var dags att åka hem igen. Efter det har jag inte försökt igen, men det ser kul ut.

Så, här väljer jag surfbräda. Jag älskar vatten! Jag har dock aldrig lärt mig att surfa. Min första kontakt med en surfbräda var i Halmstad då jag och min lillebror försökte oss på att surfa i alldeles för små vågor. Det gick sådär, men det var roligt. Lite kallt i vattnet bara. Det skulle vara kul att ge det ett riktigt försök, men då skulle jag nog inte välja att göra det i Sverige.

Däremot älskar jag att paddla SUP och det gör jag mer än gärna här hemma.

Någon som surfar riktigt bra är Bethany Hamilton, här på surftävling vid Margaret River i Western Australia

Lämna gärna dina svar i kommentarfältet nedan, eller länka till din blogg om du väljer att svara där.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One Comment

  1. #2: Skidresor, 100%. Skiferie til Japan i Japansk pudder står på toppen av bucketlisten 🙂
    #3: Kalde drikker, eneste varme drikken jeg drikker er gløgg.
    #4: Nå bor jeg i Norge så svært vanskelig å få lov til noen av delene, men snøscooter.
    #5: Står på ski, så skjer ikke at jeg velger snowboard. Pluss har meget lyst å lære meg å surfe.