Påsk i byn, strejk och lite allt möjligt

Påsk i byn, strejk och lite allt möjligt

Nu är det ett tag sen jag skrev ett “här och nu” inlägg så jag tänkte att det är dags igen. Egentligen så började jag skriva det här inlägget för över en vecka sedan men det blev som aldrig riktigt klart.

När jag började skriva så befann jag mig i Mertajärvi. Vi spenderade påsken och lite till där. Det var tänkt att vi skulle åka hem redan i slutet av april men så blev det strejk vilket resulterade i att vår flight blev inställd. Kenny åkte dock iväg med tåg till Umeå då han skulle dit på en jobbresa direkt efter.

Jag kom hem igår, åtta dagar senare. Men som tur är så gick det egentligen ingen större nöd på mig förutom att jag hade lite svårt att arbeta på min bärbara dator. Det fungerar men jag är så van vid min stora skärm och att det ska gå snabbt… Jag hade dessutom lyckats glömma att få med mig minneskortläsaren så jag kunde inte föra över några bilder från systemkameran. Har väl för övrigt fotograferat väldigt lite för att vara mig, men några bilder blev det allt.

Snötäckta landskap och fåglarnas kvitter

När vi kom till byn så var det vinter och snön täckte ängarna, sjöarna och skogarna. Men så blev det plusgrader en söndagseftermiddag och snön började att smälta bort. Vintern började smälta bort.

Sjungande fågelkvitter som åter igen börjar höras. Svanarna som återvänder efter en lång resa norrut. Nätterna som aldrig riktigt blir mörka längre. Solens strålar som börjar lysa varmare för varje dag.

Varje gång jag kommer tillbaka så känns det som att tiden har stått still. Att ingenting egentligen har förändrats men ändå så mycket som inte alls är som förut.

En månad går fort men ändå så sakta och alla vägar leder hem.

Mertajärvi, Lappland
Första kvällen i byn.
Ute i skogen.
Ute i skogen.
Solnedgång.
Solnedgång.
Solnedgång, fast en annan kväll.
Solnedgång, fast en annan kväll.
Utsikt från huset.
Utsikt från huset.
Svanarna återvänder.
Svanarna återvänder.
Månen.
Månen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *