Dagboksanteckningar från Cagayan de Oro

Fem korta dagboksanteckningar från Cagayan de Oro. Februari 2023.

Just nu befinner jag mig i en lägenhet i utkanten av Cagayan de Oro. Jag har varit här i några dagar och livet vi lever här är helt annorlunda än det liv jag lever i Sverige. Det är varmt, kvavt och på nätterna blåser AC’n kallt i rummet så att vi ska lyckas somna. Här behövs inget täcke utan jag är mer än nöjd med det tunna lakan jag har. Får jag tycka om värmen samtidigt som jag hatar den?


Något som jag gärna skulle vilja leva utan är stora otäcka spindlar som gömmer sig och skrämmer livet ur mig. Första kvällen när vi precis installerat oss i vår lägenhet så hittade vi en gigantisk som gömde sig i toastolen. Jag var redo att lämna landet den kvällen eftersom jag kände att jag aldrig kommer att lyckas somna här, trots att just den spindeln blev fortforslad. Att blunda kändes helt omöjligt men efter några timmar så kom John Blund ändå. Jag somnade motvilligt med lampan tänd till de andras förtret, och på morgonen så var kvällen nästan helt bortglömd.


Tiden här går både väldigt snabbt, men också väldigt långsamt. Vi ska vara här i tre veckor men jag skulle kunna stanna minst det dubbla. Förhoppningsvis så dröjer det inte åtta år tills nästa gång jag sätter foten i denna del av världen igen.


Cagayan de Oro är kanske ingen riktig turistort men det finns ändå en hel del att se här. Det finns flera stora shoppingcenter här för den som vill spendera sina pengar, men jag håller hårt i mina. Jag byter dock mer än gärna bort mina pesos mot färsk lemonad och watermelon shakes. Det smakar underbart i värmen och jag vet att jag kommer att sakna dessa läskande drycker när vi åker hem. Måste vi åka hem så snart? Kan vi inte stanna dubbelt så lång tid?


Det tar oss ungefär en timme att ta oss från flygplatsen in till Cagayan de Oro och utkanten av staden där vi ska bo. Kameran som hänger runt halsen används flitigt och jag försöker att låta bli att fotografera precis allt jag ser, men det är svårt. Motiven finns där, jag behöver inte ens leta.


Tips inför alla resor

Innan vi reste iväg så velade jag fram och tillbaka över min packning. Alla rutiner jag haft verkar vara spårlöst försvunna efter det långa uppehållet av långresor. Det resulterade i att jag kanske packade med lite för mycket och det ska jag försöka komma ihåg nästa gång det bär av till Asien. Något som jag däremot haft stor nytta av under resan är min sprayflaska med Clothing & Shoe Mist från Pure Effect. Istället för att tvätta kläderna så räcker det med att spraya lite så känns de nya och fräscha igen. Jag använder doften 02 Nordic Oak.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments