En uppdatering från Cheyenne

En uppdatering från Cheyenne

Det är otroligt hur snabbt tiden går när jag är ute och reser. Att hinna med att uppleva samtidigt som jag vill hinna uppdatera live visar sig gång på gång vara svårare än jag tänker mig. När tiden sen inte räcker till så hinner jag ofta tänka att “sova kan jag göra en annan gång…” samtidigt som jag vet att sömn är viktigt för att orka med. Jag får helt enkelt erkänna mig besegrad av tiden och lova er massor av uppdateringar sen när jag kommer hem igen.

Just nu så befinner jag mig i Cheyenne. Vår husbilsroadtrip är härmed avslutad och vi lämnade tillbaka vårt stora åk till Cruise America igår på eftermiddagen. Med ca en halvtimme till godo innan de stängde för dagen. Vi hann både städa klart och köra den genom tvätten innan vi sade hej då för denna gång. Att resa med husbil var verkligen något som jag gillade och det gör jag gärna om snart igen.

Min resa är dock inte riktigt över än, utan husbilsresan var bara första etappen. Eller vad jag nu ska kalla det för. Jag ska nämligen stanna kvar här i USA ett litet tag till. Jag vinkade av de andra på flygplatsen i Denver tidigt i morse och begav mig till Cheyenne där min nya roadtrip börjar.

Denna nya roadtrip är ett samarbete som jag ska göra, men till skillnad från en pressresa så har jag själv valt ut de platser som jag nu ska besöka. Det känns otroligt roligt med en helt skräddarsydd resa efter mina egna önskemål. Jag kommer att besöka alla fem delstater i det som kallas för The Great American West – Wyoming, South Dakota, North Daktota, Montana och Idaho. Och förhoppningsvis så blir det även en dag i the Rocky Mountains i Colorado också.

Downtown Cheyenne
Downtown Cheyenne

Internet och bristen på täckning

Förutom ont om tid till uppdateringar så har jag även haft lite problem med att få internet till min mobil. Under husbilsroadtrippen så provade jag på att använda ett SIM-kort från TravelSim. Det har fungerat väldigt bra även om jag inte alltid haft täckning. Men det hade jag räknat med då vi besökt platser som inte har den bästa täckningen.

De andra skaffade SIM-kort från Verizon och inte ens de har haft täckning på alla platser. Det är stor skillnad mot Sverige där det känns som att vi har bra täckning nästan överallt, till och med uppe på fjället i Lappland.

Som sagt, jag har haft helt okej täckning men det kortet fungerar endast i 30 dagar så jag var tvungen att skaffa nytt. Efter att ha besökt Verizon, T-Mobile och till sist AT&T så slutade det med att jag var tvungen att köpa den billigaste mobilen som jag hittade för att kunna dela ut internet till  min egna mobil. Av någon anledning så fungerar inga SIM-kort på min mobil. Förstår inte varför och butikspersonalen som har försökt hjälpa mig verkade heller inte riktigt ha ett klart svar på varför det inte fungerar.

Nåväl, skam den som ger sig – 139 dollar senare så har jag åtminstone internet.

Cheyenne och cowboyernas delstat

Idag anlände jag som sagt till Cheyenne och jag har precis kommit tillbaka till mitt hotell, Little America, efter en middag på Wyoming’s Rib & Chop House. Strax ska jag bege mig iväg till Frontier Park där rodeofestivalen Cheyenne Frontier Days hålls. Det är den största utomhusrodeon som finns i hela världen. Det blir dock inte rodeo ikväll, utan jag ska se Miranda Lambert uppträda.

Cheyenne Frontier Days
Cheyenne Frontier Days

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *