Trollforsarna Norrbotten

En magisk stund vid Trollforsarna

Jag har länge velat åka förbi Trollforsarna, men antingen så har vi inte haft tid eller så har inte orken riktigt funnits. Som det året så vi egentligen var där men inte orkade kliva ut ur bilen på grund av vad som då kändes som obotlig trötthet.

Det var visserligen efter några dagars ständigt resande och upptäckande och kanske är det så enkelt att det här med långa resdagar och ingen vila emellanåt är sånt som bara lever kvar i minnet och inget jag riktigt längtar efter. Numera vill jag ha en bättre balans mellan uppleva och vila. Eller vill och vill, jag behöver det.

Och så var det ju de där tusentals surrande myggorna, insekterna och knotten som fick oss att vända om illa kvickt. Och det faktum att ingenting alls blev som planerat den dagen. Bland annat så väntade jag i evigheter på ett tåg som aldrig kom. Förrän jag själv insåg att jag hade kollat helt tokigt på tidtabellen och alltså bara missat tåget som redan passerat.

Jag delade den här bilden på Instagram för två dagar sen. Hade tänkt följa upp med en ny bild dagen efter men jag glömde.. Det här är i alla fall ett fint minne från en av förra sommarens ögonblick som jag inte har visat upp än. Jag har nog inte berättat så mycket om det ställen än heller. Jag vill inte säga att jag “ligger efter” för de orden har inte en så positiv betydelse. Jag försöker tänka att jag ibland måste få låta en upplevelse vila lite innan det är dags att berätta om den.

Jag var inte så nöjd med mina bilder från utflykten till Trollforsarna men nu i efterhand så kan jag inte riktigt förstå varför jag inte var det. För dom är ju galet fina om jag får säga det själv?! Kanske behövde jag bara lite distans från själva upplevelsen till att återuppleva stunden via mina bilder? Eller så är det bara mina hjärnspöken som spökar och säger saker som inte är sanna.

Den här bilden är tagen med lång slutartid och ett Lee Big Stopper-filter för att kunna fånga vattnets rörelser på det här sättet. Det hjälper mig att kunna fota med lång slutartid även mitt under dagen, eller under sen eftermiddag när det närmar sig solnedgång som här.

Det kommer ett “riktigt” inlägg om Trollforsarna i framtiden. Just nu ville jag mest dela den här bilden även på bloggen och inte bara på Instagram. Det får ju plats med lite mer text här.

Trollforsarnas vilda brus.
Trollforsarna Norrbotten
Samma bild som ovan, fast i landskapsformat.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *