Eric's Smultronställen i New York

Eric’s Smultronställen i New York

New York är drömmarnas stad och varje år åker miljontals personer hit för att njuta av stämningen i city.

Men vad händer om man redan har sett de stora sevärdheterna som Top of the Rock, åkt upp i Empire State Building, fikat i Central Park och ätit de bästa burgarna? Vad mer finns det att upptäcka under en vistelse i New York? Eric från NewYork.se delar med sig av några av sina bästa tips för vana New York-resenärer.

Ett av alla smultronställen i New York.

Heja på New York Yankees

Om du vill träffa lokala New York-bor, missa då inte att se en New York Yankees match. Det största basebollaget i New York spelar i Yankee Stadium i Bronx hela sommaren och biljettpriserna är sällan höga.

Även dem som inte känner till reglerna alls om baseboll kommer att ha en kul stund under matcherna och få en äkta amerikansk upplevelse. Köp en varmkorv, en läsk eller öl och se New York-borna i deras naturliga omgivningar!

Heja på New York Yankees i New York!

Stone Street restaurangerna, dolda bakom Wall Street

Att äta på en av restaurangerna på Stone Street är en riktig New York upplevelse. Den här mysiga gågatan med kullerstenar ligger i Financial District, Lower Manhattan, och har en utpräglad karaktär. Den är verkligen annorlunda än till exempel Wall Street, som ligger alldeles bakom.

Många personer kommer till Stone Street för en drink efter jobbet. Det är en perfekt och idyllisk plats för en terrass. På sommaren förvandlas hela gatan till en stor uteterrass, fylld med picknickbord.

Det är en avkopplad och trevlig stämning, en bra plats att träffa folk på! Kombinera detta med vacker arkitektur, snygga interiörer och god mat och du märker att gatan har något alldeles speciellt.

En fantastisk utekväll i New York

Bästa upplevelsen av New Yorks skyline får man ombord en båt tillsammans med sin älskade eller bästa vännerna. Min personliga favorit är New York Bateaux. Båten har stora panoramafönster och så fort du stiger ombord infinner sig en lyxig känsla. Det första man lägger märke till är vackra stora fönster som bjuder upp till magnifik utsikt över New Yorks skyline.

Bateaux tar dig längs med Manhattans spektakulära skyline, Brooklyn Bridge, FN byggnaden, Empire State Building och självklart även nära den ståtliga Frihetsgudinnan. New York är faktiskt vackrare på kvällen än under dagtid. Det går att ta med sig drinken till utedäck där man även hör stämningsfull musik under båtfärden. Helt klart “an evening to remember”.

En fantastisk utekväll i New York ombord på New York Bateaux.

Ta NYC Ferry från Manhattan

NYC Ferry är en färja som tar dig mellan Manhattan och Brooklyn, Governors Island, Long Island City, Roosevelt Island och även Rockaway Beach. NYC Ferry är ett trevligt alternativ till överfulla tunnelbanevagnar, och är inte särskilt känt bland turister. Och, på NYC Ferry reser du för samma pris som med tunnelbanan, och du kan njuta av utsikten av Manhattans skyline samtidigt.

En mindre känd strand ligger på Rockaway Peninsula i Queens, här hittar du nästan inga turister till skillnad mot Coney Island. Här hittar du nästan inga turister till skillnad mot resan ut till Coney Island.

Njut av salta havsvindar, beställ något att äta från de olika matstånden eller köp en kall drink på en av barerna. Det är en fin kombination med båtturen som tar ca 1 timme, helt klart en avkopplande sommaraktivitet.

Ta NYC Ferry från Manhattan ut till några av öarna.

Speakeasies, krogar från förbudstiden

Upptäck New Yorks dolda barer (svartklubbar eller ”speakeasy” barer) och unika ställen på Manhattan! Förbudstiden var ett försök att begränsa alkoholkonsumptionen i USA på 1920-talet. Men, som du vet finns det ett undantag för varje regel.

Det fanns en hel del illegala barer i USA under den här perioden och några av dem har kvar samma dekor och stämning som på förbudstiden. McSorley’s Old Ale House i Bowery är en av dem. Men, barerna är inte alltid lätta att hitta på egen hand.

De flesta av de här barerna accepterar inte förbokningar, de är ganska exklusiva och svåra att hitta eftersom de ligger på de mest oväntade platser. Om du vill uppleva en äkta speakeasy bar i New York och bli förflyttad tillbaka till 1920-talet, ta då en guidad rundtur till fyra olika speakeasy barer.

Undvik storstadsdjungeln och gör en utflykt till Governor’s Island

Liberty Island med Frihetsgudinnan och Ellis Island är förstås världsberömda landmärken som nästan alla New York besökare har besökt eller åtminstone sett någon gång.

Mindre känd för turister är en liten ö i Upper New York Bay som heter Governors Island. Den ligger på bara några minuter med färja från centrala Manhattan. De flesta besökare är lokalbor som letar efter några timmars avkoppling på sommaren.

Governors Island har endast öppet under sommarhalvåret och från ön har man en fantastisk utsikt över New York. Det finns en liten skogsdunge med hammockar, två bollplaner, en trädgård samt lekområden och några fina fontäner.

Ön är öppen för allmänheten sju dagar i veckan, från den 1 maj till slutet av oktober, och det går också att hyra cyklar på ön.

Lyxig tältupplevelse på Governor’s Island: Glamping!

För dem som alltid har drömt om att se ut över New York Citys skyline eller bo på Manhattan med lägereldromantik är Governors Island rätt plats. Ja, det går faktiskt att tälta på Governors Island!

De tält som du kan hyra här är lyxigt utrustade och på kvällen sover du i en riktig säng. Grilla med utsikt över One World Trade Center och Frihetsgudinnan är något man inte glömmer i första taget.

Förresten, på engelska kallas detta Glamping, en kombination av camping och glamour. En natt här är definitivt inte bara en av de mest speciella men även något av det mest unika Big Apple har att erbjuda!

Prova på ett annorlunda boende: glamping!

Letar du efter fler insider tips till New York?

För frågor om The Big Apple kan du alltid mejla Eric på eric@newyork.se.
Om du vill bli mer inspirerad och få live foton från New York så kan du följa hans sida på Facebook.com/NewYorkSE.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments

 1. Alltid lika intressant att läsa andras tipslistor om denna underbara stad. Någon baseballmatch har jag inte varit på än men kanske vore kul just för stämningen. 🙂 Jag kände inte till glampingen på Governors Island, bra tips! Däremot har jag ju varit på det 20-talsevent som äger rum där varje år (Jazz Age Lawn Party) och det kan varmt rekommenderas! Speakeasybarer älskar jag också att utforska. Men vissa av dem tar dock emot bokningar, bland annat Please Don’t Tell.

  1. Så kul att du tyckte det var roligt att läsa inlägget. Jag tycker också det är roligt att läsa om vad andra tipsar om, speciellt när jag själv varit på den plats som det tipsas om. Så roligt att se hur olika svar det kan bli.

   Jag är inte så sportintresserad men kan också tänka mig att gå på basebollmatch för själva stämningens skull.

   Och va roligt att du varit på det där 20-tals eventet på Governors Island. Jag minns att jag både läst om det hos dig och sett massa fina bilder!

   Jag gjorde en liten ändring angående Speakeasybarerna 🙂