Menu
Östergötland

Vintern är här för att stanna

Vintern är här för att stanna

De senaste två veckorna har varit helt fantastiska, med kyla och massor av snö. Okej, jag är inte alltid så förtjust i kylan men ni vet väl vad de säger? Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Så med underställ, extra strumpor och en varm och mysig halsduk så biter inte ens de iskalla vindarna.

Igår så åkte vi ut till Råssnäsudden för att jag skulle fotografera lite. Jag blev helt lyrisk över den vackra spegelblanka isen som hade lagt sig över Vättern. Helt magiskt! Vi tog några stapplande steg ut och gick en bit ut. Plötsligt så hör jag hur det börjar låta lite svagt. Helt normalt, tänker jag.

Kenny fortsätter ut en bit till, sen in på land igen och jag fortsätter att fotografera.

Råssnäs Motala

Jag är kanske tjugo meter från land och har tagit de bilder jag vill ha. Det är dags att gå in mot land igen. Det knakar lite mer. Och mer. Hjärtat börjar att slå lite snabbare. Och snabbare. Sen hör jag det. Jag har aldrig hört en is låta så förut och då är jag ändå uppvuxen i norra Sverige. Hjärtat dunkar under alla lager av kläder.

Råssnäs Motala

Jag känner mig lite rädd. Jag vill inte att isen ska brista så att jag faller ned i det iskalla vattnet. Jag hinner tänka vad jag ska göra av kameran ifall det sker men kommer inte fram till någon bra lösning. Jag går sakta in mot land och hoppas på det bästa.

rassnas-motala-006

När jag når land så kan jag andas ut. Isen brast inte och förmodligen så hade den inte gjort det heller. Men den skulle kunna ha gjort det. Jag håller mig mestadels på land resten av tiden och fotograferar istället de som åker skridskor långt där ute. Och Kenny som ställer sig en liten bit från strandkanten så att jag ska kunna fånga honom på bild.

Råssnäs Motala

About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

10 Comments

 • FREEDOMtravel
  januari 18, 2016 at 6:28 f m

  Vackra bilder från isen! Vi har liknande vyer här i Åbo. Men det är inte fullt så kallt som vi trodde att det skulle vara och vi har massor av kläder, så vi fryser inte 😉

  Reply
  • Helena
   januari 18, 2016 at 10:03 f m

   Tack! 🙂 Jag kan tänka mig att Åbo är härligt, ser fram emot att se era bilder därifrån sen. Det verkar som att det blivit lite mildare i luften nu igen, det pendlar ju så otroligt mycket fram och tillbaka. Bra med ordentliga kläder!

   Reply
 • Maria
  januari 18, 2016 at 6:07 e m

  Fantastiska bilder! Men så läskigt med den knakande isen, jag hade blivit livrädd..!

  Reply
  • Helena
   januari 19, 2016 at 10:44 e m

   Tack Maria! Ja, det var otäckt!

   Reply
 • Katarina
  januari 19, 2016 at 7:59 f m

  Haha! Blev liiiiiiiite nervös där ett tag.

  Reply
  • Helena
   januari 19, 2016 at 10:44 e m

   Det blev jag med 😉

   Reply
 • Emmeli
  januari 19, 2016 at 10:43 e m

  Vackra bilder i kylan.

  Reply
 • Fantasiresor
  januari 25, 2016 at 11:04 e m

  Wow vad fint, saknar att bo närmare naturen när jag ser dina bilder 🙂

  Reply
  • Helena
   februari 4, 2016 at 12:59 e m

   Ja, det är en av fördelarna med att inte bo i en storstad. Och tack 🙂

   Reply

Leave a Reply